Az UTE máris visszavághat a DAB-nak

   

A liláknak idén eddig egyszerűen nem megy az Acélbikák ellen, kedden újfent bizonyíthatnak.

A két csapat eddig kétszer találkozott idén a MOL Ligában, 5 pontot a DAB vitt el, az UTE-nak meg kellett elégednie egyetlen pontocskával. Azonban egyik alkalommal sem hiányzott sok a győzelemhez, Dunaújvárosban 3-2-re lett a végeredmény, Újpesten 0-0-s 60 percet követően a hosszabbításban szerezték meg a győzelmet Lee Gilbert tanítványai. Ez annál is nagyobb fegyvertény volt a részükről, mivel keretük továbbra is igen hézagos. Szepessy Máté legutóbb beöltözött már, de nem sokat játszott, éppen csak megvolt a három sor. A hiányzók között kedden is ott lesz Dörök, McCann és Borbás, azonban bemutatkozhat az új szerzemény, a Debrecenből érkező Milan Garrett. Vele együtt már hét légiósa van a csapatnak, ami azt valószínűsíti, hogy a kapuban nem Lindoff, hanem Duschek kezd majd. Rá egyébként sem lehetett panasz, pénteken a lilák mind a 42 lövését hárította és shutoutot ért el.

Az 1-0-s dunaújvárosi győzelem azért is volt váratlan, mert a létszámgondokkal küzdő klub az azt megelőző három meccsén nem szerzett pontot, míg az UTE joggal lehetett bizakodó, hiszen korábban a Miskolctól is pontot rabolt, majd két győzelemmel abszolválta második erdélyi túráját. Az UTE vasárnap újabb kemény meccset játszott Fehérváron, ahol büntetőkkel kaptak ki 3-2-re. Ezen a meccsen az egyik gólpasszt az éppen a Fehérvártól kölcsönkapott fiatal hátvéd, Pados László adta. A DAB-ot és az UTE-t kilenc pont választja el egymástól a tabellán, a lilák a negyedik helyen állnak a szintén 40 pontos Debrecen előtt. A DAB 31 pontjával jelen pillanatban hetedik helyen áll, egy ponttal előzi őket a rájátszást érő hatodik Ferencvárossal, míg a HSC-nek szintén 31 pontja van, igaz, azt kettővel több meccsből érte el.

DABUTE3

DAB–UTE 3-1

   

Továbbra sem megy az UTE-nak a DAB ellen, aki nagyon fontos pontokkal lett gazdagabb és visszakerült a hatodik helyre. Milan Garrett első DAB-os meccsén pontot szerzett, passzából Lencsés Tamás lőtte meg idei első gólját, Duschek 40 lövést fogott.

Korai gólokkal kezdődött a mérkőzés, a 4. percben Buschbacher szólóját védte bravúrral Sila, az amerikai csatár a távoli lövésénél viszont mellé nyúlt, ezzel vezetett a DAB. A válasz sem késett sokáig, 46 másodperccel később Gröschl Tamás állt oda egy bulihoz Duschek kapuja előtt és egyből kapura lőtte a korong, amely a meglepett kapus lábai között talált utat a hálóba. Ezt követően fokozatosan átvette az irányítást a vendégcsapat, előnyben jól járatták a korongot, de Duschek sikerrel őrizte csapatát a góltól. Kiegészülve sem jutott előrébb az Újváros, előbb a vendégek legjobbja, Pance váltott két lépésből három fokozatnyi sebességet, szólóját óriási bravúrral védte Duschek, majd ugyanő találta meg nagyon okos passzal Mihalikot a kapu előtt, az újvárosi hálóőr azonban ismét remekelt. Átvészelte a kritikus periódust az Acélbikák csapata, majd egyre többször került helyzetbe, Buschbacher, Peterdi és Revák volt különösen aktív Sila kapuja előtt, de a szlovén kapus is magabiztosan állt a helyén. Az utolsó előtti percben aztán már nem hibáztak az újvárosi csatárok, a DAB színeiben első meccsét játszó Garrett küzdött óriásit a kapu mögött, átadása a kapu közvetlen előterében érte el Lencsés Tamást. a 36 éves bekk kiváló helyzetfelismeréssel hozta magát helyzetbe, jó időben tűnt fel egy számára és főleg az ellenfelek számára váratlan helyen, majd be is verte a ziccert.

lecso

A második játékrész ismét újpesti fölénnyel indult, de a Bikák is összeszedetten védekeztek. Hosszú átadásaik pontatlanabbak voltak ezúttal, gyakran lett belőlük tilos felszabadítás, de az egyenlítés sem volt igazán benne a játékukba. Az idő elteltével fokozták a nyomást a vendégek, ám Duschek és a védelem minden helyzetben tisztázni tudott. Egy alkalommal Virág Tamás ment el szólóban, de ez a helyzet is kimaradt. A harmad felénél a hazaiak is egyre veszélyesebb támadásokat vezettek, a 31. percben aztán a DAB legfiatalabb sora villant, Odnoga Mátyás harcolt meg a korongért, Szepessy Máté rászúrta, a kipattanót pedig ikertestvére, Bálint lőtte a kapuba. A gól megzavarta a lilákat, emberelőnyben sem tudtak igazán veszélyes helyzetet kialakítani, sőt, egy alkalommal az egész mérkőzésen nagyon agilisen játszó Garrett, Buschbacher páros vezérletével közel fél percig jegelték a támadóharmadban a pakkot.

A harmadik játékrész mindkét oldalon veszélyes helyzetekkel indult, de a kapusok ismét remekeltek. A kezdeti csapkodás után a DAB egyértelműen átvette az irányítást, nem csak hatékonyan, de szemre is tetszetősen játszottak, az UTE nem fért a koronghoz. Ezzel együtt a meccs nem dőlt el, a 3-1-es vezetés nem jelentett életbiztosítást. A harmad felénél tért magához az UTE, visszavették az irányítást Elomóék, be is szorították a hazaiakat, ám hiányzott belőlük a hit és az átütőerő. Raszulov két és fél perccel a vége előtt szabálytalankodott, így nagy lehetőséghez jutottak a vendégek. Silát is lehozták, megvoltak a megfelelő minőségű lövések is, azonban Duschek még egyszer utoljára lehúzta a rolót és sorozatban mutatta be a bravúrokat. Érdekes jelenet volt, amikor Elomo lövése után a korong közepes lendülettel, de határozott iránnyal a saját kapuja felé tartott. Huba rohant nagyot, az utolsó pillanatban még sikerült elütni a korongot, majd bezúgott a kapuba. Az újabb góltól önfeláldozóan megmentette csapatát, de felzárkózni már nem sikerült, maradt a 3-1.

Lee Gilbert (vezetőedző, DAB): Nagyon örülök a győzelemnek. Szerencsére komplett csapattal tudtunk kiállni, ami nagyban megkönnyítette a helyzetünket. Becsületesen dolgozott mindenki, nem ijedtünk meg a légiós sortól sem, Duschek pedig kiválóan teljesített. Úgy gondolom a kilátogatók is egy tempós, jó meccset láthattak, s szerencsére a három pont is itthon maradt.

Szilassy Zoltán (vezetőedző, UTE): Egész egyszerűen ma jobb volt nálunk a DAB. Nem tudtunk kellő határozottsággal élni a kapuk előtt, nem volt elegendő vér a pucánkban. A harmadik harmadban kapaszkodtunk ugyan, de már nem tudtunk változtatni az eredményen. Kicsit hullámvölgyben vagyunk, de meg kell tanulnunk innen is kimászni. Arra jó volt ez a derbi, hogy sok hibát a felszínre hozott, amit a Fradi ellen már orvosolnunk kell. (Forrás: www.nso.hu)

Erste Liga, Dunaújvárosi Jégcsarnok, 450 néző. Játékvezetők: Halassy, Vas, Soltész, Pálkövi.
Duschek: 97,6% (Lajcs)
K
Sila: 93,0% (Pleszkán)
Durák, Smith, Borbás, Peterdi, Vazan
1
Lindgren, Kiss D., Mihálik, Pance, Elomo
Lencsés, Raszulov, Bushbacher, Revák, Milan
2
Huba, Hegyi, Nemes, Csányi, Kiss Á.
Hruby, Nagy, Németh, Szepessy B., Odnoga
3
Dósa, Garbacz, Feil, Gröschl, Gágyor
Mátyásy, Pál, Szepessy M., Magosi, Léránt
4
Pados, Hodos, Virág, Pichler, Turbucz
Gilbert Lee, Strenk Hunor
E
Szilassy Zoltán, Baróti Zsolt
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 03:14 DAB Bushbacher Hruby Peterdi
1-1 04:00 UTE Gröschl
2-1 18:47 DAB Lencsés Milan Bushbacher
3-1 30:37 DAB Szepessy B. Szepessy M. Odnoga
43 Kapura lövések száma 41
6 Kiállításpercek 2
Cimkék: , ,

Te mit gondolsz?

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
május 15., szerda
VB 16:20 CZEDEN 7-4VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:20 GERLAT 8-1VÉGE
VB 20:20 SUIGBR 3-0VÉGE
VB 20:20 SVKPOL 4-0VÉGE
május 16., csütörtök
VB 16:20 FINAUT 2-3VÉGE
VB 16:20 KAZSWE 1-3VÉGE
VB 20:20 CANNOR 4-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 20:20 USAFRA 5-0VÉGE
május 17., péntek
VB 16:20 GBRDEN 3-4VÉGE
VB 16:20 GERKAZ 8-2VÉGE
VB 20:20 CZEAUT 4-0VÉGE
VB 20:20 POLUSA 1-4VÉGE
    • SPORT 2
május 18., szombat
VB 12:20 DENSUI 0-8VÉGE
VB 12:20 LATSWE 2-7VÉGE
VB 16:20 CANFIN 5-3VÉGE
    • SPORT 2
VB 16:20 GERPOL INFO
VB 20:20 CZEGBR INFO
VB 20:20 FRASVK INFO
május 19., vasárnap
VB 16:20 NORAUT 
VB 16:20 USAKAZ 
VB 20:20 SUICAN 
VB 20:20 SVKLAT 
május 20., hétfő
VB 16:20 GBRNOR 
VB 16:20 SWEFRA 
VB 20:20 FINDEN 
    • SPORT 1
VB 20:20 KAZPOL 
május 21., kedd
VB 12:20 AUTGBR 
    • SPORT 1
VB 12:20 FRAGER 
VB 16:20 CANCZE 
    • SPORT 1
VB 16:20 LATUSA 
VB 20:20 FINSUI 
VB 20:20 SWESVK 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum