A KMH Budapest a szlovák 1. ligában játszhatna

   

Északi szomszédunk másodosztálya szerdán dönt a kérdésben.

A KMH-ra szükség lehet idén az 1. ligában, mivel jelentős negatív változások történtek nyáron. Az Érsekújvár feljutott az élvonalba, a Senica, a Bardejov és a Humenné szereplésével gond van, úgy tűnik, többségük nem indul a 2016/17-es szezonban, felvételre viszont csak a 2. liga győztesei, a 96 HK Nitra és a Martin B csapata jelentkezett.

Róbert Lupták ligaelnök elismerte, sok a bizonytalanság a liga körül, de nagyjából 10 résztvevővel számolhatnak a következő szezonban. Ezért a KMH úgynevezett szabad licencet kaphat a szerdai közgyűlésen. Ha fel is veszik a magyar csapatot, azt már előre leszögezték, hogy a KMH csak az alapszakaszban játszhat, a feljutásról is döntő rájátszásban nem vehet részt.

Mint áprilisban írtuk, a KMH Budapest eredetileg a 2. ligába, azaz a harmadvonalba jelentkezett. Az események alakulásában lehet szerepe annak is, hogy a KHM Budapest szakmai igazgatója Sille Tamás lett, aki nyilvánvalóan kifejezetten jó kapcsolatokkal rendelkezik Szlovákiában. Északi szomszédunkban próbálkozott ez évben a DVTK Jegesmedvék is, a miskolci bajnokcsapat az élvonalhoz, az Extraligához csatlakozott volna szándékai szerint, de végül 5:4-re leszavazták a múlt héten.

A szlovák 1. liga igen erős a magyar élvonalhoz képest is. Nyaranta rendszeresen játszanak képviselőikkel magyar csapatok, váltakozó sikerrel. Ezt a ligát nyerte meg megerősített játékoskerettel a 2015/16-os szezonban a két évvel ezelőtti MOL Liga-bajnok Érsekújvár, és feljutott az élvonalba.

További érdekes kérdés, hogy az esetleges felvételre miként reagál az MJSZ. A szövetség ugyanis eddig minden olyan magyar csapattól, amelyik színvonalas külföldi ligához csatlakozott ? a szlovák 1. liga kétséget kizáróan ilyen ? megkövetelte,  hogy a hazai legmagasabb osztályban is indítson csapatot. Ha a KMH-val nem tesz kivételt, akkor idehaza is kellene egy MOL ligás gárdát versenyeztetnie.

Többször írtuk már, nem fogunk unatkozni a következő hetekben, idén elmarad a holtszezon.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT ÉLŐ
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum