A Chicago is biztosította helyét a playoffban

   

Nyugaton az ötödik hely is elkelt. 3-2 volt a nap eredménye.

A Pittsburgh győzni tudott a Rangers otthonában és ezzel az utolsó kilenc meccséből a nyolcadikat nyerte. Pedig a Gardenben kétszer is a hazaiak jutottak előnybe, mindkétszer Eric Staal jóvoltából. A Pens azonban mind a két alkalommal egalizált, majd a hosszabbítás vége előtt fél perccel a győztes gólt is megszerezte, Sidney Crosby révén. A Pittsburgh harmadszor győzött a Rangers ellen március hónapban.

staal2

A Chicago elhozta a pontokat Vancouverből, és ezzel zsinórban nyolcadik alkalommal kvalifikálta magát a rájátszásra. A Hawks két alkalommal szerezte meg a fórt, de a Canucks, akárcsak a Penguins, kétszer is egyenlíteni tudott. A Rogers Arenában végül Andrew Ladd mondta ki a döntő szót, aki szűk három perccel a befejezés előtt lőtt a hálóba. A Chicago majdnem egy hónap után tudott ismét két egymást követő meccset megnyerni.

Két playoffért hajtó csapat találkozott Raleigh-ben, ahol a Hurricanes fogadta a Devilst. A Carolina a duplázó Victor Rask vezetésével háromgólos előnybe került a második játékrész elején. Eldőlni látszott a találkozó, de a harmad derekán a New Jersey 50 másodperc alatt szerzett duplával visszajött a meccsbe. A fennmaradó félmérkőzésnyi időben a Devils mindent megtett az egyenlítésért, de nem járt sikerrel, így a két csapat helyet cserélt a táblázaton.

A Carolina négy, a New Jersey öt pontra van a rájátszást jelentő nyolcadik helytől, ahol 85-85 ponttal a Detroit és a Philadelphia áll. Keleten egyelőre csak a Washington biztosította a helyét a legjobb nyolc között, de a Florida, Tampa, NY Rangers, Pittsburgh négyesnek sincs sok oka aggódni.

Nyugaton már tisztább a helyzet, hiszen a Dallas, St.Louis, Chicago, Anaheim, Los Angeles kvintett már biztosan ott lesz a legjobb nyolc között, míg a Nashville, San Jose páros részvételére nagyobb összeget lehetne tenni. A nyolcadik helyen a Minnesota áll, ötpontos előnyben van a Coloradóval szemben, hét mérkőzéssel a zárás előtt.

nhl tabella

NHL, 2016. március 27.

Carolina?New Jersey 3-2
G.: Rask (2), Hainsey ill. Farnham, Zajac

NY Rangers?Pittsburgh 2-3
G.: E. Staal (2) ill. Cullen, Kessel, Crosby

Vancouver?Chicago 2-3
G.: Burrows, Baertschi ill. Fleischmann, Teravainen, Ladd

Sorsolás
Tabella
Kanadai táblázat

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum