Logo miatt áll megint a bál

 

Most egy kanadai juniorcsapat emblémáját tartják diszkriminatívnak és elfogadhatatlannak.

Többször foglalkoztunk már azokkal a logókkal, amelyeket sokan diszkriminatívnak minősítettek. Ilyen volt például az NFL-ből a Washington Redskins, az MLB-ből a Cleveland Indians, az NHL-ből a Chicago Blackhawks, az egyetemi bajnokságból a North Dakota Sioux, vagy hogy ne menjünk messzire, Svédországból a Frölunda emblémája. Most Kanadában került elő a téma, egy juniorcsapatot vegzálnak a címere miatt.

thorold hawks

Az Ontario állambeli Thorold városában székel a Blackhawks. A Sólymok már több mint két évtizede a város büszkeségei, ám most a polgármester, Ted Luciani úgy döntött, a csapat nem használhatja többet a logót és a nevet. A jelenlegi elnevezést 2017. június 1-jéig viheti tovább a Thorold, utána változtatnia kell.

Gene Citrigno, a helyi Amatőr Atlétikai Szövetség elnöke azt mondta, az időtartam tarthatatlan. Több mint 400 gyereknek kell új mez, melegítő, sapka és egyéb felszerelés, új emblémával, és az edzőkről és további személyzetről még nem is beszélt. Ennek a költsége több mint 100 ezer dollár lenne, amit képtelen finanszírozni az egyesület.

Ennek ellenére Citrigno elmondta, hogy megpróbálják tartani a határidőt, de önerőből ez biztosan nem fog menni.

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
szeptember 20., szerda
FELK 17:00 FHADAB 6-4VÉGE
FELK 18:00 MISUTE 2-3VÉGE
FELK 18:30 FTCDEB 3-1VÉGE
szeptember 22., péntek
FELK 18:00 DABFHA 1-2VÉGE
ICEHL 19:15 AVSRBS 1-4VÉGE
szeptember 23., szombat
SZK 18:00 FTCBJA 2-0ÉLŐ
    • M4 SPORT+
szeptember 24., vasárnap
FELK   DEBMIS 
ICEHL 17:30 KACAVS 
Partnerünk
Archívum