Ezen a hétvégén eldőlhet a Sportklub sorsa

   

A szezon eddigi legfontosabb hétvégéje előtt állnak a szeredaiak, hárommeccses túrájuk Dunaújvárosban kezdődik. A székelyeknek győzniük kell pénteken.

A Dunaújvárosi Acélbikáknak erről természetesen más a véleményük, annál inkább, hogy igen-igen hosszú rettenetes sorozat végén sikerült három pontot szerezniük csütörtökön. Az újvárosi jégen a MOL Liga-tabella két utolsója csapott össze, és a hazaiak nem kevesebb, mint 12 (!) egymást követő vereség után nyertek ismét. A Brassó elleni 2-1 talán úgy is erőt adhat a folytatáshoz, hogy a playoffba jutásra inkább csak matematikai esélyük van már a piros-fehéreknek. Lee Gilbert 8. helyen álló csapata természetesen még nem adta fel. Az edző szerint: “Végre nyertünk, sikerült megtörni a vesztes sorozatot, és nem szabad semmi másra koncentrálnunk, csak a pénteki mérkőzésre!”

Kétségtelen, hogy a DAB 11 pontos hátránya – 5 meccsel az alapszakasz vége előtt – a még rájátszást érő helyen álló Ferencvárossal szemben tetemes, de amíg nem dőlt el minden véglegesen, addig hajtani kell. Főként, hogy az utóbbi időben sem az említett Ferencváros, sem a Sportklub nem mutat meggyőző formát. Az SC utolsó hat meccséből csak egyszer nyert – szintén a Brassó ellen, idegenben –, öt vereségét pedig kivétel nélkül hazai jégen szenvedte el.

Ha innen nézzük, jól is jöhet, hogy végre idegenben játszhatnak a soron következő napokban a székelyek. Harci kedvüket fokozhatja, hogy az előttük álló és őket legutóbb Szeredában legyőző zöld-fehérek nem tudtak élni helyzeti előnyükkel. Azaz a csíki siker óta háromszor kikaptak a ferencvárosiak, így vesztett pontok tekintetében immár egy egységgel rosszabbul állnak. Ergo ha az az SC nyerne Dunaújvárosban – majd esetleg szombaton Fehérváron is, bár ez nem magától értetődő –, akkor kifejezetten jó sanszokkal várhatná a sok mindenről döntő hétfői FTC–Sportklub rangadót.

Artur Oktyabrjov, a kék-fehérek vezetőedzője így várja a péntek–hétfő rohanást: “Az utolsó méterekhez érkeztünk a MOL Ligában. Mindenki meg kell értse, hogy ez a hétvége vízválasztó a csapat életében. Úgy érzem, megfelelően sikerült felkészülnünk, mindenki nagyon keményen dolgozott az edzéseken. Továbbra is a rájátszás a célunk, amelyre még mindig jó esélyünk van. Az elmúlt mérkőzéseken is jól játszottunk, megvoltak a lehetőségeink, de a gólszerzéssel hadilábon álltunk. Amennyiben a lehetőségeinket jó százalékkal sikerül kihasználnunk, meglesznek a szükséges győzelmek. Magabiztosak kell legyünk, többet kell próbálkozzunk a kapu előtt, a támadásokat lövésekkel kell befejeznünk. Keményen meg kell dolgoznunk a siker érdekében, és ehhez megfelelő hozzáállást várok.”

DAB–SC Csíkszereda 3-4

   

A Dunaújváros hiába állt fel háromgólos hátrányból, csak 1 pontot szerzett a csíkszeredaiak ellen.

A Sportklub a remek speciális játékának köszönhetően háromgólos előnyre tett szert az első harmadban. A játékrész közepén kétszer is Tambijevs volt eredményes Berljov passza után, előbb emberhátrányból, majd emberelőnyből. A 15. percben egy másik légiós, Gyagyusko növelte tovább a Csíkszereda előnyét 5 a 4 elleni játék során. A DAB hajtott a szépítésért, ez a 32. percben összejött McCann révén. A záró húsz perc közepén Peterdi találatával a hazaiak kihasználtak egy emberelőnyt. Az 59. perc elején Lindoff lekorcsolyázott, 31 másodperccel a rendes játékidő vége előtt Peterdi hosszabbításra mentette a meccset. A túlórában a vendégek játszottak aktívabban, a pluszpont sorsáról egy orosz játékos, Alekszejev döntött. Az SC Csíkszereda 4-3-ra nyert, még 7 mérkőzést játszik, hátránya 3 pont a folytatásban egy meccsel kevesebbet játszó, 6. helyezett FTC mögött. A Dunaújváros gyakorlatilag elbúcsúzhat a rájátszástól, hátránya 10 pont a 6. helyhez képest.

Lee Gilbert (vezetőedző, DAB): Az első harmadot odaadtuk a Csíkszeredának. A játékvezetés szörnyű volt ma este, főleg az mérkőzés elején. A végén sikerült lendületet vennünk, sajnos a saját magunk legnagyobb ellensége vagyunk – ezért dőlt el hosszabbításban sokadszorra a meccs nem a mi javunkra. Ettől függetlenül keményen dolgoztak a fiúk a végén, újra megmutattuk, hogy képesek vagyunk nehéz helyzetből felállni.
Artur Oktyabrjov (vezetőedző, Csíkszereda): Rosszul kezdtünk, idegesek voltunk, de a gólok megnyugtattak minket. A végén elvesztettük az irányítást, kemény munkával felzárkózott a hazai gárda. Örülök, hogy sikerült a hosszabbításban megszereznünk az extra pontot.
Erste Liga, Dunaújvárosi Jégcsarnok, 250 néző. Játékvezetők: Varjú, Bogdan,davor, Nedeljkovic,ivan, Popovic,darko.
Lindoff: 91,1% (Lajcs)
K
Peksa: 93,9% (Ruczuj)
Durák, Smith, Peterdi, Nagy, McCann
1
Ozols, Bors, Tambijevs, Gyagyusko, Berljov
Lencsés, Raszulov, Németh, Borbás, Bushbacher
2
Konyajev, Kuzman, Péter R., Alekszejev, Molnár Z.
Dörök, Odnoga, Szepessy B., Revák, Léránt
3
Papp, Gecse, Mihály, Moldován, Bíró
Mátyásy, Magosi
4
Antal Zs., Sofron, Farkas
Gilbert Lee, Strenk Hunor
E
Otiabrev Artur, Geréb István
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 09:32 SCC SH Tambijevs Berljov
0-2 11:11 SCC PP Ozols Berljov Tambijevs
0-3 14:24 SCC PP Gyagyusko Berljov Peksa
1-3 31:46 DAB McCann Smith
2-3 50:13 DAB PP Peterdi Raszulov McCann
3-3 59:29 DAB Peterdi Bushbacher McCann
3-4 63:44 SCC Alekszejev Gyagyusko Ozols
49 Kapura lövések száma 45
20 Kiállításpercek 36

A DAB–HSC képei

 
Cimkék:

Te mit gondolsz?

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
május 17., péntek
VB 16:20 GBRDEN 3-4VÉGE
VB 16:20 GERKAZ 8-2VÉGE
VB 20:20 CZEAUT 4-0VÉGE
VB 20:20 POLUSA 1-4VÉGE
    • SPORT 2
május 18., szombat
VB 12:20 DENSUI 0-8VÉGE
VB 12:20 LATSWE 2-7VÉGE
VB 16:20 CANFIN 5-3VÉGE
    • SPORT 2
VB 16:20 GERPOL 4-2VÉGE
VB 20:20 CZEGBR 4-1VÉGE
VB 20:20 FRASVK 2-4VÉGE
május 19., vasárnap
VB 16:20 NORAUT 1-4VÉGE
VB 16:20 USAKAZ 10-1VÉGE
VB 20:20 SUICAN 2-3VÉGE
VB 20:20 SVKLAT 2-3 BVÉGE
május 20., hétfő
VB 16:20 GBRNOR 2-5VÉGE
VB 16:20 SWEFRA 3-1VÉGE
VB 20:20 FINDEN 3-1VÉGE
    • SPORT 1
VB 20:20 KAZPOL 3-1VÉGE
május 21., kedd
VB 12:20 AUTGBR 
    • SPORT 1
VB 12:20 FRAGER 
VB 16:20 CANCZE 
    • SPORT 1
VB 16:20 LATUSA 
VB 20:20 FINSUI 
VB 20:20 SWESVK 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum