Az MJSZ elnöke az elnökségből is távozhat

   

Újabb hírek érkezek a hétfői tisztújításról, ráadásul első kézből, a hivatalos honlaptól. A játékkal kapcsolatban is vannak érdekességek: többéves szünet után tavasszal újra nagycsapatot szeretne vendégül látni az MJSZ. Dél-Korea meghívott minket az olimpiai helyszín tesztelésére.

Kezdjük a legfontosabbal, a Magyar Jégkorong Szövetség tisztújító küldöttgyűlésével. Hétfőn 15 órakor komoly változásokra kerülhet sor az MJSZ életében, de hogy pontosan milyenekre, az most még megjósolhatatlan, naponta változik a forgatókönyv. A legfrissebb fejleményről éppen az icehockey.hu cikke számolt be. Ezek szerint Kovács Csaba nemcsak az elnöki posztról, de az elnökségből is távozik. Az elnöki címre továbbra is Such György az egyetlen jelölt. Az eseményre a 62 egyesület 100-160 képviselőjét várják.

Az elnökségben tavaly egy évre kapott mandátumot a MOL Liga csapatainak három képviselője (Azari Zsolt DAB, Egri István DVTK, Dömötör Róbert UTE), helyettük a liga által delegált jelöltek: Pap Gábor (FTC), Zsigmond Barna (UTE), Cser-Palkovics András (Fehérvár AV19).

MJSZ kuldottgyules szavazas 2

Fotó: Mudra László

Az elmúlt másfél hét hazai és nemzetközi szövetségi eseményeiről Kovács Zoltán főtitkár tájékoztatta a közvéleményt a fejleményekről.

Először is az IIHF kongresszusáról derültek ki eddig nem ismert részletek. Ezek szerint az osztrákok nem Bécs, hanem Innsbruck helyszínnel pályáztak, az ukránok 14-13-as szavazati aránnyal szerezték meg a rendezési jogot. Ez a végeredmény sokakat meglepett.

A női felnőtt világbajnokságot elvitték az osztrákok, minden bizonnyal Grazban rendezik, de ez még nem végleges.

A Magyarországon rendezendő két vb közül az egyik helyszíne máris publikus: a juniorok divízió 1/B csoportos világbajnokságának a Tüskecsarnok ad otthont, öt jelentkező közül hoztuk el a lehetőséget.

A női U18 divízió 1-es vb-re csak mi úsztunk, Budapesten lesz az is. Példa nélküli eset, hogy egy divízió 1/A vb-re ne legyen vállalkozó. Márpedig a fiúknál most ez a helyzet. Szeptemberben Párizsban döntenek a csoportunkról.

Kiderült az is, miért rendezünk a szokásosnál nagyobb, hatcsapatos EIHC-tornát ősszel. “A Euro Ice Hockey Challenge tornának is megvolt a megbeszélése, ennek mezőnye a koreai csapattal bővült, akik gőzerővel készülnek az olimpiára és ezért szeretnének minél több európai csapattal játszani. Egyrészt nagyon örültek annak, hogy bekerültek egy európai tornára, főképp, hogy Budapestre utazhatnak, másrészt meghívták a magyar férfi felnőttválogatottat a dán és a japán nemzeti csapattal együtt az olimpiai helyszínek februári tesztelésére, ez lesz a szezon második EIHC tornája számunkra.”

2017-ben lesz 90 éves a Magyar Jégkorong Szövetség. Március 30-án komoly A csoportos csapattal ünnepelnénk a jubileumot a Budapest Sportarénában.

Mint kiderült, az MJSZ Moszkvában megkereste a román szövetség elnökét a MOL Ligával kapcsolatos egyeztetés miatt, de az RJSZ kitért ez elől, kérték, csak az ő június 9-i közgyűlésük után tárgyaljanak a felek, “mert csak akkor tud állást foglalni a Csíkszereda és a Brassó elengedésével kapcsolatban. Hivatkozott arra is, hogy június 5-én választások lesznek Romániában, amely érintheti néhány csapat financiális helyzetét.”

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum