Jarvenpaa a Fehérvárral végigjárja korábbi EBEL-csapatait

   

Az olimpiai selejtezőtorna miatt előrehozott mérkőzésen a Villach lesz a Fehérvár ellenfele idegenben. A magyar csapat az Olimpija-verést követően nem utazott haza, a keddi meccs reggelén már Villachban edzett.

A tízmeccses rohanás első két feladatát igen jól vette a Fehérvár. A Graz és a Ljubljana legyőzésével a Fehérvár jelenleg a második, azaz rájátszást érő helyen tanyázik. Hogy ez a hely biztosan meg is maradjon az azonos pontszámmal harmadik Klagenfurt előtt, ahhoz bravúrra van szükség. A mezőny kissé kettészakadt, a Villach 3 pontos előnnyel vezet a 2–3. helyen álló Fehérvár és Klagenfurt előtt, akik viszont újabb 4 ponttal lógtak meg az Innsbrucktól. A villachi Stadthalle nem túl kellemes helyszín a fehérváriak számára. Utoljára több mint két éve, 2013 decemberében sikerült rendes játékidőben győzni Villachban, és a szurkolók, játékosok valamint a szakvezetők lelkének megnyugtatása érdekében valami hasonlóra lenne szükség ezúttal is.

A tét óriási, villachi győzelem és a KAC későbbi sikere esetén a Fehérvár visszaeshet a harmadik helyre, a Villach előnye viszont mindenképpen hat pontra nőne a legjobb még nem rájátszást érő helyen álló csapat előtt, ami hét fordulóval a középszakasz vége előtt egyáltalán nem számítana kis előnynek. A középszakasz legnagyobb átka ugyanis a rövidségében rejlik. Hiába mondjuk, hogy még csak három forduló telt el belőle, amikor ez egyben azt is jelenti, hogy már csak hét forduló van vissza. Minden meccsnek kiemelt a jelentősége, az alsóházban játszó és a rájátszásba jutást komolyan célként kitűző csapatok 10 mérkőzésen gyakorolhatják élesben a playoffhokit.

A keddi ellenfél, a Villach éppen hogy csak lemaradt a felsőházról. Greg Holst érkezése után egy remek, kilenc győzelmet számláló szériát produkált közte két Fehérvár elleni győzelemmel, ám az alapszakasz végét elrontotta, négy vereséggel folytatta és ez a felsőházba került. A vereségek lendülete kitartott még az első középszakasz-fordulóig is, ekkor az Olimpija Ljubljana gyűrte le a kékeket. Hogy milyen nehéz az alsóházban küzdeni a rájátszásért, azt mutatja az is, hogy két fordulót követően már nincs pontveszteség nélküli csapat. Eddig a Volán szerepel a legjobban, és a csapat lelkes szurkolótáborával egyetemben azt szeretnénk, ha kedd este fél 10 magasságában is ezt mondhatnánk el Szirányiékról.

“Nagyon fontos három pontról döntünk kedden este – nyilatkozta a ligahonlapnak Valentin Leiler, a VSV fiatal csatára. – Nagyon kellenek ezek a rájátszásért folytatott harcban, és segítenének megtartani az első helyet. Ott kell folytatnunk, ahol Innsbruckban abbahagytuk, és keményen kell dolgoznunk.”

A Fehérvár számára nagy előny lehet, hogy jelenlegi edzője, Hannu Jarvenpaa úgy ismeri az ellenfelet, mint a saját tenyerét, hiszen novemberig ott dolgozott. Érdekesség, hogy a hétvégén Ljubljanában vendégeskedett a Volán, ahol a finn tréner a Villachot megelőzően tevékenykedett. “Nagyon nehéz meccs lesz – mondta a vezetőedző. – A Villach nagyon gyorsan járatja a korongot, és arról sem feledkezhetünk el, hogy hazai pályán játszik. Ők számítanak a favoritnak, ez remélhetőleg egy kicsit le is veszi a nyomást a csapatomról.”

Jarvenpaa AVSVSV

Fotó: Mudra László (jegkorongblog.hu)

Villach–Fehérvár 4-3

   

A meccs első fele a Villaché volt, de a Volán parádés utolsó harmadot játszott. Sajnos az emberelőnyös játék nem ment a végjátékban.

A szezonban eddig nem különösebben gólerős Mark Santorelli jelentette a megoldhatatlan feladatot kedden a Volán számára. A derék kanadai csatár 32 perc alatt három gólt pakolt be Rajna Miklós kapujába. A gondokat tetézte, hogy eközben a magyar EBEL-csapat csatárai némák maradtak Lamoureux ketrecénél.

3-0-s hazai vezetéssel kezdődött a záró húsz perc, és ekkor nehéz volt elhinni, hogy a Fehérvár komoly meccset csinál ebből. A 43. percben Sárpátki Tamás gólja megadta az alapot a jó folytatáshoz, az igazi esély pedig Nagy Gergő 52. percbeli találata teremtette meg. Érdekesség, hogy a két gólnál a két MOL Ligából felhozott csatár, Orban és Bodo készített elő. A magyar együttes nem panaszkodhatott a bíráskodásra. Az utolsó 7,5 percben 6 percnyi előny kapott, közel egy percig kettős fórban támadhatott az egyenlítésért. Azonban betalálni sem ekkor, sem később, a kapus lehozatalakor nem sikerült, ellenben Bacher révén az üres kapuba találtak a hazaiak. De 4-2-nél sem volt vége, mert pillanatokkal később Wehrs használta ki mégis az előnyt, de a hátrelévő 31 másodperc már kevés volt a pontot érő gólhoz, így maradt a hatalmas küzdelem és a dicséretes helytállás. Pont nélkül indulhat haza Villachból Hannu Jarvenpaa legénysége.

Egy esély elment, de gond egy szál sincs, túl vagyunk a középszakasz legnehezebb meccsén, és láthatóan egy gólképes, a korábbi hullámvölgy után egy másik szakaszba lépett csapat várja a középszakasz folytatását. Pénteken Klagenfurtba látogatnak Orbánék, vasárnap a Villach viszonozza a keddi látogatást.

VSVAVS

Hamarosan a mennybe juthatunk

 

Ha a dolgok pozitív oldalát akarjuk nézni, a csapat végig hitt magában, háromgólos hátrányban is elhittük, hogy fel tudunk állni.

Hannu Jarvenpaa (vezetőedző, Fehérvár): Annak ellenére, hogy nem nyertünk, harmadról harmadra jobban játszottunk. Az elsőben a hazai csapat birtokolta a korongot és ők irányították a játékot. A másodikban, bár egy góllal elvesztettük ezt a játékrészt, játékban javultunk, a harmadikban pedig minden esélyünk megvolt a fordításra. Pontosan egy gól különbség volt a csapatok között. Rengeteg helyzetet alakítottunk ki, felvettük a versenyt a hazaiakkal, jól mozogtunk a koronggal, és a záró harmadban rá tudtuk erőltetni akaratunkat a Villachra. Ha nem is a mérkőzés egészén, de egy szintet képviseltünk. Egy gól jelentheti a mennyet és a poklot is, ma nekünk a poklot jelentette, de tudom, hamarosan a mennybe juthatunk. Ha a dolgok pozitív oldalát akarjuk nézni, a csapat végig hitt magában, háromgólos hátrányban is elhittük, hogy fel tudunk állni. Természetesen nem lehetek boldog, hiszen pont nélkül távoztunk, de a csapat mindent kiadott magából, mindenki a maximumot nyújtotta. Az élet azonban megy tovább, pénteken Klagenfurtba utazunk, és a mai harmadik harmadban mutatott lelkierőre mindenképpen emlékezni fogunk.

Forrás: Fehérvár AV19

EBEL, 3236 néző. Játékvezetők: Warschaw, Zrnic, Hofstätter, Rakovic.
Lamoureux: 90,6% (Herzog)
K
Rajna: 92,3% (Hetényi)
Schlacher, Bacher, Petrik, McBride, Pance
1
Martinelli, Brocklehurst, Banham, Sarauer, Kóger
Unterluggauer, Kelly, Santorelli, Hunter, Kromp
2
Szirányi, Wehrs, Sikorcin, Bartalis, Kovács
McKiernan, Brunner, Nageler, Verlic, Platzer
3
Manavian, Varga, Bodó, Francis, Nagy
Kreuter, Jennes, Alagic, Johner, Leiler
4
Sárpátki, Orbán, Vincze, Benk, Orban
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 03:57 VSV Santorelli Hunter
2-0 14:39 VSV Santorelli Bacher
3-0 32:10 VSV Santorelli Hunter
3-1 42:36 FHA Sárpátki Orban Martinelli
3-2 51:25 FHA Nagy Bodó
4-2 59:13 VSV SH Bacher
4-3 59:29 FHA PP Wehrs Bodó
40 Kapura lövések száma 32
10 Kiállításpercek 6

A Villach–Fehérvár videó-összefoglalója

   

A Laola1 Tv anyaga dolgozza fel a keddi meccset, a legérdekesebb jeleneteket itt láthatják.

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum