Nem volt megfelelő a kémia a jégen

   

Rob Pallin elismerte, hibázott a Villach ellen. De nincs megállás, a Linz mögött egy ponttal az EBEL-tabella második helyén álló, pénteken a Vienna Capitals otthonában 4-1-re győző Red Bull Salzburg érkezik Székesfehérvárra szombat délután.

A Fehérvár számára a szombati feladat semmivel sem ígérkezik a péntekinél könnyebbnek. A Salzburg éppenséggel felfelé ívelő pályára állt, hat mérkőzést nyert egy huzamban. A Volán három meccset bukott, kettőt idegenben, egyet itthon. Itt az ideje, hogy mindkét sorozat megszakadjon, egyszerre. A Raktár utcában 17:30-kor kezdődő, a Sportklub Tv által is közvetített mérkőzésen lesz erre mód.

Rob Pallin, a Fehérvár vezetőedzője kritikus és önkritikus volt egyszerre a pénteki mérkőzést követően. Elmondta, a visszatérők miatt nem működtek megfelelőképpen a sorok: Túl sok új játékos került vissza hirtelen a csapatba, ami az én hibám, ezért nem volt megfelelő a kémia a jégen. Az öt új ember miatt még nem működtek a soraink, lassan játszottunk. Fel kell mérnünk, mit csináltunk rosszul, és mielőbb magunk mögött hagyni. Egyelőre túl sok lyuk van a játékunkban, amin javítanunk kell. Nagyon szerencsétlenül alakult eddig ez a szezon, a sok sérülés miatt még nem tudtam kétszer ugyanazt a csapatot jégre küldeni. Emiatt minden meccsünk olyan, mintha a szezon első meccse lenne.

Greg Holst, a pénteken győztes Villach mestere így látta a 2-4-es meccset: Tudtam, hogy kemény mérkőzés vár ránk, de kellő agresszivitással játszottunk, végig négy soroztunk, ez bejött. A második harmad volt a kulcs, ekkor nagyon jól és gyorsan mozgattuk a korongot, sikerült is gólokat lőnünk. Sok hiányzónk van, de vannak tehetséges fiataljaink is, akik ma bizonyítottak. Akárcsak a kapusunk, aki kiválóan védett. Szerencsére két nagyon jó hálóőrünk van. A folytatásban még gyorsabban és pontosabban kell játszanunk. Az utóbbi időben a fiatalokat edzettem, emiatt számomra is nagy kihívás ez a szezon.

AVSRBS 2

Fehérvár–Salzburg 4-3

   

A magyar EBEL-csapat remek első harmadbeli játékkal legyőzte a dobogós helyezésekért küzdő salzburgiakat, akiknek ezzel megszakadt 6 meccsen át tartó győzelmi sorozatuk.

A Fehérvár kapujában Rajna Miklós kezdett. A mérkőzés komoly iramban indult, a csapatok egyből egymásnak estek. Az 5. percben elnémult a csarnok, egy védelmi zavar után majdnem vezetéshez jutott a Salzburg, de magas bottal való korongba érés miatt szólt a bírói sípszó. A folytatásban a Fehérvár volt élénkebb, Vincze Péter lövését elsőre még védte Gracnar, pár másodperccel később viszont már nem hibázott a magyar csatár éles szögből. A kék-fehérek vérszemet kaptak, Bartalis is éles szögből lőtt, a vendégek kapusa résen volt, viszont a kipattanót Kovács középre centerezte Sarauernek, aki nem hibázott. Nem sokkal később Sárpátki majdnem háromgólosra növelte az előnyt. Ami késett, nem múlt, a 12. percben egy salzburgi védelmi hiba során egy korcsolyáról Kóger elé pattant a pakk, aki váratlanul lőtt, ez meghozta a harmadik gólt. Másodpercekkel később Vargát kiküldték a büntetőpadra, kivédekeztük a hátrányt, sőt egyszer Sarauer indítása után Nagy Gergő kapura vezethette a korongot. A 17. percben látványosan 6 salzburgi mezőnyjátékos volt a jégen, még a vendégek is megálltak, ám nem szólalt meg a síp, a következő percben viszont Orbán Attilánál könyökhasználatot láttak a játékvezetők. 47 másodperccel később Aquino keménykedett Nagy Gergővel, ezért 2+2 percre kiült a büntetőpadra, egyrészt akadályozásért, másrészt sportszerűtlen magatartásért.

A második játékrész a kiállításokról szólt. A középső harmadnak 2 és fél percnyi emberelőnnyel vágott neki a Volán, de nem játszott olyan dinamikusan, mint az első húsz percben. Nem voltak sokáig 5 az 5 ellen a felek, Sterling büntetésével újabb fehérvári előny következett. Sajnos rosszul sült el, egy hiába után Rauchenwald kiugrott és bevágta a korongot Rajna kapujába. A folytatásban 3 fehérvári és 2 salzburgi játékost küldtek ki. A 32. percben 4 a 4 ellen játszottak a csapatok, amikor Connolly szépen tette a kapu elé bekorcsolyázó Brocklehursthöz a korongot, aki közelről becsúsztatta a pakkot Gracnar lábai között. A harmad végén sajnos kihasznált egy emberelőnyt a Salzburg, Hughes találta meg az üresen álló Trattnigot, aki kétgólosra csökkentette a különbséget.

A záró húsz perc elején egy Martinelli-kiállítás nyomán kibekkelt egy hátrányt a Volán. A 46. percben Latusa hátulról palánkra lökte Martinellit, de csak 2 perces büntetést kapott, a visszatérése előtt nem sokkal viszont Connollyt is kiküldték. A harmad közepén kezdett paprikásabbá válni a hangulat. Az 54. percben Kóger akadályozta ellenfelét, az emberhátrányt kivédekezte a Fehérvár. A Salzburg 3 perccel a vége előtt levitte a kapusát, egy esetben közel járt az ötödik gólhoz a Fehérvár, centikkel ment csak mellé a korong. 71 másodperccel a vége előtt a vendégek Ledin révén betuszkolták a 3. találatukat és felzárkóztak 1 gólra. A véghajrában nem született gól, a Fehérvár 4-3-ra nyert, amivel kompenzálta a pénteki vereségét. A magyar EBEL-csapat legközelebb kedden, Salzburgban lép jégre.

Rajna Miklós jelentette a különbséget

   

A Salzburg azonnal visszavágna a Volánnak a szombati vereségért.

Rob Pallin (vezetőedző, Fehérvár AV19): Nagyon jól kezdtünk a liga egyik legerősebb csapata ellen. Teljesen más meccset játszottunk, mint pénteken. Igaz, a második harmadban túl sok felesleges kiállítást szedtünk össze, de védekezésben megoldottuk a feladatot. A Sarauer, Bartalis, Kovács trió kiváló estét zárt, és a sorokban eszközölt többi változtatás is jól sült el. Végig csapatként küzdöttünk és a szenzációsan védő Rajna Miklós vezérletével kitartottunk.

Daniel Ratushny (vezetőedző, Salzburg): Először is szeretnék gratulálni a Volán kapusának, kiválóan védett. Mi nagyon rosszul kezdtük a mérkőzést, nem is sikerült fordítanunk, de a csapatom a második harmadtól megmutatta a karakterét. Természetesen csalódott vagyok az eredmény miatt, mert számos lehetőségünk volt, de ezen az estén a hazaiak kapusa jelentette a különbséget. Most vár ránk egy hosszú hazaút, ami vereség után sohasem kellemes, majd felkészülünk, hogy kedden visszavághassunk a Fehérvárnak.

Forrás: Volán-honlap.

EBEL, 3182 néző. Játékvezetők: Hansen, Warshaw, Ettlmayr, Kilian.
Rajna: 91,9% (Hetényi)
K
Gracnar: 84,6% (Weinhandl)
Martinelli, Brocklehurst, Sárpátki, Nagy, Kóger
1
Trattnig, Kutlák, Hughes, Duncan, Sterling
Varga, Wehrs, Bodó, Francis, #3883
2
Viveiros, Heinrich', Latusa, Brucker, Hochkofler
Szirányi, Orbán, Vincze, Sikorcin, Benk
3
Fahey, Pallestrang, Aquino, Komarek, Ledin
Orban, Bartalis, Sarauer, Kovács
4
Cijan, Rauchenwald, Connelly
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 08:07 FHA Vincze Benk
2-0 08:44 FHA Sarauer Bartalis Kovács
3-0 11:37 FHA Kóger Nagy Szirányi
3-1 24:44 RBS SH Rauchenwald
4-1 31:27 FHA Brocklehurst #63 Martinelli
4-2 39:51 RBS PP Trattnig Hughes
4-3 58:49 RBS Ledin Komarek Heinrich'
26 Kapura lövések száma 37
16 Kiállításpercek 12

A Fehérvár–Salzburg videó-összefoglalója

   

A parádés szombati győzelem hét gólja ide kattintva érhető el.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum