Malkin és Kessel zsenije

 

A Stanley Kupa döntőjének negyedik meccsén az orosz csatár megtörte gólcsendjét, de már a vezető gól megszerzésében is elévülhetetlen érdemeket szerzett. A találatot a pensburgh.com kockázta és elemezte ki.

A meccs előtt mindenki, így mi is azon lamentáltunk, hogy a két csapat sztárjai közül kinek sikerül először megvillannia. Nos, a mérkőzés egyértelmű választ adott erre, a meccs két hőse Malkin és Kessel volt, előbbi 1+1-et, utóbbi 0+2 pontot ért el. Malkint korábban sokan kritizálták, mi nem tettünk ilyet, mert az orosz játékos zsenije hátul ugyanúgy csillogott és elöl is csak kis híja volt, hogy nem talált be korábban. Védekező munkája nagyon fontos volt a csapatnak, számtalan alkalommal ért vissza és vette el nemes egyszerűséggel a pakkot az ellenféltől. Hogy ez mekkora teljesítmény, arról talán legtöbbet a St. Louis Blues játékosai tudnának mesélni, akiknek ezt egyáltalán nem sikerült megvalósítaniuk.

Minderről azért írunk, mert a hétfő hajnali első találat is hasonló védőmunkából indult. Malkin a semleges zónában kapta meg a korongot, amint társai támadásból cserére mentek vissza. Bár az orosz csatárt támadták, fellökni sem tudták, a korongot elvenni pláne nem, pedig három ember is rajta volt. Malkin tehát megtartotta a korongot, majd Jones kapujának háttal állva felnézett és meglátta a cseréből frissen és szélvészgyorsan érkező Kesselt. Amint az első képen is látszik, három ember gyűrűjében passzolt a középen megnyíló folyosóban közlekedő társnak, aki előtt így óriási szabad terület nyílt.

pensgoal1

A pálya közepén korongot kapó Kessel töretlen iramban tör a támadóharmad felé, míg Kunitz egy létszámfölényes helyzet kialakításának reményében támadja a kék vonalat. Hátrébb és Kessel bal oldalán Ian Cole-t látjuk, aki kiválóan ismeri fel, hogy az egész oldala hátvéd nélkül marad és nagy iramban megkezdi a felzárkózást a támadáshoz

pensgoal2

Kesselt hátulról képtelenség utolérni, utolsó emberként Brenden Dillon áll vele szemben, akit sikerrel kerül meg úgy, hogy a külső oldalára, azaz lövőpozícióba kerüljön.

pensgoal3

Kessel ugyanolyan jól fedezi a pakkot, mint Malkin, szinte egymaga köti le három bekk figyelmét. Kunitz is ügyesen korcsolyázik mögé, így Cole előtt továbbra is teljesen nyílt az út.

pensgoal4

Kessel lövésének pillanatában Cole már közel jár ahhoz a területhez, ahova egy lehetséges kipattanó legvalószínűbben érkezhet.

pensgoal5

Colenak némi szerencséje is van, az időzítés és a helyezkedés mindenesetre tökéletes, éppen jól jön a korong, amit azonban még így sem egyszerű jól meglőni. Márpedig állítgatásra nincs idő, különben Jones visszaér a másik oldalra és oda a helyzet

pensgoal6

Colenak mindez remekül sikerül, ismét vezetést szerez csapata, ami ebben a szériában ismét kiemelten fontos tényezőnek bizonyul.

pensgoal7

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 6-1VÉGE
VB 16:00 HUNKOR 6-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 4-3 HVÉGE
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR INFO
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA INFO
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum