A Brassó a Megyeri úton is megtréfálná az UTE-t

   

Kötelező győzelemmel erősítheti meg negyedik helyét az UTE, de vigyáznia kell a Coronával, négyből csak kétszer verte rendes játékidőben, legutóbb alul is maradt Mihályékkal szemben.

Az utolsó előtti magyarországi túráját teljesítő Brassó látogat a Megyeri útra péntek este, és az immár Teemu Elomót, valamint eltiltás miatt Erik Pancét nélkülöző liláknak kötelező győzniük. Ha megteszik, megerősítik a negyedik helyüket a MOL Ligában, ha viszont Brassó után ismét pontot vagy pontokat vesztenek, azzal felkínálják a felzárkózás lehetőségét az üldözőknek. Az UTE felemás szezont fut eddig. Rendkívül hullámzó teljesítményt nyújt Szilassy Zoltán csapata, hogy csak a két végletet említsük, képes pontokat rabolni a Miskolctól, és vereséget szenvedni Brassóban. A liláknak 6 meccsük van hátra az alapszakaszból, és 14 pont az előnyük a két meccsel kevesebbet játszott Csíkszeredával szemben, így a biztos rájátszásba jutáshoz 10 pontot kell összeszedniük még a jelenlegi helyzet szerint. Ehhez képest a sorsolás nem könnyű, kétszer játszanak a MAC-cal és a Brassóval, egyszer-egyszer a Miskolccal és a Ferencvárossal. Ezek közül a meccsek közül kétségkívül a Brassó elleniek tűnnek a legkönnyebben nyerhetőknek, így a győzelem kötelező. Ha ezeket nem nyerik meg még úgy is, hogy az óriási tekintélynek örvendő Elomo már nem tagja a csapatnak, akkor nincs keresnivalójuk a legjobb hatban.

A Brassó csütörtökön a Dunaújváros ellen ugyanazt a korábbinál szilárdabb játékot mutatta, mint amely az UTE ellen győzelemre vezetett. Ez most egy egygólos vereségre volt csak elegendő, de Keresztes Ottó játékosai bizonyították, hogy képesek komoly ellenállást tanúsítani a liga zömét alkotó csapatokkal szemben. Az persze nyilvánvalóan nem mindegy, hogy péntek este az UTE pihent lesz, míg a Brassó meccsből érkezik, ez a vendégek számára jelenthet nehezebb feladatot. Ahogy a Dunaújváros elleni mérkőzés beharangozójában is írtuk, a Brassó már semmiképpen nem lehet ott a rájátszásban, de azért nagyon nem mindegy, hogy milyen hozzáállással játssza le az alapszakaszból hátralevő meccseit. A csütörtök este alapján azt feltételezhetjük, hogy ahogy az illik is, beleállnak a feladatba, és igyekeznek pontot, pontokat szerezni. Ebből pedig izgalmas meccs kerekedhet ki a Megyeri úton is.

UTEBRA

UTE–Brassó 2-3

   

A brassóiak a január 15-i, büntetőkkel elért hazai győzelmük után egy héttel idegenben, rendes játékidőben győzték le az újpestieket. A kék-sárgák október 3-i, FTC ellen siker után először hagyták el győztesen a jeget Magyarországon.

A Brassó a mérkőzés 7. percében kihasznált egy késleltetett kiállítást Fodor Csanád révén, de 3 perccel később Virág Tamás révén egyenlített az UTE. Sokáig nem született újabb gól, a 34. percben az újpestiek kihagytak egy büntetőt, aztán a második harmad végén 78 másodperc alatt két gólt lőttek a vendégek, előbb Fodor Csanád, majd pedig Piszarenko vette be Pleszkán kapuját. A záró húsz perc közepén a Turbucz emberelőnyös találatával szépítettek a lila-fehérek, a végjátékban időt kértek, de egyenlíteni nem tudtak. A Brassó 3-2-re nyert, Tőke Zoltán ugyanúgy 41 védést mutatott be, mint Dunaújvárosban, ám ezt most győztes mérkőzésen hozta össze.

Fotó: Mudra László - http://www.mudralaszlo.hu

Fotó: Mudra László (jegkorongblog.hu)

Ennyi helyzetet nem lehet elpuskázni

   

Szilassy Zoltán (vezetőedző, UTE): Vasakat lőttünk, üres kapus lehetőségek kimaradtak, ennyi helyzetet nem lehet elpuskázni. A második harmadban nagy különbségű vezetés helyett mínuszba kerültünk, és onnan már nem tudtunk visszakapaszkodni. A vereség nem fogható a két hiányzóra, így is rengeteg helyzetet alakítottunk ki, sokat voltunk a támadóharmadban, csak éppen a játék sava-borsa, a gól hiányzott.

Keresztes Ottó (vezetőedző, Brassó): Ezúttal is azt játszottuk, amit tudunk, a védekezésre és a kontrákra építettünk, ami bevált, emellett a kapusunk tartott minket a meccsben. A kevés adódó helyzetünket kihasználtuk, és bár egyre kevesebben vagyunk, sok a hiányzó, de mindent megteszünk, hogy jól szerepeljünk a MOL Ligában.

Forrás: nso.hu

Erste Liga, Megyeri út, 297 néző. Játékvezetők: Bajt, Bulovecz, Bergant, Mali.
Pleszkán: 87,5% (Szabó)
K
Tőke: 95,3% (Fülöp)
Lindgren, Kiss D., Nemes, Mihálik, Virág T.
1
Piszarenko, Nagy, Molnár, Mihály, Virág Cs.
Huba, Garbacz, Feil, Gröschl, Kiss Á.
2
Sprencz, Bíró O., Fodor, Fetés R., Zsók
Dósa, Hegyi, Dömötör, Pichler, Turbucz
3
Mátyás, Imecs, Balázs, Péter, Márton
Pados, Hodos, Szűcs, Gágyor
4
Haraga, Balla, Anton I., Fetés N.
Szilassy Zoltán, Baróti Zsolt
E
Keresztes Ottó
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 06:15 BRA Fodor Bíró O. Piszarenko
1-1 09:05 UTE Virág T. Gágyor
1-2 38:14 BRA Fodor Péter Bíró O.
1-3 39:32 BRA Piszarenko Mihály Fetés R.
2-3 49:40 UTE PP Turbucz Huba
43 Kapura lövések száma 24
12 Kiállításpercek 14

Az UTE–Brassó galériája

   

Az UTE–Brassó góljai

 

Cimkék:

Te mit gondolsz?

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 6-1VÉGE
VB 16:00 HUNKOR 6-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 4-3 HVÉGE
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 1-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 4-3VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 2-0VÉGE
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 2-3VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 3-2 HVÉGE
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 4-2VÉGE
VB 16:00 ITAKOR 8-1VÉGE
VB 19:30 HUNSLO 2-1VÉGE
    • SPORT 2
május 7., kedd
VÁL 19:00 HUNCAN 0-4VÉGE
    • Duna World/M4 Sport+
Partnerünk
Archívum