A rájátszás a tét a hétfő esti rangadón

   

A szezon talán legfontosabb mérkőzését játssza egymással az FTC és a Sportklub. Aki nyer, versenyelőnyt harcol ki, de még nem zárul le a párharc.

A Ferencváros győztes meccs után fogadja riválisát, a zöld-fehérek vasárnap már 4-0-ra is vezettek a Dunaújváros ellen, végül 5-3-ra nyertek. A DAB-bal szembeni siker áldozattal járt, Linus Schellin sérülést szenvedett, hétfőn nem áll a csapat rendelkezésére.

A Csíkszeredai Sportklub magyarországi túrán szerepel, pénteken 2 pontot elhoztak Dunaújvárosból, szombaton viszont vereséget szenvedtek Fehérváron. A DAB elleni meccsen otthagytak 1 pontot, 3-0-s előnyről egyenlítettek a piros-fehérek.

A két csapat idén négyszer találkozott, Csíkszeredában egyszer 6-4-re nyert a Sportklub, a másik két találkozón 5 pontot szerzett az FTC. Pesterzsébeten eddig egyszer játszottak, november 16-án 2 ponttal távoztak a csíkiak. Szoros csatákat vívnak, kétszer hosszabbítás döntött, kétszer pedig kétgólos különbséggel zártak. Az FTC előnye 6 pont, de a folytatásban eggyel kevesebb mérkőzést játszik.

A csapatok hátralévő mérkőzései:

FTC: UTE (i), Debrecen (i), Csíkszereda (o), Miskolc (o)
HSC: Fehérvár (o), DAB (o), Miskolc (i), FTC (i), DAB (i)

A mérkőzés fontosságáról sokat elmond a Ferencváros vezetőedzőjének nyilatkozata is.

Greg Lindqvist (vezetőedző, FTC): Nincs mit köntörfalazni, a legfontosabb meccs vár ránk ma este a Csíkszereda ellen. A rájátszásért folytatott harc mindig kiélezett, de ez az összecsapás igazi megmérettetés lesz számunkra. Mindenki egészséges nálunk, Schellint kivéve, úgyhogy bizakodó vagyok. Győznünk kell ma este, hogy nyugodtabban készüljünk az elkövetkező mérkőzésekre. A vereség nagyon megnehezítené a helyzetünket, nehéz 60 perc elé nézünk. Most jött el az az időpont, amikor meg kell mutatnunk mindenkinek, a szakmának és a kitartó szurkolóinknak, nem véletlenül vagyunk ott a tabellán, ahol vagyunk.

FTCHSC

Ferencváros–SC Csíkszereda 4-1

   

Meggyőző játékkal, magabiztos teljesítménnyel tett nagy lépést a rájátszás felé a Ferencváros hétfőn este.

A zöld-fehérek és az SC Csíkszereda párharca ugyan korántsem dőlt még el – hiszen még egymással is összecsapnak egyszer –, de a budapesti csapatnak sokkal jobbak az esélyei ez után a 4-1 után. Sőt: a MOL Liga-alapszakasz végjátékában az is benne van, hogy a 6. helynél előrébb zárnak Dubekék, főként, ha ilyen játékot tesznek ki a jégre, mint ezúttal.

Az igazsághoz tartozik, hogy nem volt parádés a mérkőzés. Az első harmad első perceiben a Sportklub nyomott – a csíkiaknak muszáj lett volna nyerniük a felzárkózáshoz –, de igazán parázs helyzet nem alakult ki Ágoston kapuja előtt. A folytatásban apránként átvették az irányítást a hazaiak, a felvonás utolsó perceiben egyértelműen ellenfelük fölé nőttek. Meg is lett az folyománya, a találkozó első kisbüntetése alkalmából gólt szerzett az FTC, a második meccsén második pontját jegyző Hüffner Adrián úgy lett asszisztos, hogy a kék vonalas lövése utáni kipattanót a finn Manninen bekotorta. A második harmadban sem bírt energikusan támadni a vendégcsapat, próbálkoztak, de egyre kevesebb és kevesebb meggyőződéssel, így amint a Fradinak sikerült kibontakoznia, több ziccert is kialakított az SC kapuja előtt. Kettőből lett gól: Tendler egy szuper Dubek-keresztpasszt varrt be villámkézzel, Hietamaki pedig a sarokból cselezte be magát Peksa orra elé, és ha már ott volt, nem hibázott. A harmadik felvonásra aztán végképp kevés energia és elszántság maradt a szeredaiakban, az FTC uralta a játékot. A meccskrónika egy nagy Luomala-góllal és egy csomó kiállításperccel bővült. Az utolsó percekben az volt a kérdés, összejön-e a shutout Ágoston Olivérnek. Nem jött: egy perccel a dudaszó előtt Ozols bombázta be a szépítő találatot, így alakult ki a 4-1.

A történtek után a csíkiak hátránya kilenc pont a Ferencváros mögött – előbbieknek öt, utóbbiaknak négy meccsük van hátra –, ez nem behozhatatlan, de egyszerű feladatnak sem mondható. A zöldek ugyanakkor innentől előre is figyelhetnek, főként, hogy most alig 3 pontra vannak az Újpesttől, és pénteken derbi lesz a Megyeri úton. Ha a lilák kedden nem kapják el a MAC-ot, akkor az a 29-ei UTE–FTC a tabella 5. helyéről fog szólni.

FTCHSC

Fotó: FTC

Ahogy kértem, a harmadik sorunk megcsinálta a 0-0-t

   

A Ferencváros óriási lépést tett a rájátszás felé, de még a Csíkszeredának is lesz néhány szava ehhez.

Greg Lindqvist (vezetőedző, FTC): Fegyelmezetten játszottunk a mai estén, a harmadik sorunk megcsinálta a 0-0-t, amit kértem tőlük a meccs előtt. Közelebb vagyunk egy kicsivel a rájátszáshoz, de még nem vagyunk ott. Az Újpest ellen megyünk pénteken, nem lesz egyszerű mérkőzés. Gratulálok a csapatnak a győzelemhez és köszönöm a szurkolóknak a biztatás egy ilyen késői órában kezdődő mérkőzésen.

Geréb István (másodedző, Csíkszereda): Négy támadónk hiányzott, kettő sérülés, kettő eltiltás miatt, talán ezért is voltunk fáradtabbak. Sem az ellenfél, sem a saját kapunk előtt nem dolgoztunk megfelelően, sokat hibáztunk. Mindenképpen ki kell javítanunk ezeket a dolgokat a közeli napokban.

Erste Liga, Pesterzsébet Jégcsarnok , 250 néző. Játékvezetők: Haszonits, Gangel, Juhász, Soós.
Ágoston: 96,2% (Budai)
K
Peksa: 89,2% (Ruczuj)
Hüffner, Hietamaki, Dubek, Tendler, Rafaj
1
Ozols, Bors, Alekszejev, Gyagyusko, Berljov
Suoraniemi, Valecko, Manninen, Fliszár, Luomala
2
Kuzman, Bednár, Péter R., Hafizov, Farkas T.
Zalavári, Erdélyi, Kovács, Kiss, Papp Cs.
3
Papp Sz., Gecse, Antal Zs., Moldován, Bíró
Pál, Üveges, Farkas L. S., Komjáti
4
Okos, Sofron
Lindqvist Greg Kjell, Szakács Ferenc
E
Otiabrev Artur, Geréb István
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 16:44 FTC PP Manninen Hüffner Luomala
2-0 34:02 FTC Tendler Dubek Hietamaki
3-0 36:41 FTC Hietamaki Dubek Tendler
4-0 49:39 FTC Luomala Tendler Hietamaki
4-1 58:45 SCC Ozols Berljov
37 Kapura lövések száma 26
20 Kiállításpercek 16

Az FTC–Sport Club videó-összefoglalója

 

Cimkék: , ,

Te mit gondolsz?

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
május 15., szerda
VB 16:20 CZEDEN 7-4VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:20 GERLAT 8-1VÉGE
VB 20:20 SUIGBR 3-0VÉGE
VB 20:20 SVKPOL 4-0VÉGE
május 16., csütörtök
VB 16:20 FINAUT 2-3VÉGE
VB 16:20 KAZSWE 1-3VÉGE
VB 20:20 CANNOR 4-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 20:20 USAFRA 5-0VÉGE
május 17., péntek
VB 16:20 GBRDEN 3-4VÉGE
VB 16:20 GERKAZ 8-2VÉGE
VB 20:20 CZEAUT 4-0VÉGE
VB 20:20 POLUSA 1-4VÉGE
    • SPORT 2
május 18., szombat
VB 12:20 DENSUI 0-8VÉGE
VB 12:20 LATSWE 2-7VÉGE
VB 16:20 CANFIN 5-3VÉGE
    • SPORT 2
VB 16:20 GERPOL INFO
VB 20:20 CZEGBR INFO
VB 20:20 FRASVK INFO
május 19., vasárnap
VB 16:20 NORAUT 
VB 16:20 USAKAZ 
VB 20:20 SUICAN 
VB 20:20 SVKLAT 
május 20., hétfő
VB 16:20 GBRNOR 
VB 16:20 SWEFRA 
VB 20:20 FINDEN 
    • SPORT 1
VB 20:20 KAZPOL 
május 21., kedd
VB 12:20 AUTGBR 
    • SPORT 1
VB 12:20 FRAGER 
VB 16:20 CANCZE 
    • SPORT 1
VB 16:20 LATUSA 
VB 20:20 FINSUI 
VB 20:20 SWESVK 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum