A Fehérvár megdöntheti EBEL-rekordját

   

Miközben az alapszakasz felénél a Klagenfurt ellen már túl is van mind a négy összecsapáson a Fehérvár, a Vienna Capitals ellen még csak a második derbire kerül sor. Öt győzelem után jöhet a bécsi mestervizsga.

Sorozatban aratott öt győzelemmel a tarsolyában és ennek megfelelően megnövekedett önbizalommal utazik Bécsbe a Fehérvár, hogy reményeink szerint folytassa jó sorozatát. A liga honlapja szerint egy fehérvári győzelem új klubrekordot is érne, ugyanis még soha nem győzött sorozatban hat mérkőzésen a magyar csapat az osztrák ligában. Nem lesz egyszerű feladat véghez vinni ezt a bravúrt az egyik legnagyobb rivális otthonában, ám az elmúlt szezonokban már sikerült ez.

A Fehérvárt továbbra is üldözi a balszerencse, a sérüléshullám csak nem akar csillapodni. Banham, Sikorcin, Bartalis, Sarauer, Varga, Reisz és Francis is hiányzott pénteken. Szerencsére a MOL Ligából felhozott játékosok – és itt nem csak Bodóra és Orbanra gondolunk – bebizonyították, hogy érdemes bízni bennük, képesek értékes segítséget nyújtani a csapatnak. Mellettük a többiek is kezdenek magukra találni, Nagy Gergő például a hosszú gólcsendet követően már 3 gólnál tart.

Megszűnt a gólínység is, az IIHF-szünet óta 4 meccsen 17 gólt lőtt a Fehérvár, máris feleannyit, mint az addigi 18 meccsen összesen. A Vienna ellen nem lesz egyszerű folytatni a jó góllövő szériát, hiszen a bécsiek közismerten rendkívül kellemetlen harcmodorú ellenfelek, rúgnak, csípnek, harapnak, és övék a liga legstabilabb védelme, 48 kapott gólnál tartanak.

A tét óriási, szinte hihetetlen, de a rossz rajt ellenére is ott tart a Volán, hogy egy vasárnapi győzelemmel megelőzné a Vienna Capitalst. Ez nem lesz egyszerű, hiszen újabb hiányzók vannak a csapatnál. Szirányi Bence belázasodott, Ryan Kinasewich-nek pedig a térde nem az igazi. Így újabb játékost hív fel a MOL Ligából Pallin mester, Szabó Krisztián kap újra bizonyítási lehetőséget.

AVSVIC

“Bécsben a stabil védelem és a fegyelmezett játék lesz a legfontosabb – mondta Rob Pallin, a Fehérvár AV19 vezetőedzője a ligahonlap előzetesében. – Nagyon fontos lesz a helyzetkihasználás hatékonysága is. A Capitalsnak olyan kulcsjátékosai vannak, mint Danny Bois és Jamie Fraser. Rájuk mindenképpen nagyon oda kell figyelnünk.”

A bécsiek is nagy csatát várnak. Kurtis McLean szerint: “A Fehérvár elleni meccs óriási csata lesz. Egészen hihetetlen, milyen tömör a mezőny.”

Vienna Capitals–Fehérvár 2-3

   

Szinte felülmúlhatatlan sikert ért el a nagyon-nagyon sok játékost nélkülöző Volán Bécsben. Rob Pallin hősei zsinórban hatodszor nyertek az EBEL-ben, ha a hivatalos honlapnak hinni lehet, akkor ez klubrekord.

Varga Arnold, Frank Banham, Bartalis István, Andrew Sarauer, Chris Francis és Sikorcin Ladislav után Szirányi Bence és Ryan Kinasewich is kidőlt vasárnapra, lassan szinte felfoghatatlan méreteket ölt a sérülés és betegséghullám a Fehérvárnál. Így öt hátvéddel és három csatártiróval, valamint két extracsatárral utaztunk Bécsbe.

Sok előnyt kapott a Vienna Capitals, aki végig dominált is az első harmadban, de sokáig képtelenek volt betalálni. A hazaiak fölényét mi sem mutatja jobban, mint a 23:4-es kapura lövési arány. A jó emberelőnyös játékuk ellenére minden lehetőségüket elpuskázták, Rajna Miklós pedig ismét parádésan védett. A Fehérvár nagyon jól használta ki a kínálkozó lehetőségeket, hiszen az egyetlen igazán nagy ziccert belőtte a magyar csapat. Kiváló fehérvári letámadás után a támadóharmadban szerzett korongot a csapat, néhány passzal Bodóhoz került az a hosszú oldalon, és ő nem hibázott, a 8. percben 0-1 állt a táblán. Több mint 20 lövés után az első utat talált Rajna kapujába is, a szünet előtt nem sokkal egyenlített Dzieduszycki, megérdemelten.

A második harmadban a magyar együttes kiegyenlítettebbé tudta tenni a meccset, de továbbra is a Capitals határozta meg a játék képét. Miközben a hazaiak ismét rengeteg helyzetet puskáztak el, de a Fehérvár emberelőnyben egy megpattanós góllal ismét vezetést szerzett, Brocklehurst bombájába Kovács Csaba ért bele a kapu előtt, a 38. percben. Ebben a húsz percben redukálni tudtuk a hazai lövések számát.

A záró húsz percre nagyon sok izgalom maradt. Kiváltképp, hogy McLean elég gyorsan egyenlített, a 43. percben ismét ikszre álltak a csapatok, 2-2-t mutatott az eredményjelző. De a tartalékos kiscsapat nem lankadt, és szívós munkával védekezte ki a bécsi rohamokat, amikor pedig lehetősége kínálkozott, támadott. Így tett az 53. percben is. A Bodo, Vincze, Kovács sor produkált egy kiváló menetet, de a végén a lövés középre ment, a bécsi kapus védeni. Nem sokkal később egy Capitals-játékos nagyot hibázott, Vincze Péter pedig harmadszor is megszerezte a vezetést a Fehérvárnak, és mint később kiderült, ez egyben a győztes gól volt. Az utolsó percekben megkapta az extra esélyt a hazai csapat, de nem tudott vele élni. Előbb Benket állították ki a játékvezetők, 1:50-nel a vége előtt lehozták a kapust, 6 a 4 ellen támadhatott a Vienna Capitals, sikertelenül. A két edző időkérése után 38 másodperccel a vége előtt még egyszer megkapta a 6 a 4-et a Capitals, Martinellit állították ki. De ezen az estén a Fehérvár és Rajna Miklós ellen nem volt szer a csodálatos bécsi hokipalotában, a magyar EBEL-klub három ponttal távozott.

Egyszerűen elképesztő, mi történt a csapattal néhány hét leforgása alatt. És hihetetlen, hogy a két magyar kapus, Hetényi Zoltán és Rajna Miklós milyen szenzációs formában véd. Hetényi többször is védett zsinórban fantasztikusan, erre most jön Rajna, és 53 védéssel, 96% feletti teljesítménnyel hálálja meg a bizalmat – úgy nyertük meg a meccset, hogy a kapura lövési arány 55:18 volt az ellenfél javára. Csak így tovább!

Fotó: Mudra László - http://www.mudralaszlo.hu

Fotó: Mudra László (jegkorongblog.hu)

Gyakorlatilag három emberrel támadtak négy játékosunkra

 

Rob Pallin elárulta a bécsi győzelem taktikai hátterét. Jim Boni a hatékonyság hiányával indokolta a vereséget.

Rob Pallin (vezetőedző, Fehérvár): A legfontosabb az volt, hogy végig hittünk a sikerben. Nálunk véd a liga két legjobb kapusa, ez nem is kétséges. Biztos voltam benne, hogy Rajna Miklós megadja az esélyt a győzelemre. Az első harmadban sokkal többet lőtt kapura a Vienna Capitals. A szünetben taktikai változtatásokat hajtottunk végre, amikor a játék a mi harmadunkban folyt, egy csatárunkat az ellenfél kék vonalán hagytuk. Így 4-4 ellen támadott a Capitals, mert egy védőjük a pálya közepén figyelt a csatárunkra. A másik védőjük a mi harmadunkban volt a kék vonal táján, szóval gyakorlatilag három emberrel támadtak négy játékosunkra. Ez bevált. A győztes gól is úgy esett, hogy Vincze a távoli kéken várta a korongot, el is jutott hozzá, majd kiváló egyéni teljesítménnyel értékesítette is a helyzetet. A kapusteljesítményünk fantasztikus volt, az emberhátrányos védekezésünk nem különben. Ez a csapat most nagyon együtt van, és ez a sokadik egygólos győzelemhez segített minket. Banham és Sarauer hiányát megérzi az emberelőnyös játékunk, Bécsben mégis sikerült betalálni. Egyszerűsítettünk az emberelőnyös figurákat, nem a szép összjáték a cél, hanem hogy a kéken helyezkedő védőkhöz juttassuk a pakkot, akiknek kapura kell lőniük. Aaron Brocklehurst pontosan ezt tette, ebből született a második gólunk. A jövőben is ezt kérem a fiúktól, semmi cifrázás, csak egyszerű, célratörő emberfóros játék.

Jim Boni (vezetőedző, Vienna Capitals): Óriási gondjaink voltak a góllövéssel ezen a meccsen. Ha valaki 55-ször lő kapura, akkor meg kellene nyerjen egy ilyen meccset. Sajnos nem rendeztünk el mindent már az erős első harmadban. A gyenge hatékonyságunk miatt buktunk el a Fehérvárral szemben.

Vincze VICAVS

Forrás: hivatalos klubhonlapok

EBEL, 4400 néző. Játékvezetők: Gebei, Reimer, Jensen, Soos.
Lawson: 83,3% (Kickert)
K
Rajna: 96,4% (Hetényi)
Lakos, Fraser, Ferland, McLean, Whitmore
1
Martinelli, Brocklehurst, Sárpátki, Nagy, Kóger
Milam, Iberer, Rotter, Sharp, Gamache
2
Wehrs, Orbán, #3883, Benk, Kovács
Peter, Fischer, Dzieduszycki, Bois, Nödl
3
Bodó, Szaller, Vincze, Szabó K., Orban
Nissner, Hartl, Schiechl, Grosslercher
4
Kocsis
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 07:28 FHA Bodó Vincze Orban
1-1 19:23 VIC Dzieduszycki McLean Milam
1-2 37:59 FHA PP Kovács Brocklehurst #63
2-2 42:33 VIC McLean Ferland Whitmore
2-3 52:21 FHA Vincze Wehrs
55 Kapura lövések száma 18
10 Kiállításpercek 14

A Vienna Capitals–Fehérvár videó-összefoglalója

   

Vincze Péter parádés győztes gólt lőtt. A Laola1.tv máris elkészítette a bravúros bécsi Volán-győzelem videóanyagát.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT ÉLŐ
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum