Szeretnénk meglepetést okozni a vb-n, senkitől sem félünk

   

Szépen gyógyul Szirányi Bence térdszalag-sérülése. A Volán és a válogatott védőjét egészségi állapota mellett a lengyel meccs tanulságairól, a Fehérvár hosszú szünetéről és a Magyar Kupáról is kérdeztük.

A februári olimpiai selejtezők Magyarország?Észtország találkozójának utolsó előtti cseréjében megsérült Szirányi Bence. Mielőtt megijedtünk volna, hogy veszélybe kerülhet-e a válogatott alapemberének világbajnoki szereplése, jött is a diagnózis: a bekk jobb térdében beszakadt a szalag, pár hét kihagyás vár rá, de műteni nem kell. Azóta eltelt némi idő, így utánajártunk, hogyan is állnak a dolgai.

Bár a védő nem volt jégen az óta a mérkőzés óta, felépülése jól halad. “Egy hét teljes pihenőre kényszerültem, térdgépet kaptam. A második héten már jártam gyógytornára. A napokban húzhatok először korcsolyát. A belső-oldalsó szalagomon csak pici beszakadások voltak, ezek maguktól gyógyulnak. Ha felvettem a korcsolyát, akkor tudom megmondani, hogy kanyarnál, kitámasztásnál mekkora a fájdalom, mikor leszek újra 100 százalékos. Most még néha belenyilall a térdembe, de szerencsére egyre ritkábban.”

26_08

Fotó: Mudra László

Arra is kíváncsiak voltunk, mennyire figyeli a Volán MOL ligás mérkőzéseit. “Természetesen nézem a meccseinket, igaz, a MAC elleni első két találkozóra sajnos nem tudtam Budapestre utazni, de a hazaikon már kint vagyok a csarnokban.”

Amikor eldőlt, hogy a Fehérvár nem jut be az EBEL-rájátszásba, a magyar jégkorong szurkolói aggódni kezdtek, hogyan maradhatnak formában a válogatott játékosok, úgy, hogy több mint két hónapig nem játszanak tétmérkőzést. Szirányi igyekszik megnyugtatni a drukkereket. Azt mondja, három évvel ezelőtt, amikor a Volán ugyancsak korán búcsúzott, hasonló volt a helyzet, mégis remekül sikerült a divízió 1-es vb. Hazai pályán, emlékezetes meccsen győztük le a kazah válogatottat. “Még Miskolcon játszottam, de jól emlékszem, hogy a középszakasz után véget ért a klubszezon a fehérváriak számára. Akkor hétfőtől csütörtökig mindennap edzés volt Székesfehérváron, a kemény tréningeket vezényeltek a szakvezetők, nem kellett tartaniuk attól, hogy bárki is fáradt lesz a hétvégi mérkőzésen. A közös készülés jót tett. Akik nem játszanak le a MOL ligába, vagy nem sérültek, csütörtök óta edzenek most is, készülnek, készülünk a Magyar Kupára.”

A kupára a Fehérvár AV19 egy csapattal nevezett. Ha a MOL liga elődöntőjét sikerrel veszi a “kis” Volán a MAC ellen, automatikusan a final four résztvevője lesz, és nem kell selejtezőt játszania. Felmerül a kérdés, hogy nem lett volna célszerűbb két Volánt indítani, hogy az EBEL-csapat is több tétmeccset játszhasson még. “A múlt héten tudtuk meg, hogy milyen lesz az idén a Magyar Kupa. Őszinte leszek, nem tudom, miért nem indulunk két csapattal. Ez a vezetőség döntése, és még az sem tisztázott, melyik edző vezeti a csapatot. De várjuk meg, hogy mi történik a MOL Liga elődöntőjében.”

26_13

Nem kerülhettük meg azt a kérdést, hogy a Lengyelországtól elszenvedett vereség milyen tapasztalatokkal járt a szentpétervári A csoportos vb tükrében: “A lengyel meccsen bármelyik csapat nyerhetett volna. Az első két harmadban mi voltunk jobbak, de végül büntetőkkel ők mentek tovább. A torna tanulsága, hogy senkit sem szabad lenézni, de senkitől sem szabad félni sem. A vb-n nem lesz a litvánokhoz vagy az észtekhez hasonló ellenfél, de fontos, hogy gyakran sokkal nehezebb olyan csapatok ellen játszani, amelyek gyengébbek. Ha győzünk, mindenki azt mondja, papírforma, ha kikapunk, áll a bál. Szeretnénk meglepetést okozni a vb-n, senkitől sem félünk. Rich Chernomaz mindenkit arra biztatott a lengyel vereség után, hogy ne keseredjünk el, levette rólunk a terhet. Menni kell tovább, a következő két hónap már az A csoportos vb-re való felkészülés jegyében zajlik.”

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 6-1VÉGE
VB 16:00 HUNKOR 6-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 4-3 HVÉGE
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 1-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 4-3VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 2-0VÉGE
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 2-3VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 3-2 HVÉGE
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 ITAKOR 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum