Jó formában érkező Linz venné el a Fehérvár hazai veretlenségét

   

Hisey-ék négy meccs óta nem kaptak ki, a Fehérvár viszont odahaza nem veszített. Valamelyik sorozat vasárnap megszakad.

Kétarcú csapat az idei Fehérvár, idegenben még gólt sem tudott lőni az ellenfeleknek, míg hazai pályán egyelőre nem talált legyőzőre. Az Olimpiját ugyan kínkeservesen győzték le, de pár nappal később azt a Villachot állították meg Sofronék, amely addigi két meccsén 12 gólt lőtt, a Znojmót például egy sima 6-0-val küldték haza. Kevin Wehrs csapata azóta sem tért magához, képtelen nyerni, a Raktár utcában pedig abban bíznak, hogy a Linz is ugyanígy jár majd. Az a Linz, amely bombaformában kezdte a szezont, az első meccsen csak hosszabbításban kapott ki Bécsben, azóta viszont veretlen és nem fukarkodik a gólokkal sem. A négymeccses nyerő széria alatt 21 gólt ütöttek, legutóbb Ljubljanában osztottak ki egy nyolcast. A meccseire 11 kanadaival és három azonos értékű első sorral felálló Linz a Capitals mögött a második helyen áll a tabellán, legveszélyesebb játékosaik jelentős részét régóta ismerjük, az 5 meccsen 9 pontot szerző DaSilva ugyan csak tavaly érkezett a Duna-parti városba, de Hofert és Hisey-t senkinek sem kell bemutatni, aki kicsit is figyeli, mi történik az EBEL-ben.

A Fehérvár pénteken Grazban játszott és kapott ki 3-0-ra, a mérkőzés után Benoit Laporte vezetőedző így értékelt a klub honlapjának adott interjújában: “Túl sok fegyelmezetlenséget követtünk el, ebből lettek a kiállítások. Ettől függetlenül a védelmünk ma elég jól működött ahhoz, hogy ha elkerüljük a kiállításokat és megtaláljuk a módját annak, hogy lőjünk gólt idegenben, pontot szerezzünk Grazban. A hazaiak az egyik legtöbb jó játékossal felálló együttes a ligában, nem szabad ellenük ilyen sok szabálytalanságot elkövetni, a védekezésből kell építkezni. Kemény úgy kezdeni a mérkőzést, hogy 8 percig hátrányban játszik a csapat, de a második harmadban feljöhettünk volna, ha nincsenek a sorozatos kiállítások. Annyi pozitívumot láttam a mérkőzésben, hogy a srácok keményen dolgoztak, a jövőben pedig még azon kell dolgoznunk, hogy szerezzünk gólt idegenben.”

A nyilatkozat tulajdonképpen meg is adja a vasárnapi siker kulcsát is, amelyhez a jó kezdés és a fegyelmezett játék elengedhetetlennek tűnik. Érdekes lesz látni, hogy az átalakított sorokkal elért grazi 0-3 után hogyan nyúl bele a csapatba a vezetőedző. Az biztos, hogy a vetésforgóelvnek megfelelően a kapunkban ezúttal Rajna Miklós áll majd. Az osztrákoknál Patrick Spannring hiányzik sérülés miatt.

A mérkőzést az M4 Sport élőben közvetíti.

Laporte AVS

Fehérvár–Linz 2-5

   

A Linz a második harmadban mutatott hatékony játékának köszönhetően magabiztosan győzött Székesfehérváron.

A grazi vereség után Benoit Laporte tovább kevergette a kártyáit és négy új támadótriót küldött jégre, miközben a bekkpárokat változatlanul hagyta. A kapuban Rajna Miklós kezdett. A vendégeknél kisebb sérülés miatt hiányzott Ouzas. A liga egyik legjobb kapusát a mindössze 21 esztendős Florian Janny helyettesítette.

Ahogy elkezdődött a mérkőzés, jöttek is a fehérvári lövések, előbb Maylan, majd Szabó Dániel tesztelte az ifjú kapus reflexeit, míg a túloldalon DaSilva fonákját védte Rajna. Az 5. percben Vas János leütközte DaSilvát, Hisey próbált elégtételt venni, azonnal nekirontott a hazai 84-esnek. Rosszul tette, a bunyóban Vas gyorsan földre vitte. A verekedés után két perces hazai emberelőny következett, egy rossz passz után mégis Oberkofler lépett ki és köténygólt lőtt (0-1). Pár másodperccel később Manavian szabálytalankodott, mehetett a büntetőpadra – nem ez volt a szezon legjobban sikerült fórja. Négy az ötben jobban ment a Volánnak, Sarauer és Makowski bolondította a vendégvédőket, végül utóbbi durrantott mellé. Gyorsan elrepült az első tíz perc. A harmad második felében Owens kiállítását is kivédekezte a Fehérvár, Kógernek még egy erőteljes lövésre is maradt ereje. Mayrhauser büntetése miatt újabb hazai emberelőny következett, ám a linzi védelem hatékonyan működött, a játékrész végéig nem tudott kiegyenlíteni a Volán.

A középső harmad első veszélyes lövése a látogatóké volt, utána viszont átvette a játék irányítását a gyorsabban játszó Fehérvár. A fölény a 22. percben érett góllá, ekkor Maylan éles szögből leadott lövése Jannyról Vas elé pattant, aki a fekvő kapus mellett lőtt a hálóba (1-1). A gól után is lendületben maradtak Sofronék, de hiába irányították a játékot, a Linz szerzett újabb gólt. A 28. percben McLean tartotta a korongot a kapu mögött, majd kapura fordult és Rajna mamutjai alatt csúsztatott a gólvonalon túlra  (1-2). Ez megfogta a Volánt, veszélyesebbé vált a Linz. A 33. percben DaSilva ziccerét Rajna bravúrral védte, de pár másodperccel később már ő is tehetetlen volt. Piché keresztbe lőtt korongjába Gaffal tette bele gólt érően az ütőjét (1-3). Három perccel később jött a következő, Broda távoli bombája Szirányi botjáról vágódott a felső sarokba, végül Schofieldnek írták be a találatot, ezek szerint hozzá is ért a korong (1-4). És itt még nem volt vége! Az utolsó másodpercekben McLean maradt bántóan üresen a kapu előtt és könnyedén a hálóba emelt (1-5). A Linz kilenc kapura lövésből négy gólt szerzett ebben a harmadban, amivel eldöntötte a mérkőzést.

Igaz, húsz perc még hátravolt, de az egyik legnagyobb bajnokesélyes ellen mínusz négyről felállni szinte lehetetlen feladat. Benoit Laporte viszont nem adta fel, folyamatosan cserélgette játékosait, kereste a hatékony sorokat. Darált a Fehérvár becsülettel, sokáig eredménytelenül. A 45. percben Makowski kiállítása sem segítette a felzárkózást. Fehérvári emberelőny következett, felpörgött a Volán, közel jártak a szépítéshez Sarauerék, Janny azonban magabiztos volt a ketrec előtt. Peregtek a percek, úgy tűnt, nem esik újabb gól, amikor az 58. percben Szabó Dániel betalált (2-5). A Volán fiatal bekkje (képünkön) első EBEL-gólja volt ez. A szépítő gól azt jelentette, hogy megnyerte a záró harmadot a Volán. Hazai veretlenségét viszont elveszítette, a végig hatékonyabban játszó Linz megérdemelten vitte el mindhárom pontot a Raktár utcából.

Szabo Daniel AVS 2016_17

Fotó: Mudra László (jegkorongblog.hu)

Hihetetlenül nagy különbség volt a két gárda között

 

Elsősorban a hozzáállásban. A Fehérvár edzője kritikusan, a Linzé elégedetten értékelt.

Benoit Laporte, vezetőedző, Fehérvár: Azt el tudom fogadni, ha a csapat küzd, de kikap. A Linz ellen viszont hihetetlenül nagy különbség volt a két gárda között, elsősorban hozzáállásban. Profi játékosoktól elfogadhatatlan ez a hozzáállás! Hétfőn szabadnapot kaptak volna a játékosok, de ez elmarad, meg kell beszélnünk a történteket. Grazban is kikaptunk, de ott jó teljesítményt nyújtott a csapat. Talán azt hitték, a Linz ellen könnyebb lesz, tévedtek. Alaposan átbeszéljük ezt a mérkőzést, mert nem taktikai probléma volt. Három idegenbeli mérkőzés következik zsinórban, ez jó lehetőség lesz, hogy a játékosok jobban összekovácsolódjanak, és feledtessék ezt a mérkőzést.

Rob Daum, vezetőedző, Linz: Jó meccset játszottunk, játékosaim kiváló munkát végeztek egy erős ellenfél otthonában. Elégedett vagyok az eredménnyel, kiváltképp a második játékrésszel, amikor négy gólt szereztünk. Nem szerencsés gólok voltak, mind az ötért keményen megdolgoztunk. Általában sok gólt lövünk a mérkőzéseinken, de az emberelőnyös játékban jobbá kell válnunk. Még csak a szezon elején vagyunk, de már sok nehéz pályán győztünk. Erre építhetünk a jövőben.

EBEL, 2659 néző. Játékvezetők: Trilar, Babic, Rakovic, Nagy.
Rajna: 82,1% (Hetényi)
K
Janny: 93,9% (Ouzas)
Szabó D., Sagert, Sofron, Sarauer, Kóger
1
Palin, Piché, Hofer, McLean, Lebler
#4577, Owens, Maylan, Vas, Courchaine
2
Dorion, Lukas R., DaSilva, Hisey, Oberkofler
Manavian, Szirányi, Sárpátki, Erdély, Orban
3
D'Aversa, Altmann, Gaffal, Schofield, Broda
Orbán, Bodó, Kocsis, Reisz
4
Mayrhauser, Kirchschlager, Moderer, Lukas P., Loik
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 06:03 EHL SH Oberkofler Moderer
1-1 21:57 FHA Vas Maylan #17
1-2 27:16 EHL McLean Moderer Hofer
1-3 32:43 EHL Gaffal Piché Palin
1-4 35:34 EHL Schofield Piché Palin
1-5 39:47 EHL McLean Lebler Palin
2-5 57:32 FHA Szabó D. Kocsis Reisz
33 Kapura lövések száma 28
23 Kiállításpercek 21
Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 6-1VÉGE
VB 16:00 HUNKOR 6-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 4-3 HVÉGE
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR INFO
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA INFO
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM INFO
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN INFO
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA INFO
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 ITAKOR 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum