A DAB előnyös játéka lehet a kulcs

   

Ha vasárnap a HSC ellen Peterdiék nem tudnak javítani a speciális egységek teljesítményén, aligha lesz esélyük a teljes kerettel felálló erdélyi csapat ellen.

A Debrecen elleni két meccsen 4 pontot szerzett a DAB, és nagyon kevésen múlt, hogy nem lett ez még több, ami kellő önbizalmat adhat a csapatnak. Fájdalmas tanulságoknak azonban nem volt híján ez a két találkozó, a legsürgősebb teendő egyértelműen az emberelőnyös játék körül akad. Ez a játékelem, amely a szezon elején a csapat erőssége volt, mára oda jutott, hogy meccsek mennek el rajta. Az utolsó hat mérkőzésen egyetlen gólt szereztek Buschbacherék emberelőnyből, miközben két gólt kaptak létszámfölényben, melyek közül a legemlékezetesebbet éppen legutóbb a Debrecen ellen hosszabbításban egy 4-3 elleni szituációban. Ez még akkor is megengedhetetlen, ha Trosin valódi klasszisokat idéző megmozdulással verekedte át magát és a korongot az egész pályán. Ezzel szemben a hátrányos védekezés pazarul megy, a Miskolc ellen öt percet húztak ki kapott gól nélkül, a Debrecen ellen legutóbb pedig kétszer játszottak összesen közel 4 percet kettős hátrányban, de Vaszjunyinék csak egy gólra voltak képesek.

A HSC megbontott keretének gyengébbik fele kikapott szombaton a Tüskében, a meccsre 13 mezőnyjátékost nevezett a csapat, a másik fölényesen nyert a Progym ellen 7-2-re. Dunaújvárosban egyesül a két fél, így a hazaiaknak keményebb dolguk lesz, mint Szappanoséknak. Nagy csatára lehet számítani, mindkét csapatnak 15 pontja van, a HSC-nek ennek elérésére eggyel több meccsre volt szüksége. A két csapat Csíkszeredában már játszott egymással, akkor 5-2-re nyert a HSC, éppen emberelőnyös játékának és a gyengébb dunaújvárosi kapusteljesítménynek köszönhetően. Dunaújvárosban idén még nem játszottak egymással, nem csak a múltra való tekintettel várható izgalmas mérkőzés.

Lee Gilbert (vezetőedző, DAB): Továbbra is roppant idegesítő, hogy a saját dolgunkat nehezítjük meg olyan apró egyéni hibákkal, amelyek nem egyszer eredményezték már, hogy pontokat vesztettünk. Mindenképpen vissza szeretnénk vágni az Erdélyben elszenvedett vereségért. A HSC egyik fő erőssége a légiósállománya, az ő játékukra nagyon oda kell majd figyelnünk. Szerencsére Lindoff sérülése a DHK ellen nem bizonyult komolynak, de még nem tudom, ki kezd a kapuban.

DAB–HSC 3-4

   

Megérdemelten nyert a Csíkszereda, a DAB örülhet a szerzett pontjának, ilyen játékkal nem sok keresnivalója lesz a továbbiakban, alaposan rendet kell tenni a fejekben. A meccs három hőse a két kapus és a szép számú vendégszurkolók voltak.

Agresszívan kezdett a DAB, már az első pillanattól letámadtak az ellenfél védekező harmadában. Ennek meg is lett az eredménye, közel egy percig nem tudott kijönni a HSC, több korongvesztés után Buschbacher passzolt a kapu előtt egyedül álló Borbásnak, aki Peksa elfektetése után higgadtan emelt a hálóba. A korai gól után nem túl magas színvonalú játék vette kezdetét, ami kitartott a harmad végéig, mindkét csapatból hiányzott a pontosság, alig-alig tudtak kettőt jól passzolni egymás után. Emellett főként a játék fizikai karaktere dominált, nem kímélték egymást a játékosok egyik oldalon sem. Három perccel a harmad vége előtt Azari unta meg, hogy sorban harmadik shiftjében vernek oda megtorlatlanul a csuklójára, saját kezébe vette az elégtételt, de egy-két pofonnál nem jutottak tovább Kuzmannal. A 4-4 elleni játékban Oktyabrov mester azonnal felküldte a Bednar, Ozols, Tambijevs, Berlov négyest, azonban a hazaiak, Léránt vezérletével megkontrázták őket, a HSC csak szabálytalanul tudta megállítani a fiatal újvárosi játékost. Az előnnyel azonban nem tudott mit kezdeni a DAB, bár Buschbacher lövésénél Peksa a nap védését mutatta be, megfogni nem tudta a korongot, de belekapott és ez pont arra volt elég, hogy a korong a felső vasra vágódjon, maradt az 1-0.

A második harmadot aktívabban kezdték a vendégek, akik a harmad legnagyobb részében le is táboroztak az újvárosi kapu előtt. Mihály Ede, Molnár Zoltán, Molnár Zsombor is veszélyeztetett. A 25. percben mindez emberelőnyt eredményezett, amelyben Tambijevs szép passza találta a kapu előtt teljesen egyedül Bors Hubát, aki nem is hibázta el a ziccert. Nem sokáig örülhettek azonban az egyenlítésnek, Azari egy perc múlva egyenlített Peterdi és McCann passzából. A gól után folytatódott a csíkszeredai fölény, Hruby kiállítása alatt szinte végig az újvárosi harmadban járatták a korongot, azonban Duschek elképesztő formában védett. Következett Léránt kiállítása, itt egy Raszulov helyzet megtörte a vendégek lendületét. Negyedóra után ébredtek a hazaiak, átvették az irányítást, McCann, Odnoga és Peterdi is nagy helyzetbe került. A második újvárosi előny megmutatta, ebben a játékelemben nem sikerült előre lépni csütörtök óta. A harmad hőse ezzel együtt Duschek Dávid volt, aki iszonyatos nyomás alatt bizonyította, hogy a legmelegebb pillanatokban is lehet rá számítani. A jegyzőkönyvben rögzített 19-19-es kapuralövési arány a lelátóról több, mint túlzónak tűnt.

Áthúzódó újvárosi előnnyel indult a harmadik játékrész, azonban ebből sem sikerült valamirevaló helyzetet kialakítani. A 49. percben némileg váratlanul kettőre növelte előnyét a hazai csapat, az egyik legjobban dolgozó sor munkája érett góllá, Németh Péter vágta be Revák passzát. Hiába vezetett azonban két góllal a DAB, a mutatott játék alapján igencsak ingatag lábakon állt ez az előny. A csapat jó néhány játékosából hiányzott a felelősségvállalás, flegma stílusban jégkorongoztak, ráadásul elsősorban a védők, miközben a HSC sokkal egységesebb, küzdősebb csapat benyomását keltette. Nem is váratott sokára az egyenlítés, az 52. percben Berlov, egy percen belül Ozols volt eredményes, 3-3-ra alakítva az állást. Ezzel együtt a végén Buschbacher ütőjében benne volt a győztes találat, azonban Peksa óriásit hárított másfél perccel a vége előtt. Jöhetett a hosszabbítás, amelyben a DAB előtt adódott több lehetőség, Peksa felnőtt Duschek mellé, meccsben tartotta csapatát. A hét perc is kevés volt az újabb gólhoz, így rávezetéssel ért véget a találkozó. Az első párban Antal Zsombor és Buschbacher egyaránt kihagyta a magáét, Berlov beverte, Azari, Tambijevs és Peterdi is kihagyta. Utóbbi próbálkozás kiválóan tükrözte azt a demoralizált mentális állapotot, amelyet néhány csapattárs felelőtlen játéka eredményezett. 4-3-ra nyert a HSC, amely sokkal egységesebb csapat benyomását keltette ezen a mérkőzésen.

Lee Gilbert (vezetőedző, DAB): Nagyon csalódott vagyok, mert egy hét alatt harmadszor játszunk hosszabbításos mérkőzést, ezúttal ráadásul kétgólos vezetésről engedtük ki a kezünkből a meccset. Mentálisan fáradtak el a fiúk, és utána nem tudtuk mozgósítani azt a pluszt, ami szükséges lett volna. Mindenkinek magába kell néznie, és önmagában keresnie a hibát!

Artur Oktyjabrov (vezetőedző, HSC): Az első harmadban fáradtak voltunk a sok utazástól, idő kellett, mire fel tudtunk pörögni. Nehéz mérkőzést játszottunk, de megmutattuk, hogy van tartásunk. Kétgólos hátrányból hoztuk vissza a meccset, összességében elégedett vagyok az eredménnyel.

Erste Liga, Dunaújvárosi Jégcsarnok, 600 néző. Játékvezetők: Mayer, Bogdan, Nedeljkovic,ivan, Kis-király.
Duschek: 91,3% (Lindoff)
K
Peksa: 93,6% (Ruczuj)
Raszulov, Kolesnikovs, Azari, Peterdi, McCann
1
Ozols, Bors, Tambijevs, Antal Zs., Berljov
Lencsés, Hruby, Szepessy M., Borbás, Bushbacher
2
Kuzman, Salló, Mihály, Moldován, Farkas
Smith, Léránt, Németh, Szepessy B., Odnoga
3
Bednár, Gecse, Maggyejev, Molnár Zs., Molnár Z.
Pál, Revák, Magosi, Nagy
4
Bíró, Kropotyin, Okos
Gilbert Lee, Strenk Hunor
E
Otiabrev Artur, Geréb István
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 01:16 DAB Borbás Bushbacher Smith
1-1 24:44 SCC PP Bors Tambijevs
2-1 25:48 DAB Azari Peterdi McCann
3-1 48:22 DAB Németh Revák Hruby
3-2 51:26 SCC Berljov Tambijevs Ozols
3-3 52:18 SCC Ozols Berljov Tambijevs
3-4 67:00 SCC GWS Berljov
47 Kapura lövések száma 46
8 Kiállításpercek 20

A DAB–HSC videón

   

A teljes mérkőzés megtekinthető az alábbi felvételen.

Cimkék: , ,

Te mit gondolsz?

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
május 15., szerda
VB 16:20 CZEDEN 7-4VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:20 GERLAT 8-1VÉGE
VB 20:20 SUIGBR 3-0VÉGE
VB 20:20 SVKPOL 4-0VÉGE
május 16., csütörtök
VB 16:20 FINAUT 2-3VÉGE
VB 16:20 KAZSWE 1-3VÉGE
VB 20:20 CANNOR 4-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 20:20 USAFRA 5-0VÉGE
május 17., péntek
VB 16:20 GBRDEN 
VB 16:20 GERKAZ 
VB 20:20 CZEAUT 
VB 20:20 POLUSA 
    • SPORT 2
május 18., szombat
VB 12:20 DENSUI 
VB 12:20 LATSWE 
VB 16:20 CANFIN 
    • SPORT 2
VB 16:20 GERPOL 
VB 20:20 CZEGBR 
VB 20:20 FRASVK 
Partnerünk
Archívum