Véget ért a Volán EBEL-szezonjának érdemi része

   

Matematikailag is biztossá vált vasárnap este, hogy a magyar EBEL-csapat nem jut a rájátszásba, a hátralévő három meccsnek nincs már tétje.

A Klagenfurt ugyanis 10 pontosra növelte előnyét, ezt már nem lehet behozni. A hátralévő találkozókra az olimpiai selejtezőket követő héten kerül sor. A Klagenfurt ? Sofron Istvánnal ? és a Ljubljana jön, a Grazhoz pedig utazni kell. Február 21-én befejeződik az 2015/16-os EBEL-kaland.

A csapatból öt nem légiós és az utóbbi időben jobbára a nagyoknál játszó Brance Orban visszamehet a farmba a MOL Liga rájátszására. Jó kis csaták várnak rájuk, előbb a Ferencváros, sikeresség esetén a MAC ellen. Aztán lesz még egy Magyar Kupa-döntő, várhatóan Final Four az azt megelőző selejtezőkkel. Ennyi maradt tétmeccsnek a fehérváriak számára az A csoportos világbajnokság előtt. A nemzeti csapat előzetes keretének nagyjából felét teszik ki e klub játékosai, ők tehát így készülnek a vb-felkészülés április 4-re tervezett rajtjáig.

Az MK-n kívül a csapat magja addig pihen, alapoz, gyakorol. A légiósok közül egy-kettő talán elszerződik, erre február 15-ig van módja. Elsősorban Manaviannak lehet ez sürgős, rá is vár még egy világbajnokság, ahol épp Magyarország lesz a franciák egyik ellenfele.

RBSAVS

A mélyebb értékelésnek még nincs itt az ideje. A mutatott játék, a számok és az eredmények az EBEL-csatlakozás körüli éveket idézték ebben a szezonban. A hároméves fiatalítási terv kevés eredményt hozott. Hátul egyedül Varga Arnoldot sikerült beépíteni, a csatársorban Sárpátki Tamás harcolt ki magának igazi helyet, a vb-n is szereplő Vincze Péter jobbára a negyedik sorban futhatott, és vegyük ide, hogy Erdély Csanád előző szezonbeli teljesítménye után a legjobb amerikai juniorligába szerződött nyáron.

Hogy a többi fiatal miért nem kapott több esélyt, annak kifejtése nem e cikk feladata. Mint ahogy az sem, hogy miért nem sikerülnek most már sorozatban a légiósigazolások.

Az építkezés eredménye a jégen sajnos nem látszott. Meglepő módon a végére még kevésbé, mint az elején. A szezon nagy vesztese a fehérvári szurkoló és a magyar néző, akinek örömből nem sok jutott az EBEL-ben.

Ami biztos: most ismét újratervezés következik Székesfehérváron. A válogatott óriási kihívás előtt áll, a történelmi tapasztalat biztató, a meghatározó klubcsapat aktuális minősége nem befolyásolja a vb-teljesítményt meghatározó mértékben. Játszottunk már kiváló vb-t pocsék EBEL-szezont követően is. Ezúttal is ez lesz a feladat.

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum