Sofron István először vendég Székesfehérváron

   

A Németországba távozó Brocklehurst nélkül, az önbecsüléséért játszik a Fehérvár a Klagenfurt ellen. A magyar csapat számára tét nélküli meccsen Sofronék a rájátszásba juthatnak.

Bár már lefőtt a kávé a Fehérvárnak az idei EBEL sorozatban, rengeteg minden múlik a keddi, Klagenfurt elleni mérkőzésen. Először is a csapat önbecsülése. Három mérkőzés van még hátra egy sajnos meglehetősen kaotikus idényből, amely a nagy remények ellenére a sorozatos sérülésekről, a lehangoló kommunikációs csatákról és végül a reményekhez képest mindenképpen idő előtti búcsúról lesz emlékezetes. A szezon tanulságait le kell majd vonniuk az arra illetékeseknek, azonban előbb még becsülettel bele kell állni a hátralevő három mérkőzésbe. A válogatott jelentős része Fehérváron játszik, rájuk fontos szerep hárul majd májusban, az A-csoportos világbajnokságon, az addig hátralevő időt a lehető legjobban kell kihasználniuk arra, hogy megfelelő állapotba kerüljenek. Nem utolsósorban pedig ott van a csapat hűséges közönsége, amely a rossz sorozatok közepette is kitartott csapata mellett, és amely megérdemli azt, hogy a szezon hátralevő részében is kitegye a csapat szívét-lelkét a jégre. A megszokott felállásból minden bizonnyal hiányozni fog a lengyelek elleni meccs előtt szalagsérülést szenvedett Szirányi Bence, valamint a válogatott szereplést lemondani kénytelen Orbán Attila és Varga Arnold, és egészen biztosan hiányozni fog Aaron Brocklehurst, aki az átigazolási időszak legvégén a DEL-ben szereplő Hamburg Freezershez igazolt.

HUNITA Koger Sofron

Fotó: Mudra László

Az a furcsa helyzet állt elő, hogy a fehérvári meccs szinte mindenki másnak fontosabb az alsóházban, mint magának a Fehérvárnak, ugyanis három csapat sorsa múlhat a végeredményen. A KAC 3 fordulóval a középszakasz vége előtt 5 pont előnnyel vezet a Graz, 7 ponttal az Innsbruck előtt. Alakulhat úgy a mai nap végén, hogy a Klagenfurt máris bejut a rájátszásba, meg úgy is, hogy még az Innsbrucknak is maradjon további esélye a playoff-tagság kivívására. Igazi királycsináló szerepbe került tehát a Fehérvár, minden szem rászegeződik, ezért is van kiemelt jelentősége annak, hogy hogy állnak bele a meccsbe a játékosok. Az eddigi párharcokból a mieink jöttek ki jobban, három fehérvári győzelem és két vereség a mérleg.

“Több fontos játékosunkra sem számíthatunk – mondta Hannu Jarvenpaa a ligahonlapnak. – Így a fiatal játékosaink juthatnak több lehetőséghez. A Klagenfurt akár már ma is bebiztosíthatja a rájátszást magának, így biztosan nagyon keményen oda fogják tenni magukat. A KAC rendkívül gyors csapat, mi viszont mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy mind a három pontot megszerezzük.”

Alexander Mellitzer, a KAC idény közben kinevezett osztrák vezetőedzője így vélekedik ugyanott: “A nemzetközi szünetben sokat dolgoztunk, komoly, kemény és jó felkészülésen vagyunk túl. Szeretnénk már Magyarországon eldönteni, hogy részt veszünk a rájátszásban.”

Fehérvár–Klagenfurt 4-5

   

10 perc alatt vesztette el 20 perc alatt felépített négygólos előnyét a Fehérvár, és végül egy góllal vereséget szenvedett saját otthonában Sofron István csapatától.

Érezhetően kevesebben voltak kíváncsiak az EBEL középszakasz 8. fordulójában a Fehérvárra, mint a korábbi mérkőzéseken, akik viszont elmentek az ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokba, jó fél órán keresztül örülhettek annak, hogy kedvenceik vezetnek. Olyan mérkőzést produkált a Fehérvár, mint amilyen az egész szezonja is volt, szélsőségek között változott a csapat teljesítménye. A hazaiak összeállításában feltűnt a válogatottból hiányzó Orbán Attila és Varga Arnold, nem játszott viszont a sérült Szirányi, és nem öltözött be Kovács Csaba, Nagy Gergő és Rajna Miklós sem. A fiatalok közül Szabó Dániel, Szaller, Sárpátki és Vincze kapott lehetőséget, így összességében 6 hátvéddel vágott neki a Volán a meccsnek.

A 8. percben szerezte meg a vezetést a Volán, Sikorcin használta ki az első hazai emberelőnyt. Majd a 18. percben következett a második emberelőny és a második gól is, ezúttal Francis volt a végrehajtó. A zárás előtt pár másodperccel pedig ismét Sikorcin tette fel a koronát az első harmad teljesítményére, amikor megszerezte saját maga második, csapata harmadik gólját. 12 másodperccel a szünet előtt született a harmadik gól, 22 másodperccel az újrakezdés után máris érkezett a negyedik, Frank Banham révén, aki a szünetben Brückler helyére beállt Swette kapust avatta fel. Ekkor talán senki nem gondolta azt, ami a második harmad utolsó 10 percében következett. A KAC ugyanis feltámadt, a 31. percben előnyből szépített, a 36.percben ugyancsak előnyből zárkózott tovább, a 38. perc végén egy gólra megközelítette a Fehérvárt, hogy 9 másodperccel a harmad vége előtt ismét emberelőnyből ki is egyenlítsen. Nem volt még vége a fehérvári kínoknak, az utolsó harmad 3. percében ugyanis a lehető legfájóbb módon, emberhátrányban az 5. gólját is megszerezte a vendégcsapat. Fogalmazzunk úgy, hogy nem segítette az egyenlítést az ezt követően kapott összesen 4 fehérvári kisbüntetés, amelyekből egy alkalommal 1 perc 7 másodpercig kettős emberhátrány is kialakult. Szerencsére több gólt nem kapott a Fehérvár, viszont lőni sem tudott újabbat, így 5-4-re vereséget szenvedett.

Mivel a Villach idegenben győzött a Graz ellen, a Klagenfurt 3 pontos győzelme egyben azt is jelenti, hogy 2 fordulóval a középszakasz vége előtt kialakult a playoff mezőnye. A hat felsőházi csapathoz a Villach és a Klagenfurt csatlakozhat, míg február végén véget ér a szezon a Graz, az Innsbruck a Fehérvár és a Ljubljana számára. A Fehérvár jelenleg 5 pontos hátrányban van a 10.helyen álló Innsbruckkal szemben, és ugyanennyi az előnye az Olimpija Ljubljana előtt, így a 10. helynél előrébb már semmiképpen nem végezhet az összesítésben.

A fordulópont a kettős emberelőny volt

 

Hannu Jarvenpaa (vezetőedző, Fehérvár): Szívből sajnálom, hogy nem tudtuk kiszolgálni a közönségünket. A liga legjobb szurkolótábora a miénk, és nem sikerült elérnünk, hogy győzelmet ünnepelhessenek. Nagyon akartam a mai győzelmet a játékosokért és a drukkereinkért. Mérhetetlenül csalódott vagyok. A fordulópont a kettős emberelőny volt, amely alatt nem tudtuk megszerezni az ötödik gólunkat. Ezután buta kiállításokat szedtünk össze, amelyeket az ellenfél a remek játékosai révén kihasznált, gólokra váltott, és ezzel felzárkózott, utána pedig meg is fordította az állást.

Forrás: Volán-honlap

EBEL, 2741 néző. Játékvezetők: Smetana, Zrnic, Rakovic, Smeibidlo.
Hetényi: 84,4% (Bors)
K
Brückler: 62,5% (Swette: 91,7%)
Martinelli, Varga, Banham, Sarauer, Bartalis
1
Schumnig, Pöck T., Setzinger, Koch, Geier M.
Manavian, Wehrs, Bodó, Kóger, Sárpátki
2
Strong, Popovic, Lundmark, Nordqvist, Jacques
Orbán, Szaller, Sikorcin, Francis, Orban
3
DeSantis, Kapstad, Ganahl, Harand, Geier S.
Vincze, Benk, Szabó D.
4
Pöck M., Sofron, Hundertpfund, Ban
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 07:51 FHA PP Sikorcin Manavian Bodó
2-0 18:39 FHA PP Francis Bodó Bartalis
3-0 19:48 FHA Sikorcin Sarauer Kóger
4-0 20:22 FHA Banham Sarauer Kóger
4-1 30:12 KAC PP Lundmark Geier M.
4-2 35:05 KAC PP Geier M. Jacques Setzinger
4-3 37:54 KAC Geier S. Ganahl
4-4 39:51 KAC PP DeSantis Lundmark
4-5 42:37 KAC SH Strong Ganahl
20 Kapura lövések száma 31
18 Kiállításpercek 16

A Fehérvár–Klagenfurt videó-összefoglalója

   

A 4-0-ról elvesztett meccs 9 gólja a Laola1 Tv-ben.

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO INFO
VB 16:00 HUNJPN INFO
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA INFO
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum