Draftolják-e Galló Vilmost az NHL-be?

   

Már a szentpétervári világbajnokságon kiszivárgott, hogy az SHL-ben játszó csatárunkat a Toronto figyeli. Azóta több klub is érdeklődött iránta.

Galló Vilmos nagyon fiatalon mutatkozott be a svéd élvonalban, és nagy meglepetésre, szezon végéig ott tudott maradni a csapatban. A még mindig csak 19 éves játékos 5 gólt lőtt és 4 gólpasszt jegyzett, gyakorlatilag a magyar válogatottban is alapemberré vált, a szezonban 15 mérkőzésen 6 gólt lőtt ? ebből egy igen emlékezetes az A csoportos vb-re is jutott, amelyet Fehéroroszország ellen szerzett ?, csak Sofron István előzte meg egy találattal. Nem meglepő, hogy felfigyelt rá a nemzetköz.

A Torontóval már a személyes kapcsolatfelvétel is megtörtént. Mint a játékos a Nemzeti Sportban elmondta: “Noha ez önmagában még nem jelent semmit, két hete találkoztam a Toronto scoutjával, mindent átbeszéltünk a hokitól kezdve a családi háttérig. Más csapatok egyelőre nem jelentkeztek.” Nyilvánvaló, hogy ez a szükséges, de korántsem az elégséges feltétel ahhoz, hogy bárkit is draftoljanak. Viszont esélyesnek már mindenképpen nevezhetjük Gallót.

Egy-két beszélgetésből persze messzemenő következtetéseket nem lehet leszűrni. A Toronto Maple Leafs az NHL leggazdagabb csapata, stábjában 18 játékosmegfigyelő dolgozik, ők igyekeznek a lehető legjobb tehetségeket a klubhoz irányítani. Több száz játékossal tartják a kapcsolatot, közülük kerül ki az a 11 ? egyelőre ennyi nyitott pozíciója van a Torontónak a 2016-os drafton ?, akinek a játékjogát lefoglalhatják. Tegyük hozzá, a draftolt játékosok túlnyomó többsége sosem kerül az NHL-bemutatkozás közelébe.

Galló Vilmos érthető okokból óvatosabb, mint a hazai sportmédia. Mint két nappal a draft előtt a Jégkorongblognak elmondta, természetesen várja a draftot, de az már mindentől függetlenül biztos, hogy jövőre is nagyon jó helyen játszhat, hiszen a Linköping szerződést hosszabbított vele, így 20 évesen továbbra is a világ egyik legjobb ligájában szerepel. “Hogy a drafton mi lesz? Hát azt majd a draft után megmondom. Annyi játékost figyelnek, hogy ezt nem lehet megjósolni sem.”

Mindenesetre külön öröm, hogy tehetséges játékosunkat most már külföldön is megkülönböztetett figyelem övezi, erre itt az egyik legfrissebb bizonyíték.

A draftot szombaton és vasárnap rendezik Buffalóban.

Gallo HUNBLR

Fotó: Mudra László (MJSZ/jkb.hu)

Fotó:

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum