Tisza Volán?Vojvodina 10-2

   

Egy gálameccsbe torkollt mérkőzéssel kezdődött meg a szegedi felnőtt csapat szezonja. Fekti Ádám mesterhármassal debütált.

A nagyjából 800 néző előtt megrendezett mérkőzést a Tisza Volán kezdte jobban, az első sorban Vígh, Fülöp, Kukucska, Fekti és Ódry kapott helyet. A Vojvodina nem tudott kiszabadulni, szabálytalankodtak, ezért a 73. másodpercben emberelőnybe került a hazai csapat. Az 5 a 4 elleni játék során nyomott a Szeged, gól nem született, a legnagyobb lehetőség Bosnyák előtt adódott. Szabó Gergelynek az 5. percben kellett bemutatnia az első védését egy vajdasági szóló után. Idő kérdése volt, mikor születik meg az első szegedi gól, ez a 8. perc elején jött el, amikor Varga keresztpasszát Ambrus lőtte be (1-0). A 10. percben Csáti Balázs testre ütésért 2 perces büntetést kapott, de a Vojvodina egy szándékos lesen kívül nem alkotott maradandót. 5 perccel később második büntetését kapta a vendégek kapitánya, Drozdik, az újabb szegedi előnyben Fekti cselezte magát ziccerig, de a befejezés nem sikerült. Az utolsó előtti percben megnyomott egy cserét a szerb együttes, akciójuk Szabó-védéssel zárult. 40 másodperccel a harmad vége előtt Egyed Máté gáncsolt egy buli után.

Egy teljesen másik Vojvodina érkezett ki a második játékrészre, ami vendég emberelőnnyel indult. A szerbek felálltak, Szabó Gergely bemutatott egy nagy bravúrt. A kiegészülés után kiegyenlített játék folyt, az oda-vissza csatákból az újvidékiek jöttek ki jobban, egy kapusról kipattanó korongot Kozarski lőtt be, egyenlítettek (1-1). A gól után Szabó Gergelynek bőven akadt dolga, a 27. percben vasat lőttek a vendégek. Egy perccel később megnyomott egy cserét a szegedi első sor, Kukucska lövését még védte Belic, a kipattanót viszont keményen bevágta Fekti (2-1). A góltól vérszemet kapott a Szeged, Egyed szép akciója még kimaradt, egy kapu előtti tuszkolás után viszont Bosnyák betalált (3-1). A mérkőzés felénél emberelőnybe került a Tisza Volán, felállt 5 a 4 ellen, Fekti 3-szor is lőtt, eredménytelenül. A 35. percben Kukucska kétperces büntetést kapott könyökhasználatért, de 1 perccel később az egyik kiugró szegedi játékost szabálytalanul állította meg Janko Jerkovic. Az harmad utolsó előtti percében Bontovics lőtt hatalmas kapásgólt a kapuba (4-1). Hogy még tökéletesebb legyen a szünet alatti érzés, 11 másodperccel a dudaszó előtt Ódry a piros vonalról megindult és bevarrta a korongot (5-1).

A záró harmad 13. másodpercében verekedés tört ki, Kukucska Balázst lekönyökölték, majd a magyarnál úgy elszakadt a cérna, hogy a vonalbírónak kellett fél percig a jégre nyomva lefognia. A vendég kapitány, Drozdik akadályozásért 2 perces, Nikolic durva játékért 2 perces büntetést kapott, Kukucska pedig végleges kiállítást. A szegediek 2 percig 4 a 3 ellen, majd 3 percig emberhátrányban játszhattak. Az emberelőnyben Ódry előbb kapuvasat lőtt, majd lövésébe rosszul ért bele Belic és átpörgött a kapus felett a korong, be a kapuba (6-1). Az emberhátrányban Szabó Gergely megfogott egy szólót, de Bosnyák is kihagyta a saját rávezetését, Bontovics pedig kapuvasat lőtt. A kiegészülés után nem sokkal Drozdik kiütötte a szegedi játékos kezéből a botot, szegedi előny jött, másfél perccel később pedig sok hazai játékos volt a jégen, amit a vonalbíró kiszúrt. Az 50. percben Fekti úgy indította szegedi társát, hogy oda sem nézett, majd az akció végén közelről átemelte a kapus mamutját (7-1). A harmadik játékrész közepén 1 perc 48 másodpercig kettős emberelőnyben játszhatott a Tisza Volán, a lehetőséggel 6 másodperc alatt élt Varga passzából Bontovics (8-1). A gól után kapust cserélt a Vojvodina. Szegény Stankovicot másodpercek alatt felavatta az 5 a 4 ellen játszó Szeged, Bontovics visszaadta a gólpasszt Varga Dávidnak (9-1). Az 52. percben Szabó Gergely védéssel búcsúzott, helyére a 16 éves Szalai érkezett a szegedi kapuba. Pár perccel később Ambrus bottal lökött a szerb kapunál, az emberhátrányban Bontovics kilőtte a nézőtérre a korongot. Az első kiegészülés után Amburs bokáját ellőtték, a játékvezető nem sípolt, ezért Vígh ellökte a kaput, kisbüntetést kapott. Az újabb kettős emberelőnyt kihasználta a Vojvodina (9-2). A végén összejött a két számjegyű szegedi gól, az utolsó másodpercben Fekti értékesített egy szólót és mesterhármasával beállította a 10-2-es végeredményt.

Tisza Volán: Szabó Gergely (az 52. perctől Szalai Ákos) ? Vígh BalázsFülöp László, Kukucska Balázs, Ódry Tamás, Fekti Ádám ? Bontovics MártonVarga Dávid, Bosnyák MárkóEgyed MátéAmbrus András ? Szabó Dávid, Csáti Balázs, Annus Döme, Barcsik Gergely, Zekov Áron.

Vojvodina: Ivan Belic (az 51. perctől Stefan Stankovic) ? Vladan Drozdik, Janko Jerkovic, Vojislav Kozarski, Milan Nikolic, Viktor Cengeri ? Stefan Gnip, Dimitrije Milicevic, Slobodan Simijonovic, Popov, Turinski ? Nikola Jerkovic, Vukajlovic.

 

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR INFO
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum