Még egyszer meg akarjuk tölteni a dunaújvárosi jégcsarnokot

   

Óriási az érdeklődés a dunaújvárosi nosztalgiameccs iránt. Pénteken újrajátsszák a felek a 20 évvel ezelőtti bajnoki döntőt. A Dunaferr és a Ferencváros meccsét szórakoztató sajtótájékoztató vezette be, a rendezvény is annak ígérkezik.

Mint ismeretes Dunaújváros sokat köszönhet a hokisoknak, 20 évvel ezelőtt Kercsó Árpád csapata szállította az első csapatbajnoki aranyat a városba, amelyet aztán számtalan sportágban sok másik követett. A kerek évforduló alkalmából a szervezők még egyszer összerántották a két csapatot és hatalmas bulit csapnak. Ez alkalomból tartottak sajtótájékoztatót a dunaújvárosi jégcsarnokban kedden este. Az esemény egyik főszervezője, Berényi Norbert, a Dunaferr egykori kiváló hálóőre elmondta: “Nagy köszönettel tartozunk a Fradinak azért, hogy elfogadta a felkérést és beleállt ebbe a mérkőzésbe. Nekünk nagyon sokat jelentett akkor ez a győzelem, mégis csak a sportág ikonjait vertük meg. A szervezés nem volt egyszerű, csak amikor nekiálltunk, akkor konstatáltuk, hogy mindössze öten élünk a városban abból a csapatból. Szerencsére mindenki azonnal jött a hívó szóra, Merényi Pál Floridából érkezett haza, Szélig Viktor szerdán tér vissza Brianconból, Holló István Svájcból és még sorolhatnám. A légiósokat leszámítva két komoly hiányzónk lesz, Ancsin János és Vargyas László értékes tanácsaikkal fogják nagyban segíteni csapatunkat a győzelemben. Reméljük, a generációs különbség ezúttal könnyebbség lesz a számunkra ? tette hozzá tréfásan.”

logo1

Hudák Gábor, a Ferencváros és a magyar válogatott egykori kiváló csatára erre reagálva elmondta: “Megpróbálunk méltó ellenfelei lenni a csikócsapatnak. Viccet félretéve, nagy örömmel fogadtuk el a meghívást, annak ellenére is, hogy még ma is nagyon rossz a szánk íze az akkori vereség miatt. Zsinórban megnyert öt bajnoki arany után egy nagyon fiatal csapat vert meg minket, nagyon simán. Aki ott volt, tudja, hogy nem volt számunkra könnyen emészthető a vereség.” Horváth Csaba, a Fradi bekkje, hozzátette, feltett szándékuk, hogy eredménytől függetlenül jobb hangulatban fejezzék be a pénteki mérkőzést, mint tették azt egykor. A Ferencváros kerete is kezd összeállni, a már említett generációs különbség miatt az ő csapatukban több lyuk van, mint a dunaújvárosiakéban, őket olyan játékosokkal pótolják, mint például Fodor Szabolcs. Az előzetes információkkal ellentétben Farkas András mégsem tudott hazajönni külföldről és nem vállalta a fellépést Kangyal Balázs sem. Tokaji Viktor viszont engedélyt kapott, hogy a rájátszás feszültségén ezzel az ünneppel tompítson valamennyit. A Dunaferrben sem csak az egykori sikercsapat tagjai lépnek jégre, ők is belülről pótolják a hiányzókat, például Lencsés Tamással, aki az emlékezetes bajnoki döntő idején még az ifiválogatottban bontogatta szárnyait.

oldschool

Az esélyeket latolgatva Hudák Gábor megjegyezte: “Sok esélyünk nem lesz, bár a csapat gerince évek óta heti hármat edz közösen. A paprikás hangulat kapcsán el kell mondjam, hogy üvöltözés vagy kisebb lökdösődés még ezeken az edzéseken is előfordul. Bár igazság szerint ma már veszélyesebbek vagyunk saját magunkra, mint az ellenfélre. Jászberényben már játszottunk ehhez hasonló öregfiúk meccset, minket lepett meg a legjobban, hogy ott mekkora szeretettel fogadtak bennünket. Erre számítunk Dunaújvárosban is, bár persze némi hurrogástól vagy bekiabálástól sem ijedünk meg.”

A program messze túlnő egy sima jégkorongmérkőzés keretein. A program délután négykor egy fotókiállítással nyílik, 16:45-től a legfiatalabb Acélborjak mutathatják meg, hogy mit tud a mai utánpótlás. A szabályoknak megfelelően 17:20 és 17:40 között bemelegítenek a csapatok, 17:50-től Tarány Tamás, az X-Faktor sztárja lép fel. A mérkőzés este hat órakor kezdődik, az első szünetben legendás játékvezetőket búcsúztatnak, a másodikban tombolára kerül sor, amelyen információink szerint értékes relikviákat sorsolnak ki. Ezzel kapcsolatban meg kell jegyezzük, hogy az esemény alkalmából számos ajándéktárgy lesz megvásárolható a helyszínen, ezek egy része és a tombola jótékonysági célokat szolgál, a bevételt a dunaújvárosi utánpótlás-nevelés kapja. A mérkőzésre a belépés díjtalan.

szelig_ladanyi
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Berényi Norbert zárszavában elmondta, hogy óriási az érdeklődés az esemény iránt nem csak a városban, de országszerte is: “Legnagyobb örömünkre mindenki nagyon pozitívan reagált a hírre, hatalmas az érdeklődés. Emellett a gazdag programkínálattal cél volt az is, hogy visszahozzuk kicsit a régi idők fílingjét, amikor még egész estét-délutánt betöltő programot jelentett egy hokimeccs, hiszen aki jó helyet akart magának az akkori nyitott pályán, annak 2 órával a meccs előtt már kint kellett lennie a jégpályán. És ilyen fanatikus szurkolóból, akik még jóval a játékosok előtt kiérkeztek, akkoriban volt 3-400 is. Ezért találtuk ki azt is, hogy az első 800 nézőt megvendégeljük egy sörre és zsíros deszkára. Reméljük, hogy hosszú idő után ismét sikerül telt házat varázsolni a dunaújvárosi jégcsarnokba!”

A Ferencváros kerete alapján Budapestről is bőven megéri útra kelni, hiszen a következő ikonokat láthatják jégre lépni a Ferencváros csapatában, mint Hudák Gábor, Szajlai László, Pindák László, Dobos Tamás, Orbán György, Horváth Csaba, Nagy Zoltán, Szuper Levente, Svasznek Bence, Majoross Gergely, Hegyi Zoltán, Paraizs Ernő, Kiss Tibor, Hajdú Levente, Hoffmann Attila, Fodor Szabolcs, Simon Ferenc és Gergely Csaba. A csapat edzői és segítői lesznek a cserepadon: Bálint Attila (az 1996-os csapat másodedzője), Greg Lindqvist (a jelen csapatának vezetőedzője), Szakács Ferenc (a jelen csapatának edzője), Illés Sándor felszerelésmenedzser, László Balázs és Bíró Amália gyúrók.

A dunaújvárosiaknál Berényi Norbert áll majd a kapuban, a hátvédpárokat Szélig Viktor, Holló István, Baróti Zsolt, Horváth András, Tőkési Lajos, Lencsés Tamás, Tokaji Viktor, Gebei Péter alkotja majd, elöl Orsó László, Bali Zsolt, Erdősi Péter, Ladányi Balázs, Csata Csaba, Simon Csaba, Borsos Attila, Peterdi Imre, Vas Mátyás és Merényi Pál rohamozza majd Szuper Levente kapuját. A kispadon természetesen Kercsó Árpád dirigál majd, az ő munkáját Vargyas László, Ancsin János, Bali Attila és Agárdy Csaba segíti majd, Somogyi András pedig a kiemelten fontos gyúrói feladatokat látja majd el.

Ikonok nem csak a két csapat színeiben, de csíkos mezben is láthatók lesznek majd. Tekintettel a szakmai kihívás nagyságára, két játékvezetői négyes működik közre a mérkőzés során. Az elsőben Nyeste Gábor és Incze Miklós lesznek a vezetőbírók, Luggosi Gábor és Tejfalussy Béla pedig vonalaznak majd. A másik négyest Beck Péter és Oltyán József vezetőbírók, illetve Bellus László és Léber Frigyes vonalbírók alkotják.

Mint említettük, a városban nagy a felhajtás az esemény körül, sorra jelennek meg a visszaemlékezések és interjúk a helyi médiában. Itt olvasható egy alapos interjú az esemény egyik főszervezőjével, Berényi Norberttel, Agárdy Csaba emlékezett a kezdetekre, vagyis a pályaavatónak induló, majd verekedéses botrányba fulladt bemutató mérkőzésről a Ferencváros és a Budapesti Volán között, Kercsó Árpád is felelevenítette emlékeit a kezdetekről, Perjámosi Sándor, a Dunaferr egykori ügyvezetője számára is meghatározó élmény volt az újvárosi szurkolókkal teli Budapest Sportcsarnok, Kővágó Kristóf is ott lesz a mérkőzésen.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 6-1VÉGE
VB 16:00 HUNKOR 6-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 4-3 HVÉGE
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 1-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 4-3VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 2-0VÉGE
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 2-3VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 3-2 HVÉGE
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 4-2VÉGE
VB 16:00 ITAKOR 8-1VÉGE
VB 19:30 HUNSLO 2-1VÉGE
    • SPORT 2
május 7., kedd
VÁL 19:00 HUNCAN ÉLŐ
    • Duna World/M4 Sport+
Partnerünk
Archívum