A jubileumi 40. szezon következik a Volánnál

   

A Fehérvár AV19 szezonnyitó sajtótájékoztatóján a szokásosnál több témáról volt szó: hétfőn érkezett az új vezetőedző, a múlt héten igazolták le Szélig Viktort, és a polgármester bejelentette, mikorra és mennyiből épülhet fel az új jégcsarnok.

Emléktornával kezdődik a szezon a székesfehérvári jégpályán, ezúttal a MAC Budapest MOL Liga-, a Graz EBEL- és a Cracovia lengyel bajnok csapata lesz a vendég. A Fehérvár AV19 a megszokott módon ezzel az eseménnyel emlékezik meg a 2009-ben elhunyt legendás székesfehérvári 19-esről, akit a nemzetközi szövetség (IIHF) tavasszal Moszkvában beválasztott a Hall of Fame-be.

Ocskay Gábor, a Fehérvár AV19 szakosztály-igazgatója megköszönte a múlt héten váratlanul távozó Tyler Dietrich vezetőedző elmúlt 5 éves munkáját, mint mondta, a kanadai szakember rengeteget tett a klubért. “A 40. jubileumi szezon következik a klub életében. Reménykedünk benne, hogy stabilizálódik a klub anyagi háttere. Már-már jellemző rám ez a kincstári optimizmus, de valóban azt gondolom, hogy az idei keretünk képes lehet rá, hogy a klub történetének legsikeresebb EBEL-szezonját produkálja.” Ez minden bizonnyal azt jelentheti, hogy a csapat túljut a rájátszás első körén, azaz a legjobb négyben zár.

Az edzőváltás okozhat nehézségeket, de Ocskay Gábor bizakodó: “Pozitívum, hogy az emléktorna és az EBEL rajtja előtt lesz 10-12 nap, amikor még összeszokhat az új edző és a csapat, vagy ha a szakmai stáb szükségesnek ítéli, akkor edzőmérkőzések lejátszására is.”

A szurkolókat érintő rész: idén is lesz Fan Feszt, de ez évben kisebb, családi hangulatú eseményt szerveznek szeptember 2-án, pénteken 17 órától. Az esemény kapcsán a jégcsarnokban bemutatkozik az idei EBEL- és a MOL Liga-csapat. Utána a játékosok találkoznak a szurkolókkal. A bérletek jól fogynak, máris több száz talált gazdára.

Benoit Laporte, a Fehérvár AV19 új vezetőedzője elégedett az első edzéseken látott sebességgel, bizakodó, tetszik neki, hogy megtermett legények alkotják a csapat magját. Hozzátette, két hét alatt aligha képes csodát tenni a csapattal. “Természetesen tudom, hogy ennyi idő alatt teljesen új szisztémát nehéz elsajátítani, meg fogjuk határozni a céljainkat.” Értékes gondolattal zárta mondandóját: “Sosem voltam az az edző, aki csak a pénzért edzősködött, inkább a kihívás hajt előre.”

Sofron István is osztja a vezetőedző optimizmusát. A kiváló csatár értékelése szerint “nagyon jó csapatunk van, a légiósok is magas szintet képviselnek, a fiatalok pedig tehetségesek és gyorsak. Összességében egy jól korcsolyázó csapatunk van. Jó felkészülésen vagyunk túl, jó a hangulat az öltözőben, úgy gondolom, együtt van a csapat. A Klagenfurt vagy a Villach elleni felkészülési mérkőzések alapján látom, hogy nem csak a rájátszás lehet a cél, a vezetőedzőnkhöz csatlakozva úgy gondolom, bármi történhet.”

Kóger Dániel csatár ígéretet tette arra, hogy “idén nem a szavakra, hanem a teljesítményre fektetjük a hangsúlyt. Meg fogjuk mutatni, hogy mi vagyunk az ország legerősebb csapata és az a célunk, hogy a klub eddigi legjobb EBEL-szezonját produkáljuk.”

Gál Péter Pál menedzsmenttag a háttérről számolt be, az infrastrukturális fejlesztésekről. “Idén nyáron folytatódott a C-pálya projekt. Elsősorban a környezetét igyekeztünk fejleszteni, fedett lejárót alakítottunk ki, emellett száraz edzőpályát építettünk.” Utóbbi egy ketreces kispályás futballpálya a jégcsarnok mögött, így nyilvánvalóan a kor követelményeinek megfelelő módon melegíthetnek a játékosok, de sajnos eltűnhet a parkolóból és a bejárat elöl ez a labdás ráhangolódás, ami pedig különös hangulatot kölcsönzött a székesfehérvári mérkőzések felvezetésének.

Az akadémia kollégiuma újabb szinttel bővült, így a korábbiakhoz képest dupla annyi gyereket tudnak fogadni, hozzávetőlegesen 80-at.

“Ami pedig régóta mozgatja az emberek fantáziáját, arról el kell mondanom: a régóta ígért multifunkciós csarnok munkálatai előkészítési szakaszban vannak.” Minderről az MTI is beszámolt. A távirati iroda tudósításában a sajtótájékoztató egy másik szereplője, Cser Palkovics András polgármester elmondta, hogy a kétszintes jégcsarnok 2019-re készülhet el. A kormány által jóváhagyott fejlesztés csaknem 10 milliárd forintból valósulhat meg.

A menedzsment új tagja, az egykori Dunaferr-játékos, Szélig Viktor életében ez volt az első nyilvános esemény, amikor a Fehérvárt képviselte. A múltat ezzel a mondattal zárta le: “Amikor itt játszottam, leginkább tojást kaptam és nem kedves szavakat.” Ezt követően hozzátette: “Minden adott ahhoz, hogy egy jó szezonnal ünnepeljen a csapat. A következő mondat elég furcsán fog hangozni a számból elsőre, de hajrá, Fehérvár!”

Majoross Gergely, a MAC Budapest vezetőedzője a sajtóanyagban a következőképpen fogalmazott az emléktorna előtt: “Lényegesen több volt nekem Gabi, mint csapattárs, újonc koromban inkább példaképem, később nagyon jó barátom. Az első és legfontosabb, hogy olyan szellemben játsszunk, viselkedjünk, hogy az ő emlékéhez méltó legyen. Sosem láttam nála odaadóbb sportolót, nekünk az a dolgunk, hogy közelíteni tudjunk a normáihoz. Másodsorban a két mérkőzés célja az is, hogy felkészüljünk a szezonra. Addigra remélhetőleg sok apró részlet összeáll, lesz mit gyakorolni. Az esélyek és a végeredmény harmadlagos.”

A Fehérvár a megszokott módon erre az alkalomra készített mezben játszik, amelyet online árverésre bocsátanak. A dedikált mezeket a nyertesek a vasárnapi Volán-meccset követően vehetik át.

emlekmez 2016

A Volán számára szeptember 16-án kezdődik az EBEL-szezon.

Az emléktorna menetrendje:

2016. szeptember 3., elődöntők:
16:00 MAC Budapest (MOL Liga)?Graz (EBEL)
19:00 Fehérvár AV19 (EBEL)?Comarch Cracovia (POL-1.)

2016. szeptember 4., helyosztók:
15:00 bronzmérkőzés, az előző nap vesztesei
18:00 döntő, az előző nap győztesei

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 6-1VÉGE
VB 16:00 HUNKOR 6-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 4-3 HVÉGE
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR INFO
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA INFO
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum