Németország is keretet hirdetett

   

Két NHL-játékos, Korbinian Holzer és Christian Ehrhoff lehet a német válogatott vezére a világbajnokságon. Marco Sturm megnevezte végleges keretét, amelyben négyen vannak a világ legerősebb ligájából.

Holzer sorrendben negyedik NHL-esként mondott igent a korábbi legendás játékos, Sturm hívására. Az Anaheim védője vasárnap bólintott a meghívóra és ezzel a 2010-es hazai rendezésű vb után lesz ismét válogatott. A csapat kapitánya a Stanley Kupa címvédője, az újabb címvédés lehetőségétől kiesése miatt eleső Chicago Blackhawks játékosa lesz. Kettejükön kívül az Arizona játékosa, Tobias Rieder és az edmontoni Leon Draisaitl érkezik az NHL-ből.

“A hosszú felkészülést követően nagyon örülünk, hogy végre kezdődik már a vb ? mondta a szövetség honlapjának Marco Sturm. ? Mindenki lázasan várja a kezdést. Ütőképes csapatot állítottunk össze.” A Fehéroroszország elleni két meccset követően kilenc játékostól vált meg a szakvezetés az utolsó keretszűkítés során. “Nagyon nehéz dolgom volt a végső döntések meghozatalánál. Az már korábban nyilvánvaló volt, hogy nem lesz könnyű a döntés. Minden játékos, aki a felkészülésben részt vett és nem került be a végső keretbe, nagyszerű munkát végzett, amelyért csakis óriási köszönet illeti őket.”

A németek főpróbája kedden este Svájc ellen lesz, a baseli meccsen Holzer kivételével már mindenki a kapitány rendelkezésére áll. Holzer szerdán csatlakozik a csapathoz, amely aznap érkezik Szentpétervárra.

A végső keretben számos olyan játékos található, akik számára ez lesz az első világbajnokság. Közéjük tartozik Brückmann, Niederberger, Boyle, Flaake, Macek és Hauser. Kahun már volt világbajnoki kerettag 2014-ben, de nem kapott játékengedélyt akkor.

Magyarország Németországgal játssza a hetedik, tehát utolsó csoportmeccsét Szentpéterváron, május 16-án.

A németek világbajnoki kerete:

Kapusok: 31 Felix Brückmann (Wolfsburg), 35 Mathias Niederberger (Düsseldorf), 51 Timo Pielmeier (Ingolstadt)
Hátvédek: 2 Denis Reul (Mannheim), 5 Korbinian Holzer (Anaheim), 7 Daryl Boyle (München), 10 Christian Ehrhoff (Chicago, NHL), 81 Torsten Ankert (Köln), 82 Sinan Akdag (Mannheim), 90 Constantin Braun (Berlin), 91 Moritz Müller (Köln)
Csatárok: 8 Tobias Rieder (Arizona, NHL), 9 Jerome Flaake (Hamburg), 12 Brooks Macek (Iserlohn), 17 Marcus Kink (Mannheim), 29 Leon Draisaitl (Edmonton, NHL), 36 Yannic Seidenberg (München), 37 Patrick Reimer (Nürnberg), 43 Gerrit Fauser (Wolfsburg), 50 Patrick Hager (Köln), 55 Felix Schütz (Rögle, SWE), 57 Marcel Goc (Mannheim), 74 Dominik Kahun (München), 87 Philip Gogulla (Köln), 92 Marcel Noebels (Berlin)

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT INFO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum