Hietamaki automatikusan 1 meccses eltiltást kapott

   

Bushbacher és Kiss Dániel verekedésének nincs fegyelmi vonzata.

“A MOL Liga Fegyelmi Bizottsága megvizsgálta a MOL 180 (Sport Club Csíkszereda?Ferencvárosi TC) 3. percében történt esetet, amelynek során Juhamatti Hietamaki, a Ferencvárosi TC játékosa ütközött ellenfelével. A játékvezetők a játékost 25 perc végleges kiállítással (CHE-H ? fejre irányuló támadás) sújtották. A Bizottság az alábbiakat állapította meg:

A Ferencvárosi TC játékosa az ütközés során az ellenfél fejének ütközött.

IIHF 124. SZABÁLY ? FEJRE, NYAKRA IRÁNYULÓ TÁMADÁS

DEFINÍCIÓ: A játékos, aki testének vagy sportfelszerelésének bármely részével bármilyen fajta ütést mér az ellenfél játékosának fejére vagy nyakára, vagy az ellenfél játékosának fejét a védőüvegnek vagy a palánknak vezeti vagy nyomja. Nincs szabályos ütközés a fejre. Minden, az ellenfél fejére vagy nyakára mért közvetlen ütközést büntetni kell, legyen az véletlen vagy szándékos. A fejre, nyakra irányuló támadás lehetséges büntetési tételei: kisbüntetés és fegyelmi büntetés; nagybüntetés és automatikus végleges fegyelmi büntetés; végleges kiállítás.

A Fegyelmi Bizottság megállapítása szerint, az ütközés során a Ferencvárosi TC csatára könyökét leszorítva vállal ütközött. Ellenfele az ütközés előtti pillanatban elvesztette a korong feletti irányítást. A fejét lehajtotta, az ütközés szabályosan, de mégis fejét találta el. A szabályok értelmében, nincs szabályos ütközés a fejre.

A Fegyelmi Bizottság a játékvezetők által a pályán kiszabott büntetést helybenhagyja, a játékossal szemben további szankciót nem alkalmaz. A büntetés, a szabályok szerint automatikus 1 mérkőzés kihagyására kötelezi a játékost.

A játékos a büntetést csapata soron következő MOL Liga-mérkőzésén tölti le.”

“A MOL Liga Fegyelmi Bizottsága megvizsgálta a MOL 183 (Dunaujvárosi Acélbikák?UTE) mérkőzés 60. percében történt esetet, amelynek során Phil Bushbacher (Dunaujvárosi Acélbikák) és Kiss Dániel (UTE) 5+20 perces büntetést (ROUGH ? durva játék, GA-MI ? végleges fegyelmi büntetés) kaptak. A Bizottság az alábbiakat állapította meg:

A két játékos a mérkőzés 60. percében, összeakaszkodott, abból egy dulakodás, verekedés alakult ki.

IIHF-szabálykönyv 158. SZABÁLY ? DURVA JÁTÉK

DEFINÍCIÓ: A játékos, aki lökdösi vagy megüti ellenfelét a játék menete során. A játékost, aki dulakodik az ellenfelével, kisbüntetéssel, dupla kisbüntetéssel vagy nagybüntetéssel és automatikus végleges fegyelmi büntetéssel kell sújtani.

A Fegyelmi Bizottság mindkét játékos esetében, a játékvezetők által a pályán kiszabott büntetést helybenhagyja, a játékosokkal szemben további szankciót nem alkalmaz.”

Cimkék: , , ,

Te mit gondolsz?

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
május 15., szerda
VB 16:20 CZEDEN 7-4VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:20 GERLAT 8-1VÉGE
VB 20:20 SUIGBR 3-0VÉGE
VB 20:20 SVKPOL 4-0VÉGE
május 16., csütörtök
VB 16:20 FINAUT 2-3VÉGE
VB 16:20 KAZSWE 1-3VÉGE
VB 20:20 CANNOR 4-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 20:20 USAFRA 5-0VÉGE
május 17., péntek
VB 16:20 GBRDEN 
VB 16:20 GERKAZ 
VB 20:20 CZEAUT 
VB 20:20 POLUSA 
    • SPORT 2
május 18., szombat
VB 12:20 DENSUI 
VB 12:20 LATSWE 
VB 16:20 CANFIN 
    • SPORT 2
VB 16:20 GERPOL 
VB 20:20 CZEGBR 
VB 20:20 FRASVK 
Partnerünk
Archívum