A MAC is visszatér a MOL Ligába

   

A második helyen álló egyesület a nemzetközi szünet óta nem játszott, vasárnap a Ferencvárost fogadják a Tüskecsarnokban.

A MOL Liga vasárnapi fordulójában a Ferencvárost vendégeskedik a XI. kerületben. A ligaújonc hazai pályán különösen kemény ellenfél, eddig csak a Miskolc és a Fehérvár tudott győzni a Tüskecsarnokban. A Fradi is játszott már egyszer Lágymányoson, akkor Nagy Krisztián mesterhármasával 5-2-re győztek Majoross Gergely tanítványai. A MAC még nem játszott a nemzetközi szünet óta, november elsején egy 4-3-as hosszabbításos vereséggel fejezték be az alapszakasz első szakaszát a Miskolc ellen. A szünetben sem pihentek azonban a játékosok, hiszen a felnőtt és a juniorválogatottba összesen tucatnyi játékost küldött a klub.

A Ferencváros pénteken már meccset játszott, az örök rivális UTE ellen szenvedett vereséget nem mindennapi körülmények között. Közel 40 percen keresztül vezettek, ám a lilák az 52. percben egyenlítettek, majd 20 másodperccel a vége előtt 2 másodperc 2 gólt lőttek és pontot sem hagytak Erzsébeten. A meccs után Lindqvist mester erőnléti problémákra panaszkodott és arra, hogy négy hátvéddel volt kénytelen végigjátszani a meccset. Nagy kérdés, hogy a sérültek közül ki lesz bevethető vasárnap.

A két csapat nem közvetlen riválisa egymásnak, a MAC a második helyen áll a tabellán, mint a szezonban végig, most is az őt kitartóan üldöző Fehérvár elől menekül, előnye három pont a másik újonccal szemben. A Fradi pénteki vereségével lecsúszott a rájátszást érő hatodik helyről, a két meccsel kevesebbet játszó DAB két ponttal vezet előtte, a vasárnap Debrecenben játszó HSC pedig egy meccsel kevesebbel is csak egyetlen pontra van tőle. A számukra legrosszabb forgatókönyv bekövetkezése esetén tehát akár a 8. helyre is visszaeshetnek. Nem ők a mérkőzés esélyesei, de Rafajék már számos alkalommal bebizonyították, hogy bárkit 100%-os koncentrációra képesek kényszeríteni.

Majoross Gergely a hivatalos közösségi oldalon adott a szokásosnál bővebb interjút, mint elmondta, további javulást vár a csapattól, mert a stáb ki fogja hozni a maximumot ebből a keretből: “Mára mindenki megszokta az új környezetet, az új társakat, otthonosan mozog a játékrendszerben, így még tovább fogunk jutni az úton. Ez a két hét jó volt arra, hogy mindenkiben leülepedjen az a sok inger, ami érte nálunk. Kangyal Balázs vezetésével kiváló munkát végeztek a játékosok a szünet alatt, mindenki feltöltötte az energiaraktárait, a mini alapozás meghozta a várt eredményt. A kritikus játékhelyzetekre külön hangsúlyt fektettünk, videó segítségével, gyakorlatokkal, elemzésekkel. Bizakodó vagyok a következő szakaszt illetően.”

A mérkőzéshez kapcsolódó hír, hogy a Hokishop kitelepül a Tüskecsarnokba, a MAC-kollekció összes darabja megtekinthető és megrendelhető lesz az egyik ruhatárában kialakított bemutatópultnál, míg egyes termékek meg is vásárolhatók.

11

Fotó: Maneses István

MAC–FTC 6-2

   

A két csapat közötti különbség a meccs végére realizálódott, nem tudta megnehezíteni a MAC győzelmét az FTC.

A mérkőzés első perceiben a MAC beszorította kapuja elé a Ferencvárost. Kétszer is tilosra ütötték a vendégek a korongot, több mint kétperces shifttel nyitott a vendégcsapat. A hazai fölény gyorsan góllá érett. Két szép átadás után Stipsicz Bence maradt szemben Ágoston Olivérrel, és a párharcot a MAC 18 éves hátvédje nyerte, aki 20. MOL Liga-mérkőzésén első gólját szerezte. A 10. percig sok nagy helyzetet alakított ki a hazai együttes, de azok kimaradtak, nem úgy, mint Rafaj Attila csodaszép középtávoli lövése, amelyet takarásból zúdított Bálizs Bence kapujába. 1-1 után kiegyenlítettebb lett a játék, de az utolsó percben visszavette a vezetést a MAC. Egy távoli lövésbe egy másik junior szúrt bele, Terbócs István találatával 2-1-gyel mentek pihenni a csapatok.

A második harmadban még nagyobb különbség alakult ki a jégen, jelentős sebességfölényben voltak a hazaiak, és ezt már sikerült az eredményben is realizálni. Előbb emberelőnyből Klempára ment a figura, a légiós csatár közelről kotorta a korongot a kapuba, majd Terbócs egy nagyon erős cseréje végén adott óriási passzt Saarenpaanak, a finn támadó nem hibázott. Terbócsnak ez volt a meccsen a harmadik pontja. Itt kell megjegyezni, hogy Ágoston a négy kapott gól ellenére nagyon jól védett, megmentette csapatát a két számjegyű vereségtől. Valecko emberelőnyben lőtt kék vonalas bombájának köszönhetően a második harmad is 2-1-gyel végződött, a táblán tehát 4-2 állt negyven perc után.

Jól állt bele a Fradi a záró harmadba, az első percekben egyenrangú ellenfél volt, Bálizs kapujáig is többször eljutott. Az biztosnak látszott, hogy még egy kapott gól nem fér bele nekik, hiszen 2-5-ről már aligha tudnak egyenlíteni. A zöld-fehéreknél azonban ezen a napon egyedül Rafaj emelkedett ki, és ő egyedül kevés volt ehhez a feladathoz, érthető módon. Egy elrontott kapu előtti bulival pedig el is dőlt a meccs. Hayes előretolta a korongot, amit Klempa közelről a kapuba tessékelt. Ekkor, a 48. percben eldőlt a három pont sorsa. Innentől inkább játszadozás folyt a jégen, sok helyzetet dolgoztak és hagytak ki a küzdő felek. A végén Stipsicz hajtott a duplázásért, kevés híja volt, de a műszak végén Hayes azért beköszönt, az 59. percben 6-2-re alakítva az eredményt.

A MAC nyugodt meccset játszott, a Ferencváros jelenlegi állapotában az első 3-4 csapatra nem tud igazán veszélyes lenni.

Majoross Gergely (vezetőedző, MAC): ”Az előzetes tervünk az volt, hogy a saját játékrendszerünkön belül tudjunk maradni hatvan percen keresztül – ezt ötvenötig nagyságrendileg meg is valósítottuk. Az első harmadban öt-hat percre letértünk az útról, de ezen kívül uraltuk a meccset, csak győzelmünk aránya volt kérdéses. Gratulálok Stipsicz Bencének az első góljához.”

Greg Lindqvist (vezetőedző, FTC): “Az első öt percben csak egy csapat volt a jégen, és az nem mi voltunk. Aztán összeszedtük magunkat, de a második harmadban, négy egynél el is dőlt a mérkőzés. A MAC jobb csapat, s noha voltak helyzeteink, mi nem lőttük be őket, míg az ellenfél igen.”

A nyilatkozatok forrása: nso.hu.

Erste Liga, Tüskecsarnok, 450 néző. Játékvezetők: Halassy, Haszonits, Berger, Váczi.
Bálizs: 93,3% (Arany)
K
Ágoston: 89,3% (Budai)
Olson, Tokaji, Klempa, McDonald, Hayes
1
Erdélyi, Hietamaki, Dubek, Kiss, Rafaj
Quinn, Stipsicz, Nagy K., Saarenpaa, Terbócs
2
Suoraniemi, Valecko, Manninen, Tendler, Pál
Pozsgai, Mestyán, Roczanov, Németh A., Szappanos
3
Lévai, Jensen, Horváth, Kovács V. L., Fliszár
Egyed, Jászai, Tóth R., Bödök, Schmál
4
Üveges, Farkas, Mach, Papp Cs.
Majoross Gergely, Svasznek Bence
E
Lindqvist Greg Kjell, Szakács Ferenc
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 04:06 MÚB Stipsicz Saarenpaa Terbócs
1-1 09:26 FTC Rafaj Erdélyi Hietamaki
2-1 19:35 MÚB Terbócs Quinn Nagy K.
3-1 26:39 MÚB PP Klempa McDonald Hayes
4-1 28:43 MÚB Saarenpaa Terbócs
4-2 39:17 FTC PP Valecko Manninen Tendler
5-2 47:57 MÚB Klempa Hayes
6-2 58:17 MÚB Hayes Quinn McDonald
56 Kapura lövések száma 30
4 Kiállításpercek 4

Bajuszt kapott a Tüskecsarnok rolbája

   

A MAC–Fradin csúcsra járatták a Movembert. Kiváló fotógaléria a mérkőzésről.

Cimkék: , ,

Te mit gondolsz?

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
május 15., szerda
VB 16:20 CZEDEN 7-4VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:20 GERLAT 8-1VÉGE
VB 20:20 SUIGBR 3-0VÉGE
VB 20:20 SVKPOL 4-0VÉGE
május 16., csütörtök
VB 16:20 FINAUT 2-3VÉGE
VB 16:20 KAZSWE 1-3VÉGE
VB 20:20 CANNOR 4-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 20:20 USAFRA 5-0VÉGE
május 17., péntek
VB 16:20 GBRDEN 3-4VÉGE
VB 16:20 GERKAZ 8-2VÉGE
VB 20:20 CZEAUT 4-0VÉGE
VB 20:20 POLUSA 1-4VÉGE
    • SPORT 2
május 18., szombat
VB 12:20 DENSUI INFO
VB 12:20 LATSWE INFO
VB 16:20 CANFIN INFO
    • SPORT 2
VB 16:20 GERPOL INFO
VB 20:20 CZEGBR INFO
VB 20:20 FRASVK INFO
május 19., vasárnap
VB 16:20 NORAUT 
VB 16:20 USAKAZ 
VB 20:20 SUICAN 
VB 20:20 SVKLAT 
május 20., hétfő
VB 16:20 GBRNOR 
VB 16:20 SWEFRA 
VB 20:20 FINDEN 
    • SPORT 1
VB 20:20 KAZPOL 
május 21., kedd
VB 12:20 AUTGBR 
    • SPORT 1
VB 12:20 FRAGER 
VB 16:20 CANCZE 
    • SPORT 1
VB 16:20 LATUSA 
VB 20:20 FINSUI 
VB 20:20 SWESVK 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum