Tisza Volán?Novi Sad Stars 10-4

   

Az újvidékiek egy harmadon át tartották a lépést a szegediekkel, majd elfáradtak és ugyanúgy 10 gólt kaptak, mint a Vojvodina. A szerbeknél néhány Magyarországon juniorként megfordult jégkorongozó és egy szerb válogatott játékos is jégre lépett. Fekti Ádám 4 gólt lőtt.

A találkozón a Vojvodina ellen 10-2-es sikert elért csapatból nem játszott Kukucska BalázsVarga DávidEgyed Máté és Barcsik Gergely, ellenben jégre lépett Major Tamás, Komáromi Dávid és Kovács Kristóf.

mérkőzés első pillanatától látszott, hogy a Novi Sad Stars sokkal komolyabb játékerőt képvisel, mint a Vojvodina. A pörgős játékban a 3. percben esett az első gól, Fekti Ádám gyönyörű cselsorozatot mutatott be, majd a keresztvas alá bevágta a korongot (1-0). A vezetés megszerzése után jobban játszott a Tisza Volán, az 5. percben pedig kettős emberelőnybe került, a késleltetett kiállítás alatt még egy szabálytalanság történt. Az 5 a 3 elleni lehetőség során nem alakított ki komolyabb helyzetet a Szeged. A 9. percben Ódry zavartalanul vezethette a kapusra a korongot, de belelőtte. A 11. percben az egyik vendégjátékos bottal akasztott, újabb hazai emberelőny jött. Másodjára sem volt igazi a speciális játék, olyannyira, hogy  a tavaly még a MAC U20-as csapatában játszó Sinisa Pajic megugrott, a szegedi védő nem tudta megállítani, végül betalált Szabó Gergely kapujába (1-1). A szerb kiegészülés után nem sokkal emberelőny következett, Vígh Balázs használta szabálytalanul a könyökét, a hátrányt kivédekeztük. A 18. percben a Szeged megnyomott egy cserét, Fekti és Ódry megbolondították az Újvidék védelmét, végül utóbbi talált be a kicselezett hálóőr kapujába (2-1).

A második harmadot remekül indította a Tisza Volán, a buli után elhozta a korongot, a 29. másodpercben Fekti lövését bevédte Aranicki (3-1). A folytatásban is a Szeged nyomott, a 25. percben Ódryt szabálytalanul ütközték le a palánk mellett, előny következett, felálltunk, Bontovics kék vonalas lövése mellément, a visszaérkező pakkot Csáti Balázs belőtte (4-1). A kiegészülés után nem sokkal Fülöp ment ki testre ütésért, de 4 az 5 elleni is felállt a Volán egy ideig. A mérkőzés felénél elaludt a szegedi védelem, a kapuval szemben üresen maradt az ex-MAC és -UTE junior, Plavsic, aki kíméletlenül bevágta a korongot (4-2). A 31. percben Fülöp kezéből Dulic kiütötte a botot, a hazai játékos bottal lökésért, a vendég fogásért kapott büntetést. A 4 a 4 elleni játék a Tisza Volánnak feküdt, Aranicki egy ízben a gólvonalon fogta meg a korongot. A páros büntetés letelésének pillanatában Fekti megindult és sikerrel befejezte szólóját (5-2). A 34. percben Damjanovic gáncsolt látványosan, 9 másodperc alatt kihasználtuk, Csáti kék vonalas bombáját még fogta a szerb kapus, de a kipattanót Ambrus belőtte (6-2). 5 perccel a harmad vége előtt Víghnak odadöftek, a jégen maradt, a játékvezető nem látta. A 37. percben Fülöp megint kiült a büntetőpadra, kibekkeltük.

A záró játékrészben is a Szeged játszott aktívabban, elszaporodtak az újvidéki tilos felszabadítások. A 45. percben hatalmas bravúrt mutatott be Szabó Gergely egy szerb ellentámadásnál. Pár másodperccel később a tavaly még a Linz U20-as csapatában játszó, korábban pedig Magyarországon is megforduló Radosavljevic 2+2 percet kapott, egyrészt testre ütésért, másrészt bottal lökésért. Onnantól elszaporodtak a szabálytalanságok, Ambrust belevágták a palánkba, de nem ítéltek büntetést. A szerb emberhátrány közepén Bontovics akadályozásért kapott 2 percet. Az 50. percben egy szegedi meg nem értés miatti hiba vetett véget a harmad góltalanságának, a korongért hajtó védő elől Szabó Gergely elütötte a korongot, ami a szerbekhez került, a szerb válogatott Babic pedig betalált (6-3). A találatra egy bődületes kapuvassal válaszolt a Tisza Volán, egy perccel később pedig Ódry meglátta az üresen álló Annus Dömét, akinek gólja után Aranicki helyét Vidakovic vette át a Novi Sad kapujában (7-3). Két perccel később a szerbek szépen járatták a korongot, az akciót Dejan Pajic fejezte be sikerrel (7-4). Akárcsak a harmad közepén, a vendéggólt gyorsan hazai követte, Ódry lövését még védte Vidakovic, de a kipattanót belőtte Annus (8-4). Az 56. percben Vígh akadályozott egy újvidékit, egy perc múlva egy szerb is kiült. Az utolsó előtti percben Fekti Ádám betalált, aki meglőtte önmag 4. gólját (9-4). A végén 102 másodpercre beállt Szalai Ákos a kapuba. A 10-4-es végeredményt 3 másodperccel a vége előtt Fülöp állította be.

Tisza Volán: Szabó Gergely (az 59. perctől Szalai Ákos) ? Szabó DávidVígh BalázsAnnus DömeÓdry TamásFekti Ádám ? Bontovics MártonCsáti BalázsBosnyák Márkó, Major TamásAmbrus András ? Zekov Áron, Komáromi Dávid, Kovács KristófFülöp László.

Novi Sad Stars: Fedor Aranicki (az 51. perctől Igor Vidakovic) ? Ivan Tumbas, Igor Mirkovic, Relja Radosavljevic, Sinisa Pajic, Milos Babic ? Filip Mirkovic, Marko Damjanovic, Uros Popovic, Dejan Pajic, Dominik Plavsic ? Milos Vasic, Marko Bjekic, Igor Sljapic, Ugljesa Dulic.

Cimkék: , ,

Te mit gondolsz?

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
május 20., hétfő
VB 16:20 GBRNOR 2-5VÉGE
VB 16:20 SWEFRA 3-1VÉGE
VB 20:20 FINDEN 3-1VÉGE
  • SPORT 1
VB 20:20 KAZPOL 3-1VÉGE
május 21., kedd
VB 12:20 AUTGBR 2-4VÉGE
  • SPORT 1
VB 12:20 FRAGER 3-6VÉGE
VB 16:20 CANCZE 4-3 HVÉGE
  • SPORT 1
VB 16:20 LATUSA 3-6VÉGE
VB 20:20 FINSUI 1-3VÉGE
VB 20:20 SWESVK 6-1VÉGE
  • SPORT 1
május 23., csütörtök
VB 16:20 CANSVK 6-3VÉGE
  • SPORT 1
VB 16:20 SUIGER 3-1VÉGE
  • SPORT 2
VB 20:20 SWEFIN 2-1 HVÉGE
  • AMC MIKRO
VB 20:20 USACZE 0-1VÉGE
  • SPORT 2
május 25., szombat
VB 14:20 SWECZE 3-7VÉGE
  • SPORT 2
VB 18:20 CANSUI 2-3 BVÉGE
  • SPORT 2
május 26., vasárnap
VB 15:20 SWECAN 4-2VÉGE
  • SPORT 2
VB 20:20 SUICZE 0-2VÉGE
  • SPORT 2