Összekuszálódtak a szálak a moszkvai csoportban

 

Kedden két alsóházi rangadó lesz az orosz fővárosban: a bűnrosszul kezdő Svájc Dánia ellen javíthat, Kazahsztán Norvégiával csap össze. A mi csoportunkban Szlovákia tehet nekünk szívességet, ha hozzánk és a franciákhoz hasonlóan a németeket is rendes játékidőben veri.

A keddi menü négy meccset tartalmaz, a délutáni találkozók közül számunkra a szlovákok németek elleni játéka lesz érdekesebb. Szlovákiának fokozatosan kell bemelegednie, a csoport négy leggyengébb csapatával kezdenek, a kör második fele határozottan keményebb lesz, négy nap alatt játszanak Kanadával, Finnországgal és az USA-val. Eddig nem remegtek meg a kezek, mieinket szorosabb meccsen verték 4-1-re, a franciákat simábban 5-1-re. Bízzunk benne, hogy a németek sem fejtenek ki nagyobb ellenállást. Marco Sturm csapatának egyelőre egyetlen pontja van, a franciákkal vitték büntetőkig az első meccsüket, számunkra ennél ideálisabban nem alakulhatott volna a két védett csapat egymás elleni küzdelme. A finnektől 5-1-re kaptak ki ? az északiak tempóját és technikai képzettségét látva ez mindenképpen tisztes eredménynek számít.

Az A csoportban a csehek, az oroszok és a svédek kiemelkednek, de a dán, kazah, norvég, lett, svájci ötös mindegyikének is van már legalább két pontja. Lettország helyzete annyival kedvezőbb, hogy nekik úgy is van pontjuk, hogy az említett nagy hármas mindegyikével letudták a csoportmeccset, innentől a papíron könnyebb ellenfelek következnek nekik. Délután Svájc játszik Dániával. Svájc két meglepő vereséggel kezdett, öröm az ürömben, hogy mivel a kazahoktól büntetőkkel, a norvégoktól hosszabbításban kaptak ki, így is van két pontjuk, bár megdicsérni így sem fogják őket. A dánok az első meccsen simán verték a nagy rivális Norvégiát, a másodikon 5-2-re kaptak ki a svédektől. Így az alsóházat Dánia vezeti három ponttal, a másik négy csapatnak 2-2 pontja van.

Este Kazahsztán csap össze Norvégiával. Fél agyféltekénkkel persze azt számoljuk, hogy miképpen maradhatnánk bent, ennek pontos matematikai modellezését itt írtuk meg. Ami biztos, az lenne a legjobb, ha a másik csoportban két csapat egyértelműen lógna ki lefelé, de erre az eddig látottak alapján kevés az esély. Ráadásul góljaink számában sem bízhatunk, ami szintén fontos lehet az elszámolásnál. De ha már így alakult, akkor talán annak érdemes drukkolni, hogy akik a nagyobb csapatoktól pontot raboltak, azok a kisebbeket verjék meg. Ha ebből indulunk ki, egyértelmű, hogy Norvégia és Svájc aktuális ellenfelei lehetnek a magyar szurkolók kedvencei, akiknek érdemes drukkolni. De ebbe az egészbe nem érdemes túl sok érzelmet belevinni, hiszen a csoport alja jóval kiegyenlítettebbnek tűnik, mint a mienké, körbeverések várhatók, és ahogy írtuk, a kép napról napra változik.

Emellett aligha lesz bárki, aki az esti meccsek közül a kazah?norvég párharcot választja, hiszen a másik ágon a franciákkal játszunk, amiről minden fontos információt megtalálnak másik cikkünkben.

Cimkék: , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
május 15., szerda
VB 16:20 CZEDEN 7-4VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:20 GERLAT 8-1VÉGE
VB 20:20 SUIGBR 3-0VÉGE
VB 20:20 SVKPOL 4-0VÉGE
május 16., csütörtök
VB 16:20 FINAUT 2-3VÉGE
VB 16:20 KAZSWE 1-3VÉGE
VB 20:20 CANNOR 4-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 20:20 USAFRA 5-0VÉGE
május 17., péntek
VB 16:20 GBRDEN 
VB 16:20 GERKAZ 
VB 20:20 CZEAUT 
VB 20:20 POLUSA 
    • SPORT 2
május 18., szombat
VB 12:20 DENSUI 
VB 12:20 LATSWE 
VB 16:20 CANFIN 
    • SPORT 2
VB 16:20 GERPOL 
VB 20:20 CZEGBR 
VB 20:20 FRASVK 
Partnerünk
Archívum