Elfogadom a kihívást és szerencsét próbálok

 

Azari Zsoltot csütörtökön szerződtette a lengyel Sanok. Azonnal kocsiba ült, hogy a pénteki mérkőzésen már be is mutatkozhasson.

Mit kell tudni a lengyel bajnokságról és a Sanokról?

A lengyel bajnokságban most a középszakasz zajlik, a Sanok a felsőházban játszik. Ebben a körben a hat legjobb lengyel csapat négy kört, tehát 20 meccset játszik egymással, ebből eddig kettő ment le. A Sanok most az ötödik helyen áll, de mivel az alapszakaszt nagyon elrontották, így 12 pont a lemaradás a negyedikkel szemben. Azt mondták, egy olyan játékost keresnek, aki segít a csapatnak gólokat szerezni, és rám gondoltak. Ez nagy megtiszteltetés.

Megfogalmaztak konkrét elvárásokat, hogy mire számítanak öntől?

Azt mondták, kulcsszerepet szánnak nekem, rengeteg jégidővel, emberelőnyben és emberhátrányban is a jégen kell majd lennem. Szép kis kihívás lesz, de azért jöttem, hogy ezzel megbirkózzak, és lehetőleg sikerrel vegyem az akadályt.

azari

Fotó: Mudra László (DAB)

Véleménye szerint volt-e szerepe a tavalyi brassói Kontinentális Kupának a szerződtetésében? Azon a tornán a Sanoknak konkrétan gólt lőtt, 3 meccsen 3+2-vel zárt? Vagy nagyobb szerepe lehetett ebben Rauhanen mesternek, aki a 2013/14-es szezonban volt a Brassó edzője?

Tény, hogy ismerték a nevem, ismerték a képességeimet, ennek hála nem próbaidőre jöttem, hanem a szezon végéig kaptam szerződést. Azt hiszem, teljesen mindegy, mi volt eddig, most itt is gólokkal és pontokkal kell segítenem győzelmekhez a csapatot, ha ki akarom vívni a lengyelek elismerését.

Mikor utazik és mikor játssza az első meccset?

Csütörtökön már útra is keltem, Sanok hatórányi kocsiút Dunaújvárosból. Pénteken már játszom, a Novy Targ ellen kezdek, idegenben. Jó lenne győzelemmel indítani, bár az ellenfél 12 hazai meccséből eddig mindössze 2 pontot vesztett. Egyébként játszottam már Novy Targban, még a Dusan Kapusta vezette Dunaferr-rel, 17 évesen utaztam ide a felnőtt csapattal Interliga-meccsre.

A cél az volt, hogy a szezon előtt vagy annak elején igazoljon el, az azóta eltelt időben ütős csapat formálódott Dunaújvárosban. Ez mennyire befolyásolta a döntést?

Ez nagyon megnehezítette, mert nagyon megszerettem a csapatot, az edzőket, a játékosokat, a személyzetet. Öröm volt azt tapasztalni, hogy az idei nehéz helyzetben mennyire összezártunk és milyen erős egységgé kovácsolódtunk. Nagyon büszke vagyok arra, amit otthon összehoztunk, legszívesebben név szerint is említeném a fiúkat, de mindenkit fel kellene sorolnom, egytől egyig mindenki a maximumot nyújtja. Az, hogy ilyen jó a helyzet otthon, lehetővé tette, hogy jó feltételeket alkudjak ki magamnak új klubomnál. A tárgyalások alatt azt tapasztaltam, hogy a Sanok igazán szeretné, hogy idejöjjek, én pedig úgy döntöttem, elfogadom a kihívást és szerencsét próbálok.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum