A mumusból lett lúzert is komolyan kell venni

   

Keveset pihenhetett a fehérvári derékhad a nemzetközi szünetben, de aki tehette, jól használta ki a szünetet, aki pedig a válogatottnál volt, új impulzusokat kapott, így végre biztos győzelmet aratott Grazban a csapat. Az a három pont akkor válik nagyon értékessé, ha vasárnap a Ljubljanát is legyőzi Rob Pallin csapata.

Banham, Francis és Connolly végre vezéregyéniség tudott lenni, az ötből négy gólt ők hárman vállaltak magukra. A pénteki győzelem akkor lehet igazán értékes, ha mezőnytől már nagyon leszakadt sereghajtó Olimpija Ljubljana ellen hazai jégen is sikerül begyűjteni a három pontot. Ez esetben rég látott közelségbe kerülhet a magyar csapat számára a felsőházat jelentő hatodik hely. Mint a magyar csapat vezetőedzője fogalmazott, 5-6 meccses győztes szériát szeretne produkálni csapatával. Az első lépés után ezúttal jöhet a második.

A két csapat aligha tud túl sok újat mutatni egymásnak, a játékosok úgy ismerik egymást, mint a tenyerüket, mivel rendszeresen találkoznak a felkészülés közben is, ráadásul a közvetlen utánpótlás is folyamatosan megmérkőzik egymással az osztrák utánpótlás-bajnokságban. Ha valaki meglepetés lehet a másik fél számára, az talán éppen a MOL Ligából felhozott Bodo és Orban. Ők eddig még nem játszottak az Olimpija ellen, ha sikerülne a mezőny leggyengébbje ellen hozni a kis Volánban megszokott formájukat, akár meg is kezdhetik a pontgyűjtést az EBEL-ben.

A mezőny utolsó helyezettje ellen a három pont begyűjtése már-már kötelező feladat, amennyiben a Fehérvár szeretné folytatni a visszazárkózást a középmezőnybe. A grazi győzelmet követően elérhető közelségbe került az, hogy újra ott tülekedjen akár a felsőházat érő helyekért is a csapat. A 60 perc alatti győzelem elérése azonban csak kimondva egyszerű feladat, jól emlékezhetünk rá, hogy a szlovénok mindenkinek nehéz feladatot jelentenek, a Fehérvárt is többször megviccelték már esélytelenként. Hogy ez mennyire így van, azt az idei eredmények is mutatják. Ebben a szezonban eddig két egygólos győzelem áll a Volán neve mellett, de a hazai meccsen ezt csak hosszabbításban sikerült kivívni.

Pedig az EBEL jelentette túlzott anyagi kihívás mára a második szlovén csapatot is romba döntötte. A Jesenice után az Olimpija is hatalmas adósságokkal küzd, pénzügyi stabilitását és erős játékoskeretét már rég elvesztette. Az utóbbi két évben már a szurkolók is elpártoltak tőlük. Idén többször voltak 800-an a Hala Tivoliban, mint 1200-an, és hol vannak már a telt házas meccsek. A korábbi légiósok ma is sorban állnak elmaradt bérükért, látható, mire jut egy nem osztrák csapat, amelyik jelentős állami vagy önkormányzati támogatás nélkül próbál meg ebben a ligában játszani. Ezt mutatja a Bolzano példája is. Az Olimpija vergődik, ki emlékszik már az EBEL-döntőre, évek óta az utolsó hely elkerülése a céljuk. Idén 19 meccsen mindössze 2 rendes játékidős győzelmet arattak, 16 találkozót elvesztettek. A Volánnál ugyan 2 góllal többet lőttek, de 18-cal többet kaptak. Szívós csapatot alkotnak idén is, minden sorukban van gólképes játékos, nehéz megtörni őket, nekünk eddig még nem is sikerült, de muszáj győzni ismét.

“Az első sorunk, Francis, Connolly és Banham rendkívül jól játszott – örvendezett a grazi győzelem felett Rob Pallin, a Fehérvár AV19 vezetőedzője. – Összesen négy gólt is ők szereztek. A szünet előtt óriás problémáink voltak a góllövéssel, remélem, hogy a grazi forma a Ljubljana ellen is tovább folytatódik.”

Maks Selan, a szlovének játékosa így vélekedett a meccs előtt: “A szezonban eddig kétszer is alig vesztettünk a Fehérvár ellen, elérhető közelségben volt akár a győzelem is. Sokat kell dolgoznunk, sokat korcsolyáznunk, és akkor ez alkalommal akár sikerülhet is nyernünk.”

OLLAVS

Fehérvár–Olimpija Ljubljana 4-1

   

A fehérváriak kiváló játékkal legyőzték szlovén riválisukat. Nagy Gergő megszerezte szezonbeli első gólját, Bodo meglőtte első EBEL-találatát, Hetényi Zoltán 29 védést mutatott be.

A magyar csapat kapujában Hetényi Zoltán kezdett, Reisz Áron és Szabó Dániel életük első EBEL-mérkőzését játszották. Benk András a kislánya, Nóra születése miatt nem lépett jégre. A mérkőzést a Fehérvár kezdte aktívabban, lendületesebben jégkorongozott. A 7. percben emberelőnybe kerültünk, Scholz szabálytalankodott Kovács Csabával. A kék-fehérek felálltak 5 a 4 ellen, járatták a korongot, a szlovének betömörültek a kapu elé. A kiegészülés után az Olimpija Ljubljana játszott emberelőnyben, Orbán Attila gáncsolt, az emberhátrányt kivédekeztük. A harmad vége felé percekre beszorultak a vendégek, kétszer is tilos felszabadítást ütöttek, így nem tudtak cserélni. Mikor kiszabadultak, Francis botja felcsúszott Selan arcához, amiért a fehérvári játékos 2 perces büntetést kapott. A 19. percben megszületett a Fehérvár vezető gólja, egy kapu előtti tömörülés után Nagy Gergő közeli lövését védte Roy, a duplázás viszont utat talált a szlovén kapuba.

A második harmad első perce majdnem meghozta a második találatot, a Kinasweich, Nagy, Sárpátki hármas kétszer is közel járt hozzá. Ami akkor nem jött össze, három perccel később igen. Az Orban, Francis, Bodo trió remekelt, utóbbi gyönyörű gólt lőtt, az ellenfél korcsolyájánál meghúzott csel után talált be Roy mamutjai között. A következő cserében Orbán Attila hatalmas kapuvasat lőtt. A nagy zavarban Roy kiemelte a korongot, a játék késleltetéséért megbüntették, nem használtuk ki az emberelőnyt. A 30. percben váratanul szépített az Olimpia Ljubljana, Nik Pem éles szögből leadott lövése utat talált a kapuba Hetényi lábai között. A gól után váratlan esemény történt, Roy fájdalommal az arcán lekorcsolyázott, helyére Trelc érkezett a szlovén vasak elé. Francist a mérkőzés felénél egy lábsérülés miatt elveszítettük. A hidegen beállt kapust próbáltuk mihamarabb felavatni, ez a 38. percben jött össze, amikor Connolly meglőtte a Volán harmadik gólját.

A záró játékrészben Connolly és Hadzic összeakaszkodtak, 2 percen át 4 a 4 ellen játszottak a csapatok, ami a Fehérvárnak feküdt jobban. A 47. percben Szirányi büntetésével emberhátrányba kerültünk, Connolly kiugrott, de nem született emberhátrányos gól, a kapuvason csattant a korong. A magyarok közelebb jártak a negyedik gólhoz, mint a szlovének a másodikhoz. A végjátékban megszületett a mindent eldöntő találat, Sárpátki és Kinasewich kiugrottak, előbbi kiszolgálta utóbbit, aki nem hibázott. A végén még tovább nőhetett volna az előny, de csak a kapuvasat érte a korong. A Fehérvár 4-1-re legyőzte az Olimpija Ljubljanát, sikerével megelőzte az Innsbruckot és feljött az EBEL 8. helyére.

A legfontosabb, hogy Nagy Gergőnek végre összejött a gól

 

Rob Pallin (vezetőedző, Fehérvár): A legfontosabb a győzelem mellett az, hogy Nagy Gergőnek végre összejött a gól. Mindenki rengeteget dolgozik, de ő augusztus óta sokszor edzések után is fent maradt a jégen különmunkát végezni. Chris Francis megsérült, de a srácok nélküle is nagyon küzdöttek. Jó lenne kedden tizenkét csatárral kiállni.

Fabian Dahlem (vezetőedző, Olimpija Ljubljana): Jól kezdtünk, az első harmadunk rendben volt, a másodikban nekünk esett a Fehérvár, de még akkor is jól védekeztünk. Nem bírtuk el, hogy megsérült a kapusunk, illetve hogy pont akkor kaptuk a harmadik gólt, amikor volt sanszunk az egyenlítésre.

Forrás: nso.hu

EBEL, 2015. nov. 15., vasárnap. Játékvezetők: Dremelj, Siegel, Loicht, Hribar.
Hetényi: 96,7% (Rajna)
K
Roy: 85,7% (Trelc: 86,7%)
Martinelli, Brocklehurst, Sárpátki, Nagy, #412
1
Reinthaler, Groznik, Ropret, Kaspitz, Koren
Wehrs, Szirányi, Banham, Francis, #3883
2
Planko, Tavzelj, Koblar, Pem, Hebar
Orbán, Szabó D., Kóger, Reisz, Kovács
3
Selan, Cepon, Hadzic, Kalan, Hocevar
Bodó, Kocsis, Orban
4
Scholz, Sotlar
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 18:42 FHA Nagy #39 Sárpátki
2-0 23:39 FHA Bodó Francis
2-1 29:11 OLL Pem Planko Scholz
3-1 37:44 FHA #63 Nagy Banham
4-1 58:34 FHA #39 Sárpátki Nagy
29 Kapura lövések száma 30
8 Kiállításpercek 6

A Fehérvár–Ljubljana videó-összefoglalója

   

Így verte el magabiztosan, a szezonban harmadszor is az egykori nagy szlovén ellenfelet a Volán.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 6-1VÉGE
VB 16:00 HUNKOR 6-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 4-3 HVÉGE
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 1-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 4-3VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 2-0VÉGE
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 2-3VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 3-2 HVÉGE
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 ITAKOR 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum