Az Inter Alps Hockey League válthatja az INL-t

   

Az egyre konkrétabb olasz-osztrák-szlovén együttműködés a hőskorszakra utaló nevet kap, nem EBEL2-ként fut majd. Az EBEL-nek komoly tervei vannak az új ligával.

Ha minden úgy alakul, ahogy az érintettek elképzelik, akkor Inter Alps Hockey League (IAHL) lesz az új bajnokság neve, amelyet az INL és a Serie A egybefésülésével hoznak létre olasz, osztrák és szlovén együttműködésben, az EBEL égisze alatt. A hír először az olasz HC Gherdeina honlapján és közösségi oldalán jelent meg. Mint az olasz klub írja, a következő pár hétben kiderül, hányan fognak elindulni, ugyanis a jelentkezési határidő a tervek szerint május 20.

Az indulók között lenne az INL hat osztrák csapata (Bregenzerwald, Feldkirch, Kapfenberg, Kitzbühel, Lustenau, Zell am See), két vagy három szlovén csapata, a Jesenice EBEL-jelentkezése elbírálásának függvényében (Jesenice, Celje, Slavija), valamint a Serie A hét klubja (Asiago, Cortina, Fassa, Gherdeina, Renon/Ritten, Val Pusteria, Vipiteno/Sterzing). Vannak további érdeklődők is, az olasz Serie B győztese, a Merano, továbbá a Salzburg és a Klagenfurt második csapata és a Medvescaknak a most véget ért EBYSL-szezonban induló csapatára épülő farmcsapata. Így akár 20-an is jelentkezhetnek a sorozatra a jelenlegi állás szerint.

Megszólalt a témában Christian Feichtinger, az EBEL igazgatója is. Az APA osztrák hírügynökségnek adott interjúját az ORF honlapja idézi. A híradás szerint az IAHL működtetését az EBEL venné a kezébe. “A Salzburg konkrét érdeklődését jelezte, a Klagenfurt pedig a részleteket vizsgálja ? nyilatkozta a hírügynökségnek Feichtinger. ? Szeretnénk a ligapiramist az aljától a tetejéig befejezni. Az INL utódja lenne az utolsó sarokkő az épületben. Az utánpótlást és a profi sportot már az EBEL szervezi, a másodosztály lenne a mozaik utolsó darabja.”

A ligaigazgató azt is jelezte, hogy ha nem is azonnal, de előbb-utóbb az EBEL és az IAHL között bevezetnék a feljutásos-kieséses rendszert, ami nyilvánvalóan felértékelné a másodosztályt és az EBEL alsóházi küzdelmeit egyaránt. “A projektet az osztrák szövetség és a liga közötti szoros együttműködésben kell megvalósítani. Általános egyetértés van abban, hogy ötéves időtávra érdemes tervezni, de a minimális kifutási idő is három év.”

Az alapok is adottak már. Négy légióst engedélyeznének csapatonként, és az EBEL-pontrendszerhez hasonló szabályozást terveznek.

Cimkék: , , , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum