A Dunaferr 20 éve nyerte első bajnoki címét

   

A kerek évfordulóra jubileumi gálamérkőzést rendeznek Dunaújvárosban március 4-én, amelyre ismét összeáll nem csak az egykori bajnokcsapat, de a Ferencváros is.

Az évforduló a dunaújvárosiaknak azért is különösen kedves, mivel a hokisok nyerték a város első csapatbajnoki aranyérmét, amelyet azután számos sportágban számos egyéb követett. Aki ott volt, máig nem felejti a hosszú kocsisorokat és szurkolói buszokat a főváros felé, közel háromezer vendégszurkoló kísérte el a csapatot az egykosi Budapest Sportcsarnokba. Ebben az időben még nem volt fedett jégpálya a városban, Kercsó Árpádnak így is sikerült bajnokcsapatot nevelnie, amely ezt követően az aranygeneráció alapja lett. 1996 után kétévente, 1998-ban, 2000-ben és 2002-ben is aranyérmes lett, a köztes években is döntőt játszott.

Az esemény kapcsán a dunaujvaros.com készített tartalmas interjút az egyik főszervezővel, Berényi Norberttel, aki annak a csapatnak és később a válogatottnak is a kapusa volt. Berényi elmondta: “Szerintem még sokan emlékeznek arra, amikor a BS-ből a második győztes meccs után hazatérve, a Bartók színház előtt volt egy óriási ünneplés. Ez a húsz évvel ezelőtti este még mindig bennünk él. Így jött az ötlet, hogy hozzuk össze a régi bajnokcsapatot és játszunk egy barátságos öregfiúk mérkőzést a Ferencváros akkori csapatával. Az első és legfontosabb feladat az volt, hogy felkérjük őket egy ilyen mérkőzésre. Szerencsére Agár (Agárdy Csaba) és Ló (Hudák Gábor) hamar meggyőzték egymást. Tehát az ellenfél már elméletben megvolt. Novemberben kezdtük meg a tapogatózást a városban, hogy mit szólnának egy ilyen esemény fogadtatásához. Nagy örömünkre mindenhol pozitív visszajelzéseket kaptunk.”

Dunaferr FTC 1996

Van tehát mire emlékezni és ennek a szervezők igyekeznek is megadni a módját. A mérkőzés március negyedikén este hat órakor kezdődik. A belépés ingyenes, az első ötszáz néző a szervezők vendégei egy sörre és egy zsíros kenyérre. Az első szünetben a DAB utánpótlása tart bemutatót, a másodikban egykori játékvezetőket búcsúztatnak méltó módon. A lényeg természetesen a szünetek között történik majd. A mérkőzés három harmadból áll majd, de az időt futó órával mérik.

A keretek még nem véglegesek, de lassan összeállnak. A Dunaferr részéről Berényi a következőkről számolt be: “A hazai játékosokra és csapatvezetésre építünk. Kercsó Árpád személye egy percig nem volt kétséges és a feladatra a legmegfelelőbb gyúrót, a csapat akkori gyúróját is felkértük Soma (Somogyi András) személyében. A nevezést még nem tudjuk 100 %-os biztonsággal leadni, de a 1996-os bajnokcsapatból az eseményen nagy valószínűséggel jelen lesz Szélig Viktor, Tokaji Viktor, Horváth András, Holló István, Baróti Zsolt, Tőkési Lajos, Vargyas László, Orsó László, Erdősi Péter, Ladányi Balázs, Csata Csaba, Simon Csaba, Borsos Attila, Bali Zsolt, Ancsin János, Berényi Norbert. Természetesen a névsor még nem végleges, mert többen maradtak a sportág kötelékén belül és a különböző korosztályú bajnokságokban még tart a rájátszás. Ezen kívül szeretnénk még a ?75-78-as korosztályból megnyerni játékosokat.”

Dunaferr 1987_88

Az 1975?77-es Dunaferr-generáció az 1987/88-as szezonban

A Ferencváros kerete is biztatóan alakul, a nézők láthatják Hudák Gábort, Kiss Tibort, Pindák László, Szajlai Lászlót, Kangyal Balázst, Szuper Leventét, Horváth Csabát, Paraizs Ernőt, Hoffmann Attilát, Gergely Csabát és Farkas Andrást is. A névsor természetesen folyamatosan bővül, az egyeztetések előre haladtával. Az eseménynek Facebook-oldala is van, itt lehet követni a legfrissebb információkat ezzel kapcsolatban. A mérkőzést a tervek szerint az M4 élőben közvetíti. Az emlékezetes összecsapásról a Dunaújvárosi Televízió készített közel egyórás dokumentumfilmet, amelyet azóta már számtalanszor feltöltötték különböző videómegosztókra, most itt is megtekinthető.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR INFO
VB18 16:30 JPNHUN INFO
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum