A Miskolc idén harmadszor utazik Dunaújvárosba

   

Eddig mindannyiszor megszenvedett Mayer Péter csapata az Acélbikák otthonában.

A DAB azon csapatok közé tartozik, amelyeket eddig hazai pályán simán vert a Miskolc, idegenben viszont rendre meggyűlt vele a baja. A miskolci két meccs mérlege 12-3, Dunaújvárosban azonban először 3-2-re nyertek hosszabbításban az Acélbikák, majd másodjára is szoros eredmény született, bár ez alkalommal 4-3-ra a Miskolcé lett a győzelem. Ez utóbbi meccsen már 3-0-ra is vezetett a Miskolc, innen állt fel a DAB, végül az 55. percben lőtt góllal nyert a címvédő. Az elmúlt meccsek tapasztalatait azért van értelme felidézni, mert a DAB részéről nem egyszeri kiugró teljesítményről volt szó. A szezon folyamán többször bizonyították már a náluk jóval nagyobb büdzséből gazdálkodó csapatok ellen, hogy az egyik legjobb szellemiségű társaság formálódik Lee Gilbert vezetőedző kezei alatt. Különösen igaz ez a hazai pályára, ahol a DAB roppant masszív teljesítményt nyújt önmagához képest, 38 eddig megszerzett pontjából nem kevesebb, mint 26-ot az Eszperantó utcában zsebeltek be Peterdiék.

Lee Gilbert (vezetőedző, DAB): Nagyon nehéz sorozat előtt állunk, hiszen tizenkét nap alatt hat mérkőzést kell játszanunk. Most hétvégén a liga két legjobb csapata ellen lépünk jégre, ami magától értetődő módon nem lesz sétagalopp. Ugyanakkor úgy gondolom egy dologban mi vagyunk a legjobbak a ligában, az pedig az a mentalitás, hogy sosincs elvesztett meccs, sosem adjuk fel a küzdelmet, kaparunk, hajtunk bárki legyen is az ellenfél. Bármilyen impresszív is az eddigi teljesítménye a Jegesmedvéknek, nekünk csak arra kell koncentrálni, hogy abban a hatvan percben megtörjük a játékukat, rájuk erőltessük az akaratunkat és természetesen több gólt lőjünk mint ők. Ez így, egy mondatban elmondva nem is tűnik túl nehéznek, ám a gyakorlat egy kissé más tészta. Mike McCann állapota gyorsan javul, ezen a hétvégén el fogja kezdeni a rehabilitációs gyakorlatokat és körülbelül két hét múlva már edzhet, ha minden a tervek szerint alakul, rajta kívül szerencsére mindenki egészséges.

Mayer Péter (vezetőedző, Miskolc): Az eddigi két mérkőzésünk jól mutatta, hogy mire számíthatunk most. Nagyon nehéz dolgunk lesz, hiszen a Dunaújváros egy igen masszív, remekül küzdő csapat lett, amelyik nem adja könnyen magát. Megpróbálják párharcokban, fizikai hokiban megverni az ellenfeleiket, emiatt nem lehet félvállról venni őket. Nekünk az ellenfélnél több munkát kell beletenni, hogy utána kijöhessenek azok az erények, amelyekben jobbak vagyunk. Sokkal határozottabbnak kell lennünk mindkét kapu előtt, mert a hokiban a semmiből is lehet gólt kapni, ha puhább vagy a kelleténél. Ezt mi megtapasztaltuk hétfőn, hiszen az Újpest a mi hibáinkból tudott gólt szerezni, ezt a jövőben el kell kerülnünk.

1030jegdab09

Fotó: Bán Olivér

DAB–Miskolc 2-4

   

Megérdemelten nyertek a vendégek, a hazaiak sem vallottak szégyent, de több kulcsjátékosuk is csődöt mondott, így pedig nem igazán volt esélyül a pontszerzésre. Adorján volt a meccs a legjobbja.

A találkozó kiegyenlített erőviszonyokkal és a vártnál talán lassúbb tempóban kezdődött. A Miskolc taktikája a betonbiztos védelmen és a korongszerzésből indított villámgyors akciókon alapult. Nem volt akkora nyomás a hazaiak kapuján, mint azt előzetesen várni lehetett, viszont saját harmadában esélyt sem adott ellenfelének a vendégcsapat, miközben másodpercek alatt több ember is ott termett a hazaiak kapujánál. Ez nyerő húzásnak bizonyult, hiszen három gólt is lőttek az első húsz perc alatt Hajósék. Az elsőt emberhátrányban a 8. percben, amikor Leppanen szerzett korongot a saját harmadában, azt nagyon harcosan küzdötte fel a semleges zónába, onnan indította Tóth Adriánt, aki az elalvó újvárosi védelemtől nem zavartatva szólózott és lőtt káprázatosan nagy gólt a tehetetlen Duschek kapujába. A 16. percben Dansereau cselezte végig hihetetlen tempóban a pályát, Sagert, majd Hajós volt a korong útja, a csapatkapitány nem is hibázta el a ziccert. Itt azonban még nem volt vége, két perccel a vége előtt Vazan és Peterdi nem értette meg egymást a miskolci kapu előtt, a korongszerzésből másodpercek alatt négy vendégjátékos is ott termett a DAB kapuja előtt, egy gyönyörű négyszögelés után Hajós második gólját lőtte. A DAB-nak is megvoltak a helyzetei, a legnagyobbat Garrett hagyta ki, aki gyönyörűen fűzte be Csetert, ám Adorjánon már nem jutott túl.

A második harmad hozta azt a játékot, amit előzetesen a laikusok várhattak, a Miskolc az első pillanattól komoly nyomás alá helyezte a hazaiak kapuját. Ez ízlett az Acélbikáknak is, a csatárok előtt jóval nagyobb tér nyílt, mint az első harmadban. Előbb Garrett ment el szólóban, majd Vazan szerzett korongot a bizonytalankodó védők között, a ziccert az egész szezonban nagy formát mutató Borbás vágta be. Húsz másodperccel később Revák fokozta a hazai tábor örömét, Buschbacher passza a jégről felpattant, a csatár azonban nem jött zavarba, a korongot levegőből, fonákkal ütötte be védhetetlenül a miskolci kapuba, egy gólra csökkentve a hátrányt. Ez volt a meccs legszebb gólja. Nem sokáig tartott a zavar a vendégeknél, szerencsés góllal növelték kettőre az előnyt. Egy támadás során a korong felpattant és Duschek háta mögött repült volna el, azonban a kapus testtel beleért és bepattant a hálóba. Őrült rohanás kezdődött, faltól falig mentek a csapatok, maradt a masszív miskolci mezőnyfölény, azonban a DAB előtt is adódtak lehetőségek. Például a 35. percben, amikor elcserélte magát a Jegesmedvék. Emberelőnyt meccsek óta nem játszott meg ilyen jól a DAB, előbb Peterdi nem tudta egy méterről üres kapuba kotorni a korongot, majd a betegsége után egyre jobb formában játszó Durak lőtt nagy erővel Adorjánba, végül a hazaiak egyik legjobbja, Borbás lőtt kapuvasat e mozgalmas két perc alatt. A harmad végén Gőz indította tűpontosan a ziccerben kilépő Galaniszt, azonban az ex-miskolci Duschek nagy bravúrral hárította az ex-dunaújvárosi csatár szólóját.

A harmadik harmadban kicsit visszaállt a Miskolc, nem volt az az őrült rohanás, mint az előző játékrészben, ezzel együtt teljesen uralták a játékot. A vendégek emberelőnyével kezdődött a harmad, ennek ellenére Milan Garrett hagyta ki aznapi harmadik szólóját. Tepert a DAB, de igazán nagy lehetőségük a harmad legnagyobb részében nem adódott. Egészen az 55. percig, amikor 100 másodperc kettős előnybe kerültek a hazaiak. Voltak is lehetőségek, de összességében nagyon körülményes volt a támadások szövése, a vendégek pedig ügyesen tördelték a játékot, Pavuk például taktikusan vitte ki a végén Buschbachert egy párosra. Kimaradt ez a lehetőség, mint megannyi ezen a találkozón, és 3 perccel a vége előtt Szepessy Máté sem járt több szerencsével. A hazaiak fiatal támadója agilisen tört be a támadóharmadba, jól cselezve hozta helyzetbe magát, ám Adorján ismét ellenállhatatlan volt. Az állás már nem változott, megérdemelten nyert a Miskolc.

Lee Gilbert (vezetőedző, DAB): Az első harmadban ment el számunkra a meccs, amikor gyermeteg hibákat vétettünk és nem sikerült a kellő fokozatban játszanunk. A másodikban aztán szépen visszajöttünk, de egy szerencsés góllal újra elhúztak a vendégek. Az utolsó harmadban pedig hiába volt meg minden esélyünk a gólszerzésre, nem sikerült kihasználni a helyzeteket. Negyvenpercnyi játék sajnos ennyire elég.

Mayer Péter (vezetőedző, Miskolc): A várakozásoknak megfelelően küzdelmes meccset játszottunk. Korán nagy előnyt szereztünk, amiért meg is dolgoztunk. A második harmad elején ismét volt egy rövid kihagyásunk, amikor – talán az előny miatt – fejben nyugodtabban játszottunk, de ez nem jó, és ez most is bebizonyosodott. Szerencsére ezen hamar úrrá lettünk, és újra a kezünkbe vettük az irányítást. A végén sok hátrányt kellett kihúznunk, ekkor szükség volt a jó védekezésre és kapusteljesítményre.

Erste Liga, Dunaújvárosi Jégcsarnok, 400 néző. Játékvezetők: Halassy, Varjú, Abonyi, Váczi.
Duschek: 90,2% (Lajcs)
K
Adorján: 95,1% (Gyenes)
Durák, Smith, Borbás, Peterdi, Vazan
1
Sagert, Leppanen, Tóth, Miskolczi, Booras
Lencsés, Raszulov, Bushbacher, Revák, Milan
2
Láda, Vojtkó, Somogyi, Pavuk, Cseter
Hruby, Dörök, Szepessy B., Szepessy M., Léránt
3
Gőz, Laczkó, Hajós, Galanisz, Dansereau
Mátyásy, Nagy, Németh, Magosi, Odnoga
4
Popovics, Ritó
Gilbert Lee, Strenk Hunor
E
Mayer Péter, Kontsas Jukka
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 07:55 MIS SH Tóth Leppanen
0-2 15:13 MIS Hajós Dansereau Sagert
0-3 18:01 MIS Hajós Galanisz Gőz
1-3 24:47 DAB Borbás Vazan
2-3 25:06 DAB Revák Milan Smith
2-4 27:36 MIS Tóth Láda Booras
41 Kapura lövések száma 41
6 Kiállításpercek 24
Cimkék: , ,

Te mit gondolsz?

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
május 15., szerda
VB 16:20 CZEDEN 7-4VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:20 GERLAT 8-1VÉGE
VB 20:20 SUIGBR 3-0VÉGE
VB 20:20 SVKPOL 4-0VÉGE
május 16., csütörtök
VB 16:20 FINAUT 2-3VÉGE
VB 16:20 KAZSWE 1-3VÉGE
VB 20:20 CANNOR 4-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 20:20 USAFRA 5-0VÉGE
május 17., péntek
VB 16:20 GBRDEN 3-4VÉGE
VB 16:20 GERKAZ 8-2VÉGE
VB 20:20 CZEAUT 4-0VÉGE
VB 20:20 POLUSA 1-4VÉGE
    • SPORT 2
május 18., szombat
VB 12:20 DENSUI 
VB 12:20 LATSWE 
VB 16:20 CANFIN 
    • SPORT 2
VB 16:20 GERPOL 
VB 20:20 CZEGBR 
VB 20:20 FRASVK 
május 19., vasárnap
VB 16:20 NORAUT 
VB 16:20 USAKAZ 
VB 20:20 SUICAN 
VB 20:20 SVKLAT 
május 20., hétfő
VB 16:20 GBRNOR 
VB 16:20 SWEFRA 
VB 20:20 FINDEN 
    • SPORT 1
VB 20:20 KAZPOL 
május 21., kedd
VB 12:20 AUTGBR 
    • SPORT 1
VB 12:20 FRAGER 
VB 16:20 CANCZE 
    • SPORT 1
VB 16:20 LATUSA 
VB 20:20 FINSUI 
VB 20:20 SWESVK 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum