A Fehérvár tovább épülhet a középszakaszra

   

Hannu Javenpaa és a Volán második közös fellépésére is idegenben kerül sor, az alapszakasz utolsó meccsén a Bolzano lesz az ellenfél.

Bár furcsának tűnhet ilyet leírni, de mégis egyfajta ajándékként tekinthetnek a Fehérvár játékosai és Hannu Jarvenpaa edző a magyar EBEL-csapat vasárnap késő délutáni, bolzanói fellépésére, hiszen a finn edző legutóbbi, Znojmo elleni vesztes mérkőzés után adott nyilatkozata alapján a csapat fel- vagy átépítéséhez még időre és gyakorlásra van szükség. Mi jöhetne ilyenkor jobban, mint egy olyan, a Volán számára tét nélküli mérkőzés, amelyen kockázat nélkül próbálhatók ki a legújabb edzői elgondolások, amelyen egy létfontosságú pontokért hajtó ellenfél fogja nyomás alatt tartani a csapatot.

A Fehérvár sorsa ugyanis már eldőlt, egészen biztos, hogy a 9. helyen végez a trsaság, a Bolzano ugyanakkor még nincs biztonságban. Ha ugyanis a Dornbirn és a Villach is 3-3 pontot szerez, miközben az olaszok pont nélkül maradnak, akkor ki is pottyannak a felsőházból, hiszen a Dornbirn pontelőnnyel, a Villach jobb egymás elleni eredménnyel előzne. Van tehát miért hajtaniuk az olaszoknak, így a Fehérvárnak ideális edzőpartnere lehet a  csapatépítéshez.

Az idény eddigi Fehérvár–Bolzano meccsein két olasz és egy magyar győzelem született. Ha a Fehérvár netán rendes játékidőben nyerne, akkor egyenlíthetne az egymás elleni mérlegben. Bár ennek a gyakorlati jelentősége csekély, azért ne becsüljük le az elvi jelentőségét, elvégre mégiscsak sportolókat látunk a jégen, akiknek a győzelem a feltett céljuk. Önbizalom-növelésre is tökéletesen alkalmas lehet a meccs, mégiscsak jobb egy huszáros győzelemmel a tarsolyban nekivágni a klub, a játékosok és végső soron az A csoportos vb-re készülő magyar hoki számára oly fontos középszakasznak.

“A Dornbirn elleni jó teljesítményünk után most a Fehérvár ellen bizonyíthatunk, nagyon várjuk már a meccset – mondta Tom Pokel, a Bolzano vezetőedzője. – Nem akarunk számolgatni, csak a meccsel akarunk foglalkozni. A célunk három pont megszerzése. A Dornbirn ellen olyan hangulat volt a csarnokban, mint két évvel ezelőtt a rájátszásban.  Szeretünk itthon játszani, örömmel tölt el bennünket minden hazai meccs, és tudjuk, milyen sokat jelent számunkra a jégen a hetedik játékos, a közönség. Velük együtt vagyunk erősek és ezt az erőt akarjuk mutatni a Fehérvár ellen is.”

“Znojmóban 40 percen keresztül jó idegenbeli játékot mutattunk – mondta Hannu Jarvenpaa. – A csehek negyedik gólja után ki kellett támadnunk, hogy felzárkózhassunk. Sajnos ebből az ellenfél ért el gólokat. Mindenesetre azt megmutatta a meccs, hogy bárkinek méltó ellenfelei tudunk lenni. Ehhez azonban 60 percen keresztül kiegyensúlyozott teljesítményre van szükségünk.”

HCBAVS

Bolzano–Fehérvár 2-3

   

A magyar EBEL-csapat hosszabbításban legyőzte az alapszakasz 4. helyéért hajtó Bolzanót. A fehérváriak ezzel a Vienna Capitalsnak tettek szívességet, a bécsiek szerezték meg a bónuszpontot érő pozíciót a felsőházban.

Az első harmad kiegyenlített játékot hozott, mindkét kapus 10-10 védést mutatott be, de a Bolzano szerzett egy gólt Frank révén a 19. percben. A második játékrészben magasabb fokozatba kapcsoltak az olaszok, 15:6-ra nyerték a kapura lövési mutatót. Ennek ellenére egyenlített a Fehérvár, Nagy Gergő lőtte be a korongot az olaszok kapura, ám 3 perc múlva Insam találatával újra a Bolzanónál volt az előny. A harmadik húsz percben próbálta eldönteni a meccset az olasz együttes, majd a végjátékban Rajna lekorcsolyázott. 6 az 5 ellen támadt a magyar csapat, sikerrel, Kóger Dániel hosszabbításra mentette a meccset. A túlórában a Fehérvár szerzete meg a pluszpontot, Manavian belőtte a győzelmet érő gólt. A Fehérvár 3-2-re nyert, a Bolzano nem örülhetett az 1 pontnak, ugyanis nem előzték meg a Vienna Capitalst, a bécsiek hiába szenvedtek vereséget Innsbruckban, az olaszok így nem éltek a lehetőséggel.

A jégkorong vicces sportág

   

A Fehérvár jobbára védekezett a harmadik harmadban, másodpercekkel a lefújás előtt mégis egyenlített. Rajna parádézott.

Tom Pokel (vezetőedző, Bolzano): Elképesztő mennyiségű helyzetünk volt 2-1 után is, hogy eldöntsük a meccset, de képtelenek voltunk. Ugyanakkor immár biztos a helyünk a felsőházban, s ez örvendetes.

Hannu Jarvenpaa (vezetőedző, Fehérvár): A jégkorong vicces sportág. Bár a srácok küzdöttek, a harmadik harmadban jobbára a saját harmadunkban tartózkodtunk. Viszont néha megesik az ilyesmi, mert ha tényleg keményen dolgozol, megkapod a jutalmad, ahogy mi most az utolsó másodpercben. A Bolzanónak kiváló csapata van, nagyon jó edzővel, ugyanakkor Rajna Miklós parádézott, a meccsben tartott bennünket. Most lesz némi időnk felkészülni a középszakaszra, ami kemény feladat.

Forrás: nso.hu

EBEL, 3594 néző. Játékvezetők: Gruber, Nikolic, Ettlmayr, Zgonc.
Hübl: 86,4% (Morandell)
K
Rajna: 95,1% (Hetényi)
Oberdörfer, Egger, Reid, Broda, DiCasmirro
1
Manavian, Wehrs, Sárpátki, Sikorcin, Kovács
McMonagle, Hofer, Pope, Saviano, Gander
2
Szirányi, Varga, Bodó, Sarauer, Kóger
Flemming, Bell, Pollastrone, Foster, Palmieri
3
Orbán, Brocklehurst, Banham, Francis, Nagy
Deanesi, Frank, Bernard, Insam
4
Martinelli, Orban, Benk, Vincze
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 18:30 HCB Frank Bernard Insam
1-1 27:26 FHA Nagy Francis Manavian
2-1 30:20 HCB PP Insam Pollastrone Reid
2-2 59:58 FHA Kóger Sarauer Banham
2-3 63:13 FHA Manavian Francis Kóger
41 Kapura lövések száma 21
4 Kiállításpercek 12

A Bolzano–Fehérvár góljai

   

Ide kattintva látható a magyar EBEL-csapat idegenbeli győzelme, röviden.

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 6-1VÉGE
VB 16:00 HUNKOR 6-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 4-3 HVÉGE
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 1-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 4-3VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 2-0VÉGE
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 2-3VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 3-2 HVÉGE
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 4-2VÉGE
VB 16:00 ITAKOR 8-1VÉGE
VB 19:30 HUNSLO 2-1VÉGE
    • SPORT 2
május 7., kedd
VÁL 19:00 HUNCAN 0-4VÉGE
    • Duna World/M4 Sport+
Partnerünk
Archívum