Nagyon komoly lépést tehet a Fradi a rájátszás felé

   

A vasárnapi eredmények optimálisan alakultak, bravúr kell ugyan a győzelemhez, de ha hétfőn nyerni tudnak Fehérváron, azzal sokat hozhatnak a középmezőnyön. A hazaiak viszont az UTE-t szakíthatják le magukról.

A MOL Liga hétfői játéknapján a negyedik helyezett Fehérvár fogadja a hatodik helyezett Ferencvárost. A két csapat között négy pont és egy meccs van a Fehérvár javára, ezen sokat csökkenthet egy vendéggyőzelem. A két csapat négy nappal ezelőtt találkozott egymással Pesterzsébeten, akkor simán nyert a Fehérvár. Az első félórában három góllal elmentek ellenfelüktől, majd az első hazai találat után sem estek össze, hanem hamar szereztek újabb két gólt. A Fradi ugyan hét perccel a rendes játékidő vége előtt két gólra zárkózott, de 5-3-nál nem tudtak közelebb férkőzni. Nyilvánvaló, hogy a visszavágón a fejér megyeiek hasonló kezdésben bíznak, míg a Fradi számára az egyetlen esélyt az jelenti, ha nem enged ennyi teret gyorsan korcsolyázó ellenfelének.

Mindkét csapat igen gólképes, egyaránt 50 gólt szereztek, viszont a Fradi 17 góllal többet kapott. Bátran ki lehet jelenteni, hogy ha a Fradi hétfőn nem tudja szorosabbra fűzni a védelmét, akkor nem sok esélye lesz azzal a Fehérvárral szemben, amelyből Orban és Bodo az egész liga legponterősebb játékosa. Ezzel párhuzamosan, ha a Fehérvár nem tud enyhíteni fejnehéz karakterén, akkor a Ferencváros dolga leegyszerűsödik az első sor megfogására. A statisztikákat böngészve érdekes fejlemény, hogy mindkét csapat kanadai táblázatának elején viszonylag kevés olyan játékos találunk, akiknek a plusz/mínusz mutatója a pozitív tartományban van. A 30, illetve 27 pontos Orban és Bodo esetében természetesen nincs ezzel baj, azonban utánuk a legjobb mutatóval a hátvéd Szaller Márk rendelkezik (+6), míg a túloldalon a hétpontos Papp Csaba +4-e egyértelműen kiugró teljesítmény.

A mérkőzés óriási téttel bír, hiszen mindkét csapat sokat nyerhet egy hárompontos győzelemmel. A Fehérvár 25 pontjával 4. helyen áll a tabellán, lemaradása a harmadik helyezett Debrecentől egy meccs és hét pont, amit majdnem megfelezhetne egy rendes játékidős győzelemmel. Nem kevésbé fontos, hogy az ötödik helyen álló UTE-val szemben öt pontra növelheti előnyét. A Ferencváros jelenleg az alsóházat vezeti, lemaradása az UTE csapatával szemben 4 pont, a Fehérvártól pedig hét, egy győzelemmel jelentős lépést tehet az alsóháztól a középmezőny felé. A két csapat már háromszor játszott egymás ellen, kétszer a fehérváriak örülhettek, egyszer Greg Lindqvist tanítványai bizonyultak jobbnak. A mérkőzés este hat órakor kezdődik, az eseményt élő, egyenes adásban közvetíti az M4 Sport.

ftcavs-20151022-DSC_0350

Fehérvár–FTC 6-0

   

Jól kezdett a Fradi, de egy harmadig tartott a lendület, alacsony színvonalú mérkőzésen nem csak az eredményben, de a játék minden elemében nagy különbség mutatkozott a két csapat között.

A Ferencváros kezdte nagyobb elánnal a mérkőzést, Dubek már a 17. másodpercben helyzetbe került, Holmberg szabálytalankodott vele szemben. Az előny alatt többnyire jól járatták a korongot a vendégek, de hiányzott a lövés a végéről. A kiállítás letelte után is maradt az enyhe Fradi-fölény, a 7. perctől kezdték átvenni az irányítást a hazaiak. A tempó nem volt egetverő, ennek ellenére mindkét oldalon sok pontatlanság csúszott a játékba, ez tökéletesen megfelelt a Fradi terveinek. Ezzel együtt Bodo és Holmberg villanásai életveszélyesek voltak, Budai többször hatalmas bravúrral hárított. A10. percben azután Orban éles szögből leadott lövése valahogy utat talált Budai hóna alatt és ezzel vezetett a Fehérvár.

A második harmad Valecko kiállításával kezdődött. A Fradi azonban rossz ütemben cserélt, ráadásul egy jégen lévő játékosa az ütőjét is elhagyta a félpályánál, a hazaiak légiós kontingense így könnyűszerrel kontrázta meg őket 3-1-ben, Shupe passzolt az akció végén Bodónak, aki be is verte a ziccert. Három és fél perccel később Holmberg ment el háborítatlanul a gólvonalig, Budait elfektette, majd szép fonák lövéssel betette a kapus lába és a kapu közötti résbe a korongot. A 27. percre így már 3-0-ra vezetett a Fehérvár. A gondokat tetézte, hogy a 34. percben kettős előnybe kerültek a hazaiak, amit Orban használt ki, Reiter és Bodo passzából. Hitehagyottan korcsolyázott ebben az időszakban a Fradi, kevés helyzetük volt, amelyek során rendre rossz megoldásokat választottak, illetve Scola kapus is nagyon stabilan állt a lábán.

A harmadik játékrészre ismét egy harapósabb Fradi jött ki. Nem sokat ért azonban a lendület, hiszen egy saját harmadbeli korongvesztést követően nagyon szép összjátékot követően Orbán tette kapura a korongot, Budai hatalmas bravúrral hárított, majd 3-4 játékostársa nézte, amint a kipattanóra Bodo érkezik elsőként és nem is hibázza el az üres kaput. A gól visszalökte a Fradit abba az apátiába, amelyben a második játékrész legnagyobb részét is játszották. Így a harmad hátralévő része meglehetősen unalmas és alacsony színvonalú játékot hozott. Az egyetlen kérdés az maradt, hogy meglövi idei első gólját a Ferencváros a Raktár utcában, illetve hogy Bodónak vagy Orbánnak összejön-e a mesterhármas. Nos, a Fradinak nem jött össze a beccsületgól, Orban azonban 10 másodperccel a vége előtt megszerezte önmaga harmadik, csapata hatodik gólját, beállítva a 6-0-s végeredményt.

Tyler Dietrich (vezetőedző, Fehérvár): A játék egyes részeiben nagyon jól mentünk, más részeiben nem, az eredménnyel elégedett vagyok, de nem ez volt a legjobb meccsünk a szezonban. Nagyon jól ment az emberelőny és az első sorunk is nagyon jól játszott, de 5-5-ben nem volt akkora különbség, mint amit az eredmény tükröz. Kicsit közhelyes, amit mondani tudok, dolgozunk tovább azon, hogy minden nap fejlődjünk, és mindent megteszünk azért, hogy a következő meccsre minél jobban felkészüljünk.

Szakács Ferenc (másodedző, FTC): Tudtuk, hogy ellenfelünk egy nagyon jól korcsolyázó csapat, az első harmadban tudtuk tartani a tempót, aztán szerintem egy védhető gólt kaptunk, ami kicsit megzavart minket. A második harmadban nagyon sok szabálytalanságot követtünk el, az ellenfél nagyon jól használta ki az előnyeit, mi pedig nagyon rosszul a mieinket és el is fáradtunk a sok hátrányban. Az első harmad játéka elfogadható volt, de az elején nem lőttük be a helyzeteinket, majd teljesen összeomlott a csapat. Meg kell nézzük a videót a meccsről, ki kell elemezni ennek az összeomlásnak az okait.

Erste Liga, Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok, 395 néző. Játékvezetők: Varjú, Gangel, Muzsik, Váczi.
Scola: 100% (Kalnins)
K
Budai: 80,6% (Ágoston)
Reiter A., Hegyi, Holmberg, Orban, Bodó
1
Erdélyi, Hietamaki, Dubek, Kiss G., Rafaj
Vokla, Szaller, Reisz, Tóth, Shupe
2
Suoraniemi, Valecko, Tendler, Jensen
Arany, Szabó Dániel, Kocsis, Szabó K., Szita
3
Lévai, Kovács, Horváth, Manninen, Fliszár
Pados, Lengyel, Hamvai, Reiter R., Mazzag
4
Pál, Üveges, Mach, Papp
Dietrich Tyler, Énekes Lajos
E
Lindqvist Greg Kjell, Szakács Ferenc
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 10:04 FHA Orban Holmberg Reiter A.
2-0 22:58 FHA PP Bodó Shupe Holmberg
3-0 26:28 FHA Holmberg
4-0 34:45 FHA PP2 Orban Reiter A. Bodó
5-0 45:05 FHA Bodó Holmberg Orban
6-0 59:50 FHA PP Orban Reiter A. Bodó
31 Kapura lövések száma 26
10 Kiállításpercek 20
Cimkék: , ,

Te mit gondolsz?

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
május 15., szerda
VB 16:20 CZEDEN 7-4VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:20 GERLAT 8-1VÉGE
VB 20:20 SUIGBR 3-0VÉGE
VB 20:20 SVKPOL 4-0VÉGE
május 16., csütörtök
VB 16:20 FINAUT 2-3VÉGE
VB 16:20 KAZSWE 1-3VÉGE
VB 20:20 CANNOR 4-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 20:20 USAFRA 5-0VÉGE
május 17., péntek
VB 16:20 GBRDEN 
VB 16:20 GERKAZ 
VB 20:20 CZEAUT 
VB 20:20 POLUSA 
    • SPORT 2
május 18., szombat
VB 12:20 DENSUI 
VB 12:20 LATSWE 
VB 16:20 CANFIN 
    • SPORT 2
VB 16:20 GERPOL 
VB 20:20 CZEGBR 
VB 20:20 FRASVK 
Partnerünk
Archívum