Szeged?Novi Sad 6-4

   

A Tisza Volán-Szegedi Vízmű győzelemmel kezdte az újvidékiek elleni, két győzelemig tartó szerb bronzcsatát.

A nagyjából 600 néző előtt megrendezett találkozóhoz képest erősödött a Novi Sad Stars kerete. A novemberi 10-4-hez képest immáron a Starsban játszott két kanadai csatár, Justin Ducharme és Maximilien Le Sieur, valamint kapusedzőként és cserekapusként érkezett a dán Anders Jespersen.

A meccs pörgős játékkal indult, a 2. percben Ódry szólóját védte a fordított alapállású szerb kapus, Aranicki. Az első percekben a Tisza Volán-Szegedi Vízmű játszott jobban, a 6. percben Annus Döme úgy tűnt, elhagyta a korongot, de az újvidéki játékosról visszakerült hozzá, azt pedig belőtte a lepkés kesztyű mellé (1-0). Két perccel később majdnem egyenlített a Novi Sad Stars, a pakk Szőke tarkójáról pattant mellé, nem sokkal később Revák kiugrott, de Aranicki védett. A 10. percben Szőke hiába tenyerelt a korongon, kiütötték alóla, bement a kapuba. A találatot megadták, a szegedi kapus hevesen reklamált (1-1). Pár másodperccel később eljött az első büntetés, Dejan Pajic akadályozott. A hazaiak az emberelőnyben több nagy lövést is megeresztettek, valamint Ódry lövését közelről védte botos kesztyűvel az újvidéki kapus. A 14. percben Damjanovic kisöpörte Revák lábát, újabb szegedi emberelőny jött, amit kihasználtunk, Borbás kapu mögüli passzát Csáti Balázs lőtte be (2-1). A korongbedobás után nem sokkal Egyednél láttak magas bottal való játékot, az emberhátrányt kibekkelte a magyar csapat, majd a harmad végén egy újabb hátrány került leölésre Szőke vezetésével, aki egyszer a gólvonalon mentett.

A második harmad nagyon rosszul indult, a 9. másodpercben Radosavljevic betalált a magyar kapuba (2-2), majd a 41. másodpercben egy kék vonalnál eladott korong után Ducharme passzát Le Sieur váltotta gólra (2-3). A két bekapott góltól megzavarodott a Szeged, nyomtak a szerbek, a 25. percben Szőkén múlott, hogy nem született újabb újvidéki gól. Egy perccel később Revák szólóját Aranicki védte. A harmad közepére magára talált a Tisza Volán-Szegedi Vízmű. A meccs felénél emberelőnybe került a hazai csapat, amit Lencsés használt ki egy szép korongjáratás végén (3-3). A 34. percben Bontovicsnál láttak akadályozást, de a hátrány csak 30 másodpercig tartott, Radosavljevic szabálytalankodott a szegedi kapu előtt, viszont 27 másodperc múlva már 4 a 3 ellen játszott a Novi Sad Stars, Bosnyák kiült testre ütésért. A büntetőpadok kiürülése után újra megszerezte a vezetést a Szeged, egy kapu előtti kavarodás során Farkas Lőrinc Simon tessékelte be a korongot (4-3).

A záró húsz percet is a vendégek kezdték jobban, a 4. percben emberhátrányba kerültek. A hátrány során Revák kiugrott és Aranicki lábai között beverte a korongot (5-3). A 46. percben Mirkovic a palánknak vágta Ambrust, a játékvezető szabályosnak látta, ellenben az ellenfelét kérdőre vonó Ambrus testre ütését nem. A hátrányt kivédekezte a Szeged. A kiegészülés után visszatérő Ambrust megint nekivágták a palánknak, megint büntetlenül. A 49. percben viszont jött egy szegedi emberelőny, aminek során Aranicki hiába védett, nem látta, hogy a korong közvetlenül előtte van, Farkas viszont igen és belőtte a hatodik hazai gólt (6-3). Nem sokkal később megint szegedi emberelőny jött, ahol fel sem álltunk. A kihagyott lehetőség és a könnyedebb játék megbosszulta magát, az 54. percben Ducharme visszahozta az újvidéki reményeket (6-4). Az utolsó percben Szőke már feküdt egy védés után, amikor egy szerb csatár közelről a kapuvasat találta el. A legvégén lekorcsolyázott Aranicki, hiába. A Tisza Volán-Szegedi Vízmű 6-4-re megnyerte a bronzcsata első felvonását, jövő héten akár meg is szerezheti a szerb liga harmadik helyét.

Tisza Volán: Szőke Attila ? Bontovics Márton, Győri TamásBosnyák MárkóBorbás GergelyAmbrus András ? Lencsés TamásFülöp László,  Farkas Lőrinc SimonÓdry TamásRevák Zoltán ? Vígh BalázsSzabó Dávid, Maslac MichaelEgyed MátéAnnus Döme.

Novi Sad Stars: Fedor Aranicki ? Ivan TumbasIgor Mirkovic, Dejan PajicRelja RadosavljevicSinisa Pajic ? Filip Mirkovic, Milos VasicMilos Babic,  Justin DucharmeMaximilien Le Sieur ? Marko DamjanovicDominik Plavsic.

tiszavolannovisadFotó: szegedma.hu

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 6-1VÉGE
VB 16:00 HUNKOR ÉLŐ
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN INFO
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum