A harmadik harmadban játszottunk azon az energiaszinten, amit elképzeltünk

   

Rich Chernomaz szövetségi kapitány szerint a lengyelek ellen három harmadon keresztül kell úgy játszani, ahogy az észtek ellen a harmadik húsz percben sikerült. A pénteki fölényes győzelem ellenére senki sem elégedett maradéktalanul a magyar válogatott környékén.

Rich Chernomaz, szövetségi kapitány, Magyarország: “Hogy mit tudnuk magunkkal vinni a mai estéről? Leginkább a három pontot. Nagyon furcsa meccset játszottunk. Az észtek nagyon erősen védekező felfogásban játszottak, és az volt az érzésem, hogy arra vártak, hogy mi hibázzunk. Egy edzőt mindig foglalkoztat az, hogy milyen hatással lesz a csapatára, ha két egymás utáni napon kell játszania. Az első két harmadban nem igazán tetszett a tempónk, lassúak voltunk, lassan járattuk a korongot. Aztán a harmadik harmadban játszottunk azon az energiaszinten, amit elképzeltünk. De ezt három harmadon keresztül kell nyújtanunk, 60 percen keresztül kell olyan elszántnak lennünk, mint most az utolsó 20 percben, ha Lengyelország ellen győzni szeretnénk, márpedig ez a célunk. A védekezésünk ezen a tornán eddig rendben volt, egyetlen kapu mögötti hiba kivételével, amelyből gólt kaptunk, az ellenfelek nem tudtak gólt lőni nekünk, csütörtökön és ma is csak 19 lövést engedélyeztünk az ellenfeleknek. Erőteljes volt eddig a támadójátékunk, a litvánoknak 60, az észteknek 62 alkalommal találtuk el a kapuját. Ma három gólt is emberelőnyből lőttünk, és a litván válogatott ellen is egyszer eredményesek voltunk létszámfölényben. Ezekre kell építeni a lengyelek elleni mérkőzésen is.

Sokan azt gondolják, mi vagyunk a favoritok vasárnap, mert legutóbb Krakkóban is legyőztük a lengyel válogatottat. Ugyanakkor egészen más lesz most a szituáció, mint akkor volt. Akkor a lengyel játékosoknak el kellett viselniük az óriási nyomást, hazai jégen mindenki a győzelmet várta tőlük, amihez 3 pontra lett volna szükségük. A mi győztes gólunk akkor üres kapura esett. Most fordult a kocka. Mi vagyunk hasonló helyzetben, mi játszunk hazai környezetben, más lesz a meccs hangulata. Két, egymáshoz nagyon közeli játéktudású csapat fog találkozni. A lengyeleknek nagyon jó, erős felépítésű, nagy játékosaik vannak, nagyon nehéz lesz ellenük. Az nyerhet majd vasárnap, aki elszántabb, pontosabb lesz, kevesebbet hibázik, és jobban meg tudja valósítani a tervét.”

chernomaz
Fotó: Mudra László

Jussi Tupamaki, szövetségi kapitány, Észtország: “Egy nagyon jó ellenfelet láttunk, aki az elit VB-n játszik, és azt is megmutatta ma, hogy nem érdemtelenül. Mi mindent kiadtunk magunkból, amit csak tudtunk, és azt hiszem, az eredményre sem lehet panaszunk. Az első két harmadban igazán jól játszottunk, aztán talán kicsit túlságosan erőltettük a támadásokat, sok büntetést is kaptunk, és el is fáradtunk a végére. Ennek ellenére én büszke vagyok a srácokra, voltak olyan szituációk, amikor elég kiegyenlítetten játszottunk a magyarokkal. Persze nem is kérdés, hogy ők a jobb csapat, de szerintem mi is jobban játszottunk, mint tegnap. A fiúknak ez a meccs sokat jelentett, az önbizalmukat is növeli az, ha éles meccsen látják, hogy képesek egy erős csapat ellen is helyzeteket alakítani, meghúzni egy-két cselt, ezek elengedhetetlenek a fejlődéshez. Most legalább pontosan, testközelből megnézhették, milyen az a szint, amivel A-csoportba lehet jutni, tudják, hogy kemény munkával hova kell eljutni.”

Vincze Péter: “Nagyon jó, felemelő érzés volt megszerezni az első gólokat a válogatottban, főleg így hazai közönség előtt. Egy kicsit könnyelműen vettük szerintem a meccset, nem gondoltuk, hogy ennyire agresszívan fognak beleállni a mérkőzésbe, úgyhogy az első harmad végén erre fel is hívta a figyelmünket az edző. Mivel vasárnapra készülünk, nem fér bele, hogy így kezdjünk, mert ezeket a hibákat a lengyelek meg fogják büntetni. A második harmadtól szerintem sikerült felpörögni, jöttek a gólok is, szerintem ez jó felkészülés volt, ezt a játékot kell majd tovább vinni. Nagyon kiélezett meccs lesz, pont úgy, mint Krakkóban, ami kis dolgokon fog múlni. Minél kevesebb hibával kell játszani. Biztos revánsot szeretnének venni, de ez minket még jobban motivál, úgy állunk ki, hogy ismét meg fogjuk tudni csinálni, és le fogjuk tudni győzni őket.”

Hetényi Zoltán: “Általában a nálunk papíron gyengébb csapatok ellen mindig így kezdünk, sokszor meleg helyzetbe hozzuk magunkat, de szerencsére nem sült el balul a helyzet. Elől azért jól játszottak a srácok, Vini duplázott, ami külön öröm számunkra. Szerencsére tudtuk is hozni a győzelmet nagyobb gólaránnyal. A lengyelek ellen alázattal és győzni akarással kell kimenni mindenkinek, az kell a fejekben járjon, hogy boldogan jövünk majd le, és akkor rosszul nem végződhet.”

Kóger Dániel: “Erre oda kell figyelnünk, soha nem szabad lebecsülnünk az ellenfelet. Tudtuk, hogy mi vagyunk papíron a jobb csapat, azt gondolom, kicsit könnyelműen jöttünk ki, de most a végeredményt kell nézni, nyertünk. Aránylag jól működött a védekezésünk, voltak hibák, de a meccs folyamán folyamatosan fejlődtünk, és ez a lényeg. Itthon vagyunk, van egy csodálatos közönségünk, a csapat egyre jobb, önbizalomból nem kell, hogy hiány legyen, de vasárnap egyértelműen a legjobbunkat kell adnunk, hogy legyőzzük Lengyelországot.”

Villem Koitmaa (kapus, Észtország): “Nagyon ki vagyok merülve, de miután most már kicsit kifújtam magam, újra tudok lélegezni, és a pulzusom is visszament 180 alá, azt kell mondanom, hogy ez egy csodálatos élmény volt. Ez előtt a tömeg előtt még így is jó volt játszani, hogy ellenünk szurkoltak, leszámítva azt az öt embert, akiket láttam észt zászlót lengetni. Tényleg hihetetlen volt, elmondhatatlan, már amikor a jégre léptem a legelején, már akkor azt éreztem, hogy ez egy nagyon különleges meccs. Ráadásul úgy gondolom, hogy voltak jó mentéseim is, úgyhogy én boldog vagyok. Pedig körülbelül a harmadik lövés ment be az elején. Büszke vagyok arra, hogy sikerült ezen túltennem magam, mert ha bemegy a nagyjából első támadás, akkor az különösen rossz érzés, mindig tartok is kicsit ettől. De minden jól sült el, őszintén úgy gondolom, hogy egy olyan csapat ellen veszíteni 7-1-re, amelyik idén az A-csoportban játszik majd, az egy olyan eredmény, amit nyugodt szívvel felvállalhatunk. Ez nem rossz eredmény, elégedettnek kell lennünk. És persze lehetett volna kevesebb kiállításunk és így kicsit kevesebb a kapott gólok száma, de igazából még úgy sem rossz a 7-1.”

Cimkék: , , , , , , , , , , , , , ,

Te mit gondolsz?

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
május 15., szerda
VB 16:20 CZEDEN 7-4VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:20 GERLAT 8-1VÉGE
VB 20:20 SUIGBR 3-0VÉGE
VB 20:20 SVKPOL 4-0VÉGE
május 16., csütörtök
VB 16:20 FINAUT 2-3VÉGE
VB 16:20 KAZSWE 1-3VÉGE
VB 20:20 CANNOR 4-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 20:20 USAFRA 5-0VÉGE
május 17., péntek
VB 16:20 GBRDEN 3-4VÉGE
VB 16:20 GERKAZ 8-2VÉGE
VB 20:20 CZEAUT 4-0VÉGE
VB 20:20 POLUSA 1-4VÉGE
    • SPORT 2
május 18., szombat
VB 12:20 DENSUI 0-8VÉGE
VB 12:20 LATSWE 2-7VÉGE
VB 16:20 CANFIN 5-3VÉGE
    • SPORT 2
VB 16:20 GERPOL 4-2VÉGE
VB 20:20 CZEGBR 4-1VÉGE
VB 20:20 FRASVK 2-4VÉGE
május 19., vasárnap
VB 16:20 NORAUT 
VB 16:20 USAKAZ 
VB 20:20 SUICAN 
VB 20:20 SVKLAT 
május 20., hétfő
VB 16:20 GBRNOR 
VB 16:20 SWEFRA 
VB 20:20 FINDEN 
    • SPORT 1
VB 20:20 KAZPOL 
május 21., kedd
VB 12:20 AUTGBR 
    • SPORT 1
VB 12:20 FRAGER 
VB 16:20 CANCZE 
    • SPORT 1
VB 16:20 LATUSA 
VB 20:20 FINSUI 
VB 20:20 SWESVK 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum