Most lenne muszáj nagyot játszania a Volánnak

   

A fehérváriak a közvetlenül előttük álló Dornbirn otthonában kezdhetnék a felzárkózást a középmezőnyhöz.

Ahogy a MOL Ligában, úgy az EBEL-ben is játszanak egy alsóházi rangadót rögtön a nemzetközi szünet után. Sajnos ebben a Fehérvár is érintett, hiszen a jelenleg utolsó előtti csapat a 10. helyezett Dornbirn otthonába látogat. Mindkettejük számára égetően fontos lenne a 3 pont megszerzése, különben tovább nőne a hátrányuk a középmezőnnyel szemben. Bár a középszakasz előtt a pontok törlésével és a bónuszpontokkal bekövetkezik egy esélykiegyenlítés, mégsem mindegy, milyen helyzetből és milyen célért kell küzdeni abban a 10 fordulóban. A Volán ráadásul a napokban megerősítette: célja az első hatba kerülés az alapszakaszban.

Itt is, ott is történtek változások a nemzetközi szünet alatt. A Dornbirn leigazolta a Villachtól viharos körülmények között távozott Brock McBride-ot és a Salzburgban tavaly bajnoki címet szerző Connellyt, Fehérvárról a DEL-be igazolt Adam Courchaine, és érkezett helyette Thomas Beauregard. Első ránézésre úgy tűnik, a vorarlbergiek a két igazolással jelentősen emelték a keretük mélységét és minőségét, akkor is, ha Olivier Magnan sérülés miatt nem állhat rendelkezésre. Ráadásul a Dornbirn formája sem olyan rossz, a legutolsó 3 meccsén pontot szerzett. Beauregard Laporte edző hívására érkezett a Volánhoz. “Nem a leggyorsabb játékos, de nagyon képzett. Egy kis idő kell majd neki, hogy belerázódjon a játékba, mivel kisebb sérüléssel bajlódott a szezonban, de az idő elteltével látni fogják a szurkolók, hogy nagyon kreatív és alázatos jégkorongozóval erősödtünk” – mondta róla Laporte a csapathonlapnak.

A vorarlbergi csapat győzelemre hajt, annál is inkább, mert az ünnepek után sokkal nehezebb lesz a sorsolása. Karácsonyig 11-szer fognak még otthon játszani, és csak 7-szer idegenben, ezeken a meccseken minél több pontot kell tudni szerezni. A két csapat eddig egyszer találkozott a szezonban, akkor Fehérváron 5-1-es Volán-győzelem született.

“Bízunk abban, hogy a papírmunka mihamarabb kész lesz – utalt új igazolásaikra Dave MacQueen, a Dornbirn vezetőedzője. – Brock McBride-tól sokat várunk, néhány éve még Ljubljanában együtt játszott Chris D’Alvisével. Connelly a védelmet stabilizálhatja és a támadásokat is remekül tudja segíteni. Mindketten egyértelmű erősítést jelentenek. Vissza akarunk vágni a fehérvári vereségért, pontokat akarunk szerezni.” Martin Grabher Meier ehhez annyit tett hozzá, hogy a magyarok ellen mindig nehéz meccset játszanak, de a legutóbbi három hazai összecsapáson a Dornbirn nyert, és ezt a hagyományt akarják folytatni.

“Elég döcögősen kezdték az évadot, de nagyon összeszedett csapatról van szó – nyilatkozta a fehérvári honlapnak Laporte edző. – A játékosok nagyon jól összekovácsolódtak, egyre inkább kezdenek formába lendülni. Tudjuk, hogy két minőségi légióst szerződtettek a napokban. Nehéz meccs lesz, ez biztos. Egyre jobban játszanak, a szünet előtt a Linz otthonában csak hosszabbítás után szenvedtek vereséget. Fontos lesz, hogy fegyelmezetten játszunk ellenük” – mondta el a legfontosabb tudnivalókat az ellenfélről a mester, akinek dolgát továbbra is több sérülés nehezíti. „Erdély Csanád állapota a vártnál lassabban javul, egyelőre nem tudjuk, mikor térhet vissza. Szabó Krisztián várhatóan elkezd korcsolyázni a jövő héten, de egy kis időre még neki is szüksége van. Orbán Attila lába sincs rendben, de remélhetőleg kedden ő már bevethető lesz.”

DORNBIRN,AUSTRIA,06.DEC.15 - ICE HOCKEY - EBEL, Erste Bank Eishockey Liga, Dornbirner EC vs Fehervar Alba Volan 19. Image shows Robert Lembacher (Dornbirn), Tamas Robert Sarpatki (Alba Volan) and Oliver Achermann (Dornbirn). Photo: GEPA pictures/ Oliver Lerch

Dornbirn–Fehérvár 2-3

   

A magyar EBEL-csapat Manaivan két góljának, Beauregard büntetőjének és Rajna Miklós remek teljesítményének köszönhetően szétlövésben legyőzte az osztrákokat.

A Dornbirnban nem lépett jégre a két új légiós igazolás, McBride és Connelly. A fehérváriak a 8. percben megszerezték a vezetést, Manavian góljánál két magyar játékos, Sárpátki és Vas János jegyzett gólpasszt. Néhány perccel később a magyar csapat kivédekezett egy emberhátrányt, majd a 18. percben Siddall révén egyenlítettek az osztrákok. A második játékrész közepén újabb két hátrányt bekkelt ki a Volán, sőt 21 másodpercen át 3 az 5 ellen játszott. A 36. percben újra villant Manavian, a második fehérvári gólnál Sarauer és Bodo kapott asszisztot. A harmadik húsz percet a Dornbirn kezdte jobban, Livingston egalizált. Több gól nem született a rendes játékidőben, a magyar csapat kivédekezte a negyedik emberhátrányát is. A hosszabbításban a hazaiak 7:4-re nyerték a kapura lövési mutatót, de nem esett találat. A büntetőkből a Fehérvár jött ki jobban, az újonc Beauregard rávezetésének köszönhetően 3-2-re nyert, ezzel 2 pontra megközelítette legyőzött ellenfelét.

DECAVS 161111

Fotó: Dornbirn Facebook

Nem a leglátványosabb győzelmünk volt ez

   

A hazai vélemények szerint túl sok gólhelyzetet puskáztak el, miközben a két lőtt gól általában kevés, ezúttal sem ért győzelmet.

Benoit Laporte (vezetőedző, Fehérvár): Mindig jó érzés idegenben nyerni. Két pontot szereztünk, ez mindenképpen pozitív. A nemzetközi szünet óta háromszor edzettünk együtt, a csapattagok közül a hét elején még nem mindenki volt topformában. Ez látszott is a mérkőzésen, nem a leglátványosabb győzelmünk volt ez, de győzelem. A döntő ma a hátrányok kivédekezése és a jó kapusteljesítmény volt. Előnyt ma nem kaptunk, de a hátrányos védekezésünk nagyon jól működött, és Rajna Miklós is nagyokat mentett a megfelelő pillanatokban. Thomas Beauregard első mérkőzésén gólt szerzett, azért is döntöttem úgy, hogy ő lője a büntetőt, hogy önbizalmat szerezzen. Természetesen ez a feladata a csapaton belül, hogy ilyen gólokat lőjön, de mivel az előző hónapban mindössze kétszer volt jégen, kemény volt ez a mérkőzés számára.

Forrás: fehervarav19.hu

EBEL, 2510 néző. Játékvezetők: Smetana, Sternat, Gatol, Soos.
Hardy: 90,0% (Stroj)
K
Rajna: 96,1% (Hetényi)
Schmidt, Sylvester C., Arniel, Grabher-Meier, D'Alvise
1
Sagert, Szirányi, Sárpátki, Vincze, Vas
Crawford, Caruso, Sylvester D., Macierzynski, Siddall
2
Owens, Manavian, Kóger, Sarauer, Bodó
Siutz, Konradsheim, Haussle, Petrik, Livingston
3
Szaller, #4577, Sofron, Maylan, Beauregard
Ban, Haberl
4
Szabó D., Reisz, Kocsis, Orban
E
Benoit Laporte
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 07:34 FHA Manavian Vas
1-1 17:44 DEC Siddall Sylvester C.
1-2 35:22 FHA Manavian Sarauer Bodó
2-2 41:57 DEC Livingston Schmidt Konradsheim
2-3 67:00 FHA GWS Beauregard
51 Kapura lövések száma 29
0 Kiállításpercek 8

A Dornbirn–Fehérvár videó-összefoglalója

   

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum