Az első gól után jöhet az első idegenben szerzett pont

   

Az Olimpija Ljubljana után szombaton a Fehérvár lesz Bolzano vendége.

Megvan az első idegenbeli gól, következő lépésként az első idegenbeli pontot vagy pontokat tűzheti ki céljául a Volán, amely a rosszul rajtoló, ám mostanra az 5. helyig felkapaszkodott olasz EBEL-indulónál vizitál. Sajnos a fehérváriak rossz sorozatban vannak, egymás után három háromgólos vereségnél tartanak. Valami nem stimmel a csapat játékában, a vereségsorozatot ugyanis 14 bekapott és 5 lőtt gól jellemzi. Innsbruckban mindhárom harmad, de különösen a második és a harmadik elején sikerült nagyon gyorsan gólt kapni, ami írható a megfelelő koncentráció számlájára, és a Linz elleni hazai mérkőzésen is láttuk, hogy a fehérvári játékosok sokszor szinte tálcán kínálják fel az ellenfélnek a lehetőséget a gólszerzésre. Ez pedig nagy luxus egy olyan bajnokságban, ahol az a jellemző, hogy minden egyes helyzetért nagyon keményen meg kell küzdeni. Óriási probléma, hogy a korábban a legsportszerűbb csapatok közé tartozó Fehérvár most kiemelkedően sok büntetést kap, meccsenkénti 23 perces büntetésátlaggal magasan vezeti ezt a műfajt.

A Bolzano négyes győzelmi szériában van, és a legutóbbi öt mérkőzésén szerzett pontot. Önbizalomban tehát nem lesz hiány a rókáknál. Pénteken a Ljubljana ellen az első két harmadban felborult a pálya, de egyetlen gól sem született, majd a lövéseket tekintve kiegyenlítettebb harmadik játékrészben a korán esett ljubljanai gólt követően négyszer bírták megadásra ellenfelüket a Dél-tiroliak. A győzelmi szériában azonban vannak ennél becsesebb darabok is, túl van már a társaság egy salzburgi kiránduláson is, ahonnan 2-1-es győzelmet vittek haza. Ellentétben a fehérváriakkal, a Bolzanónál a fegyelemmel sincs baj, meccsenként átlagban kevesebb, mint harmadannyi büntetést kapnak a játékosai. 11 bolzanói játékos szerzett már gólt a szezonban, a házi pontlistát három légiós, Root, Reid és Yogan vezeti. Ők ráadásul meglehetősen sportszerűek is, Root és Reid például még egyszer sem volt kiállítva. Nem vár tehát könnyű mérkőzés a Volánra szombaton este. Fegyelemben és figyelemben is sokat kell javulnia a csapatnak, ha szeretné megszakítani jelenlegi rossz sorozatát.

Pénteken az egyéni hibák és a helyzetkihasználás miatt szenvedett vereséget a Fehérvár, pedig az első tíz percben két-három góllal is vezethetett volna az edzői értékelés szerint. Ezeken a dolgokon kell mindenképpen javítani.

Bolzano–Fehérvár 4-1

   

Bár sokáig nagyon közel állt a pontszerzéshez, továbbra is képtelen nyerni a magyar EBEL-csapat idegenben.

Önmagához képest valamivel fegyelmezettebb volt a Fehérvár, de ez sem volt elég a bombaformában lévő Bolzano otthonában. Kocsis Ferenc kiállítása például alig két másodperce telt le, amikor a hazaiak megszerezték az első találatukat. A középső játékrészben négy hátrányt is kivédekeztek a fehérváriak, a harmadik harmad 8. percében azonban ismét kapitulált a védelem, ezzel már 2-0-ra mentek a rókák. Sarauer az 52. percben közelebb hozta csapatát az ellenfélhez, nyílttá téve a végjátékot. A Fehérvár és a magyar válogatott csatára nincs nagy formában, ez volt az első pontja és gólja idén, reméljük, ez elindítja felfelé a kiváló játékost. Az utolsó nyolc percnek tehát minimális, 2-1 arányú hazai vezetés mellett futottak neki. Előbb a Fehérvár került emberelőnybe, azonban ezzel az eséllyel nem sikerült élni. Az 57. percben aztán jött az újabb hazai fór, ezúttal Chris Owens ült ki a büntetőpadra, a bolzanói speciális egység pedig formálisan is megszerezte első előnyös találatát. A végén Laporte mester még lehozta Rajnát, de ebből is a hazaiak értek el gólt, kialakítva a 4-1-es végeredményt. A Bolzano ezzel sorozatban ötödik győzelmét aratta, míg a Fehérvár továbbra is nyeretlen idegenben.

Három győzelem után négy vereség

   

A Fehérvár edzője nem kertel: vannak páran, akik nem értik, mit jelent csapata számára az, hogy a hibáikból gólok születnek.

“Egyértelműen vannak még gondjaink – nyilatkozta a Fehérvár AV19 vezetőedzője, Benoit Laporte a Bolzanóban elszenvedett vereséget követően a klub hivatalos honlapjának. – A második mérkőzést játsszuk idegenben úgy, hogy harmincnál többet lövünk kapura, mégsem tudunk gólokat lőni. Minden csapat átmegy egy olyan időszakon, hogy hiába lőnek sokat kapura játékosai, nem mennek be a helyzetek. Úgy gondolom, most mégsem ezen kell elsősorban dolgoznunk, hiszen ez könnyen változhat. Vannak olyanok a csapatban, akik hibáznak, kiállításokat kapnak, ebből pedig túl sok lehetőséget adunk az ellenfélnek. Velük már hazafelé a buszon is el fogunk beszélgetni, illetve keddtől intenzíven dolgozunk azon, hogyan kerüljük el az ilyen felesleges kiállításokat, hiszen ma is hétszer voltunk hátrányban, ennyi kiállítást nem él túl egy csapat sem. Azt láttuk, hogy a kapusaink képesek mérkőzéseket nyerni nekünk, mindkettőjük teljesítményével elégedett vagyok. A célunk az, hogy a következő mérkőzéseken ha csak egy-két góllal is, de nyerjünk.  A pozitívum az elmúlt két mérkőzésen az volt, hogy a harmadik harmadban mi voltunk a jobb csapat, és közel álltunk az egyenlítéshez. Ez annak köszönhető, hogy olyan csapatom van, amely bizonyítani és nyerni akar. Ahogy az előbb is említettem, vannak páran, akik nem értik, mit i jelent a csapat számára az, hogy a hibáikból gólokat kapunk. Az edzői stáb – magamat is beleértve –, a kapitány és az alkapitányok is el fognak beszélgetni ezekkel a játékosokkal, mert nekik is ugyanabba az irányba kell húzni a szekeret, mint a csapat többi tagjának.”

HCBAVS 2

EBEL, 2355 néző. Játékvezetők: Berneker, Kincses, Nemeth, Rakovic.
Smith: 97,0% (Melichercík)
K
Rajna: 88,5% (Hetényi)
Oberdörfer, Egger, Reid, Yogan, Frigo
1
#4577, Sagert, Sárpátki, Sarauer, Kóger
Glenn, Everson, Frank, Root, Insam
2
Manavian, Owens, Maylan, Vas, Courchaine
Glira, Seymour, Gander, Bernard, Kearney
3
Szabó D., Szirányi, Sofron, Orban, Bodó
Marchetti, Gellert, Vallerand, Oleksuk, Palmieri
4
Orbán, Szabó K., Kocsis, Reisz
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 07:15 HCB Oleksuk Glenn
2-0 47:28 HCB Reid Yogan Frigo
2-1 51:49 FHA Sarauer #17
3-1 57:36 HCB PP Palmieri Glenn Oleksuk
4-1 59:37 HCB Bernard Oleksuk
27 Kapura lövések száma 33
6 Kiállításpercek 16
Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum