Motivált Dornbirn érkezik Fehérvárra

   

Gyakorlatilag tét nélküli a Fehérvár számára a Dornbirn elleni hazai mérkőzés, ám a hűséges hazai közönséget ki kell szolgálni. A Dornbirn a felsőházért hajt.

Szombat óta egy keveset változott a helyzet, eldőlt, hogy a Fehérvár csak a 9. vagy a 10. helyet szerezheti meg az alapszakaszban, azaz 2 vagy 1 bónuszponttal vághat neki a középszakasznak és annak, hogy az alsóházban kivívja a helyét a legjobb 2 csapat között. Hogy mennyi lesz a végén, az a törekvő Graz eredményeitől függ, amely immár csak 3 pontnyira van a Volántól, így reális távolságba került számukra is a 9. hely. Vasárnap a Fehérvárnak kell nehezebb feladatot megoldania, miközben a Graz a mélyrepülésben levő KAC-hoz utazik, a Raktár utcába a liga élcsapatai közé felnövő Dornbirn látogat el.

A Sille-Banham edzőpáros búcsúmérkőzésén ismét a vendégek számára nagyobb a tét. A Znojmo, a Vienna Capitals, a Dornbirn, a Villach és a Bolzano két ponton belül van egymáshoz képest, és közülük egy biztosan alsóházi csapat lesz, ennek megfelelően minden megszerzett vagy elvesztett apró pontnak jelentősége lehet ötük számára. Nem a legjobbak az előjelek, hiszen a Dornbirn ebben a szezonban eddig megoldhatatlan feladatot jelentett Kógeréknak, mindössze egyetlen nyamvadt pontocskára futotta ellenük három meccsen.Ráadásul a DEC egy Linz elleni győzelemmel a tarsolyában érkezik, aminek az önbizalomnövelő hatása igen komoly.

AVSDEC2

A Fehérvárnak ebben a szezonban sok minden nem akar úgy sikerülni, ahogy azt elképzelték. Nem jöttek be az erősítések, rengeteg volt a sérült és beteg kulcsjátékos, nem sikerült sokat és hatékonyan lőni a meccseken, nem mennek az emberelőnyök. A Bolzano ellen is sikerült párat felvonultatni azokból a dolgokból, ami miatt most a 9. helyért hajt a csapat, bár ezúttal a lövések számával meg lehettünk elégedve az ellenfélhez képest, gólt egyet sem sikerült lőni, és kimaradtak az előnyök is. A Dornbirn elleni mérkőzést alighanem érdemes a kutyakemény középszakaszra való felkészülésre szánni, reméljük, sikerül egy-két olyan részletet a helyére tenni, amelytől a csapat játéka eredményesebb lesz, már vasárnap is.

“A Dornbirn nagyon veszélyes csapat, amelyik ráadásul nagyon keményen, sokat ütközve játszik – mondta Sille Tamás. – Ráadásul két nap alatt ez lesz a második meccsünk. Mindenkinek a maximumot kell nyújtania.”

“A Fehérvár elleni mindig nagyon nehéz játszani – nyilatkozta a liga előzetesében David Madlener kapus. – Nagyszerű szurkolótábora van. Mindenkinek teljes erőbedobással kell játszania ismét. A Linz elleni győzelmünk jót tett a csapatmorálnak. Remek teljesítményt nyújtottunk, jól védekeztünk és a lehetőségeinkkel is jól éltünk.”

Fehérvár–Dornbirn 4-3

   

A Dornbirn számára létfontosságú lett volna pontokkal távozni Székesfehérvárról, de ezen terve megvalósítását a Volán megakadályozta. Vesztett állásból fordított a záró harmadban a magyar csapat.

Kovács Csaba emberelőnyből szerzett góljával vezettünk, majd nyertük meg az első harmadot. Mindkét csapat aktív játékot nyújtott, érezhető volt, hogy a Dornbirn a győzelem igényével érkezett. A középső húsz percben gyors ütésváltás zajlott a kapuk előtt, D’Alvise egyenlített a 27. percben, nem sokkal később Kóger Dániel is betalált, 2-1 volt ide. A harmad második felét 2-0-val elvitte a légióscsapat – ellenfelünknél mindössze négy Ausztriában született játékos szerepelt a mezőnyben –, MacKenzie és Greentree talált Hetényi Zoltán kapujába. Főleg utóbbi volt fájdalmas, mivel az öt másodperccel a szünet előtt történt.

2-3-ról indult a záró húsz perc, de csakhamar 3-3 állt a táblán. Sarauer Andrew egyenlített a 42. percben. Dolgos meccs volt, mindkét csapat sokat tett a győzelemért, és ezúttal nekünk sikerült megszerezni a döntő találatot. Brance Orban átadásából Chris Francis döntötte el a meccset az 56. percben. A végére is sok izgalom maradt, de az eredmény annak ellenére sem változott, hogy az utolsó pillanatokban a Dornbirn betalált. A videózásból ugyanis kiderült, hogy mire a korong átjutott a gólvonalon, már letelt a játékidő.

Így a Fehérvár nyert 4-3-ra, sok szempontból igen fontos mérkőzésen. A csapat sokat tett a kilencedik hely megszilárdításáért, és a vele együtt járó bónuszpontok megszerzéséért, és képes volt legyőzni egy olyan együttest, amely foggal-körömmel harcol a felsőházba kerülésért.

Győzelemmel búcsúzott a Sille, Banham edzőpáros, hétfőtől az új vezetőedző, a finn Hannu Jarvenpaa veszi át a szakmai irányítást.

AVSDEC

Végre gólokat szereztünk, emberelőnyben is betaláltunk

 

A Dornbirn edzője elégedetlen, mint mondja, csapata ellazsálta a fehérvári estét.

Sille Tamás (megbízott vezetőedző): Hasonló meccs volt, mint a Bolzano elleni, a Dornbirn erőssége is azonosnak tűnt. Megnehezítette a dolgunkat, hogy szombaton is játszottunk, ez sokat kivett a fiúkból, ennek dacára hatvan percen keresztül hajtottak, végre gólokat szereztek, emberelőnyben is betalálva. Az edzőcsere sosem jó, sem a játékosok, sem az edzőkollégák nem örülnek, de mivel nincs sok időnk, tennünk kell a dolgunkat.

Dave MacQueen (vezetőedző, Dornbirn): Nem vagyok elégedett, ellazsáltuk ezt az estét. Legutóbb szép győzelmet arattunk Linzben, ettől a srácok azt hihették, most is könnyű dolgunk lesz. Csakhogy a Fehérvárnak új edzője lesz, a játékosai nyilván meg akarták mutatni, mit tudnak. Végig tompák voltunk, hibáztunk, nem érdemeltük volna meg a győzelmet, pedig ez kritikus mérkőzés volt számunkra, hiszen Bolzanóba megyünk, aztán a Linzet fogadjuk, tehát most szerezhettünk volna pontokat.

Forrás: nso.hu

EBEL, 3016 néző. Játékvezetők: Smetana, Trilar, Hofstatter, Rakovic.
Hetényi: 92,1% (Rajna)
K
Madlener: 83,3% (Hardy)
Martinelli, Brocklehurst, Bodó, Sarauer, Kóger
1
D'Aversa, Magnan-Grenier, Grabher-Meier, Arniel, D'Alvise
Manavian, Varga, Benk, Sikorcin, Kovács
2
MacKenzie, Caruso, Siddall, Sylvester, Greentree
Szirányi, Orbán, Nagy, Francis, Sárpátki
3
Duller, Lembacher, Livingston, Zagrapan, Jeitziner
Wehrs, Vincze, Orban
4
Putnik, Achermann, Macierzynski
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 14:02 FHA PP Kovács Wehrs Brocklehurst
1-1 26:34 DEC D'Alvise Grabher-Meier Arniel
2-1 27:50 FHA Kóger Bodó Martinelli
2-2 31:10 DEC MacKenzie Grabher-Meier Greentree
2-3 39:55 DEC Greentree Grabher-Meier Arniel
3-3 41:47 FHA Sarauer Szirányi Nagy
4-3 55:30 FHA Francis Orban Benk
24 Kapura lövések száma 38
6 Kiállításpercek 8

A Fehérvár–Dornbirn videó-összefoglalója

 

4 magyar és 3 osztrák gól és 1 osztrák nem gól látható, ha ide kattintanak.

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 6-1VÉGE
VB 16:00 HUNKOR 6-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 4-3 HVÉGE
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 1-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 4-3VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 2-0VÉGE
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 2-3VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 3-2 HVÉGE
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 4-2VÉGE
VB 16:00 ITAKOR 8-1VÉGE
VB 19:30 HUNSLO 2-1VÉGE
    • SPORT 2
május 7., kedd
VÁL 19:00 HUNCAN 0-4VÉGE
    • Duna World/M4 Sport+
május 10., péntek
VB 16:20 SUINOR 
VB 16:20 SVKGER 
    • SPORT 2
VB 20:20 CZEFIN 
    • SPORT 2
VB 20:20 SWEUSA 
május 11., szombat
VB 12:20 FRAKAZ 
VB 12:20 GBRCAN 
VB 16:20 AUTDEN 
VB 16:20 POLLAT 
VB 20:20 NORCZE 
VB 20:20 USAGER 
Partnerünk
Archívum