Sebőkék szárnyalnak a finn élvonalban

 

Zsinórban harmadik meccsét nyerte a KalPa és már dobogós helyen áll. Háriéknál bejött az edzőváltás, második meccsüket is megnyerték, két helyet léptek előre. A Briancon is egyre jobb, újabb győzelmükkel már 8. helyen állnak, míg Erdély Csanádék ismét feljöttek a harmadik helyre. Sofron és Azari csapata kikapott, a Krefeld és a Sanok is éllovashoz látogatott.

Hári János két meccs alatt második győzelmüket aratták új edzőjükkel. Az ellenfél a Björklöven csapata volt, akiket hazai pályán fogadott a Leksand. A vendégek kétszer szereztek vezetést, másodjára a harmadik játékrészben, de a Leksand mindkétszer egalizált, majd újítani is tudott, így végül üres kapura elért góllal 4-2-re nyert. A legutóbbi duplázás után Hári ezúttal pontot nem szerzett, a Leksand már 12. a tabellán.

Sofron Istvánék a listavezető Adler Mannheim otthonába látogattak és nagyon jól kezdték a meccset, hiszen két emberelőnyt is kihasználtak, 25 perc elteltével már 2-0-ra vezettek. A kulcs a következő emberelőny lehetett, amelyből nem hogy gólt nem sikerült szerezni, de a Mannheim felezte meg a különbséget. Aztán a harmadik harmadban előnyből egyenlítettek a hazaiak, majd büntetőből a vezetést is megszerezték, a 4-2-es győzelmüket jelentő utolsó gólt egyenlő létszám mellett érték el. Sofron pontot nem szerzett, a Krefeld 14. helyen áll a bajnokságban.

Sorozatban harmadik meccsét nyeri a KalPa a finn első osztályban. Sebők Balázs ezúttal az Ilves csapatát fogadták, a 33. és a 44. percben lőtt góllal már 2-0-ra is vezettek. Négy perccel később emberelőnyből zárkózott az ellenfél, de egyenlítenie nem sikerült, 2-1-re nyert a KalPa. Sebők pontot nem szerzett, de csapata valósággal szárnyal és már harmadik helyen áll a tabellán.

Sebok Kalpa 2

Nagyot küzdöttek Magosi Bálinték a francia élvonalban, ahol a Briancon Gőz Balázs egykori csapatához, a HCMAG-hoz látogatott. A hazaiak bombaerősen kezdtek, az első harmadot 3-0-ra nyerték. A Briancon azonban meg tudott újulni, a maradék 40 percben teljesen átvette az irányítást és végül öt gólt lőttek zsinórban ellenfelüknek, amivel 5-3-ra nyertek. Magosi Bálint most nem szerzett pontot, a Briancon viszont máris a 8. helyen áll a tabellán.

Lejátszotta első mérkőzését Azari Zsolt a Sanok csapatában. A Nowy Targ ellen a harmadik sorban kapott helyet. Sortársai a sanoki nevelésű 25 éves Matesz Wilusz volt centerposzton, míg a jobbszélen a szintén 25 éves amerikai Nathan Sliwinski játszott. Az ellenfélnél is volt ismerős játékos, például az első sor jobbszélsője Jussi Tapio volt, aki 23 meccsen 23 pontnál jár. Centere az a Krzysztov Zapala volt, aki a krakkói világbajnokság mindent eldöntő mérkőzésén is első soros centere volt a lengyel válogatottnak. Mint azt blogunknak a magyar csatár is elmondta, a Nowy Targ vára meglehetősen erős a mezőnyben, 12 mérkőzésen mindössze két pontot veszítettek. A csapat ennek láthatóan szerezett volna minél előbb nyomatékot is adni, így az első harmad végén már 3-0-ra vezettek a hazaiak, a már említett Zapala két gólt szerzett. Ezzel el is ment a meccs, végül 6-2-re nyert a Nowy Targ. Azari pontot nem szerzett, a Sanok hatodik a tabellán.

Erdély Csanád csapata, a Sioux Falls Stampede a Fargót fogadta a USHL-ben, a magyar csatártaz első sor centereként nevezték. A Stampede a középső játékrészben tudott ellépni ellenfelétől, két gólt is szereztek ebben az egyébként kiegyenlített játékot hozó periódusban. A Fargo nem tudott közelebb húzódni a harmadik harmadban sem, végül egy üres kapura elért találattal alakult ki a 3-0-s végeredmény. Erdély pontot nem szerzett, de +1-gyel zárt, a Stampede ismét dobogós, 3. helyen áll a nyugati konferenciában.

Sevela Peter ismét kezdő volt a Skalicában, amely Besztercebányára látogatott a szlovák Extraliga 27. fordulójában. Az előző meccsen shutouttal visszatérő kapus 10 perccel tudta csak megnyújtani góltalansági szériáját, ekkor érkezett a Stanley Kupa-győztes és világbajnok Michal Handzus és vezetést szerzett a hazaiaknak. Sevelára nagyon kemény idők jöttek, a második és harmadik játékrészben csapata összesen 6 alkalommal találta el a kaput, míg Sevela 25 lövésből hármat is bekapott, így alakult ki az 5-0-s végeredmény. Összességében a 40 lövésből kapott 5 gól 87,5%-os mutató, a Skalica továbbra is utolsó a táblázaton.

Magyar légiósok a hokivilágban, 2015/16:

Név Csapat Liga H M G A P
Azari Zsolt Sanok PHL 6. 1 0 0 0
Erdély Csanád Sioux Falls Stampede USHL 3. 19 1 2 3
Fekete Dániel VEU Feldkirch INL (AUT-2.) 1. 14 4 9 13
Galló Vilmos Linköping HC SHL (SWE-1.) 5. 17 1 1 2
Gáspár Máté EHC Linz EBEL (AUT-1.) 2. 0 0 0 0
Hári János Leksands IF Allsvenskan (SWE-2.) 12. 20 5 14 19
Láday Tamás* Medicine Hat Tigers WHL 9. 9 0 1 1
Magosi Bálint Briancon Ligue Magnus (FRA-1.) 8. 9 3 3 6
Briancon Kupa és Ligakupa 8 1 1 2
Sebők Balázs KalPa Liiga (FIN-1.) 3. 26 2 5 7
Sevela Peter Skalica Extraliga (SVK-1.) 10. 15 46 404 89,8
Sofron István Krefeld Pinguine DEL (GER-1.) 14. 14 2 3 5
Vas János Slavia Praha 1. liga (CZE-2.) 3. 6 2 3 5
Vas Márton HC Fassa Falcons Serie A (ITA-1.) 4. 19 4 7 11

Jelmagyarázat: H=a légiós csapatának pillanatnyi helyezése a bajnokságban (a liga létszáma), M=mérkőzések, G=gólok, A=gólpasszok, P=pontok száma. Dőlt betűs név=már nem légiós. Sevela esetében az G jelű oszlop a kapott gólok számát, az A a hárított lövésekét, a P pedig a a védési hatékonyságot, százalékban kifejezve.

*Láday Tamás azóta már hazatért, Fehérváron játszik a MOL Ligában.

Cimkék: , , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum