Oroszország?Finnország 3-0

   

Nehezen indult be az orosz henger, de Ovecskin vezérletével sima lett a vége. Összejött a Kanada?Oroszország álomelődöntő.

Oroszországnak két pont kellett az elődöntőbe jutáshoz. Észak-Amerika U23-as szelektje már nem tudott hozzátenni a történethez, lejátszotta mindhárom meccsét, arra lett volna szüksége, hogy az oroszok egy pontnál többet ne szerezzenek.

Az első harmadban úgy tűnt, a finnek meghallották McDavidék fohászát. Domináltak, közel jártak a vezetéshez, az oroszok álmosan hokiztak az első húsz percben, de szerencséjük volt, megúszták kapott gól nélkül. Fordulás után a szerencse is fordult. Granlund lőtt csodaszépen, de a korong a vasról kifelé pattant, fél perccel később pedig már Rask mögött táncolt. Ovecskin régi szép időkre emlékeztető cselek és leheletfinom csuklópassz után hozta kihagyhatatlan helyzetbe Taraszenkót, aki meg is tette azt az utolsó mozdulatot, ami vezetést eredményezett, a kapuba lőtt. 1-0 a 24. percben. Csak két percig maradt az eredmény, mert a fantasztikus blokkolásokat bemutató, két meccsen háromszor lelőtt Tyelegin Sipacsov átadásával elbalettozott a kapuig keresztben, és Rask mamutja mellett behúzta a pakkot. 2-0. A finnek elszálltak, innentől egyik csapat sem szakadt bele a támadásokba. Jellemző a meccsre, hogy a finnek 12-szer, az oroszok 11-szer lőttek kapura 40 perc alatt.

RUSFIN VK

A záró húsz percben tovább nőtt a különbség. Jevgenyij Malkin is megszerezte az első gólját a tornán, egy nagy kapushiba nyomán. Rask nem zárta jól a rövid oldalt. 3-0 a 44. percben, a gól Panarin kiállítása alatt esett, tehát emberhátrányos volt. A maradék időben látványos, de tét nélküli hokit látott az Air Canada Center népes nézőserege. Maradt 3-0 a végeredmény.

A három észak-amerikai válogatottból meglepetésre csak egy élte túl a csoportkört. Szombaton Kanada?Oroszország, vasárnap Svédország?Európa mérkőzést rendeznek a Világkupán. A győztesek jutnak a döntőbe.

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum