A Fehérvár és a Villach is felzárkózna

   

Sajnos újra alsóházi rangadó vár a Fehérvárra szombaton. A Villach ellen kellene megpróbálni rendezni a sorokat.

Valami nagyon nem működik jól a Volánnál, hiszen a hatmeccses, többnyire peches vereségszéria utáni két győzelmet követően már ismét 3 vereségnél tart a csapat. Ráadásul ebből kettő a közvetlen vetélytárs, ám az utóbbi fordulókra megtáltosodott Graz ellen. A harmadik vereséget a Linztől szenvedte el a csapat idegenben, ami akár bele is férhetne a világképébe a szurkolónak, ám az a mód, ahogy ez történt, aggasztó. Kihagyott fehérvári helyzetek, közte Kóger ajtó-ablak lehetősége után a Linz tetszés szerint kontrázta meg a könnyű korongvesztések tömkelegét bemutató társaságot, a végén örülni lehetett, hogy 5-nél megálltak a linzi csatárok. A jó hír, hogy ezeken a dolgokon könnyű javítani, hiszen ezek a fajta hibák elsősorban az összpontosítás hiányát jelzik.

AVSVSV

A Villach és a Fehérvár eddigi mutatói nagyon hasonlóak egymáshoz, bár néhány lényeges eltérés azért van. Az osztrákok szorgalmasabban lőnek kapura, és picivel jobb a hatásfokuk. Ráadásul az emberelőnyök kihasználásában sokkal jobbak Kógeréknél. A Villach legveszélyesebb gólszerzője a 8 gólos Benjamin Petrik, rajta kívül 16 játékos szerzett már gólt, ugyanez a szám a Fehérvárnál 11 góllövő. Nem is véletlen, hogy csapatszinten 10 góllal többnél járnak már. Fehérvári szemszögből szerencse, hogy McBride eltiltása miatt nem játszhat, gy egy kiváló előkészítő esett ki a csapatból 3 meccs erejéig, ráadásul a sok sérült miatt Schofield előreláthatólag védőt kell majd játsszon.

A nem túl acélos szerepléseket elnézve nem is csoda, hogy mindkét oldalon az élcsoporthoz való felzárkózást tűzték ki első célként. “Előre nézünk, és azt a célt tűztük ki magunknak, hogy a következő 4 mérkőzésünkből legalább hármat megnyerjünk” – mondta Rob Pallin, a Fehérvár vezetőedzője.

“Az ilyen meccsek nagyon fontosak a számunkra – nyilatkozta Markus Peintner villachi másodedző. – Szombaton kiderül, hogy el tudunk-e távolodni a legalsó régióktól és elindulni a legjobb hat felé a táblázaton.”

Fehérvár–Villach 5-3

   

A magyar EBEL-csapat remek második harmadbeli játékkal legyőzte a VSV-t. Pontszámban beérte ellenfelét, így a Grazzal együtt hárman állnak 18-18 ponttal.

A mérkőzést a Villach kezdte jobban. Az 5. percben Rajna hiába védett sorozatban háromszor is, a korong mindig VSV-játékos elé pattant, végül Alagic lőtte be a kapuba. Négy perc múlva egy védelmi hibát használtak ki az osztrákok, Szirányi korongvesztése után Hunter eljutott a magyar kapuig, majd próbálkozásával megtalálta a rést Rajna botos kesztyűje és a kapuvas között. A harmad hajrájára magára talált a Volán, több lehetőséget is kialakított, végül Kóger kapu mögül érkező passzát Wehrs lőtte be.

A második játékrészt pörgős játékkal kezdték a csapatok. A 23. percben Johner belekorcsolyázott Rajnába, ezért kiállították, majd 19 másodpercre rá Schlacher is kiment a büntetőpadra. Több mint másfél percig játszhattunk 5 a 3 ellen, felálltunk, de eredménytelenül. Teljes létszámú játék során viszont egyenlített a Fehérvár, Vincze Péter hatalmas gólt lőtt a bedobópont környékéről. A harmad közepén újra emberelőnybe került a Volán, nem élt a lehetőséggel, majd emberhátrány következett, amit kivédekezett. A 35. percben Kovács Csaba betalált Lamoreaux kapujába, korcsolyával tette, elsőre szabálytalannak tűnően, ezért videobíróval vizsgálták, de végül megadták a gólt. 80 másodperccel később gyönyörű kontragólt szereztünk, a Rajna kapuja előtti buliból elhoztuk a korongot, Kóger kiugrott, bevágta a pakkot. A végén a Fehérvár megszerezhette volna az 5. gólját is, ám Lamoreaux rendre védett. A játékrész kapura lövési mutatóját 25:6-ra nyerte a magyar csapat.

A záró harmadot a VSV kezdte aktívabban, a vendégek hajtottak a felzárkózás reményében. A fehérváriak főleg ellentámadásokat vezettek, a 48. percben az egyik ilyen eredménnyel zárult, Kinasewich középre tett korongját Kovács Csaba (képünkön) lőtte be egy csel után. A hajrában kihagytunk egy emberelőnyt, végül emberhátrányban zártuk volna a meccset túl sok játékos miatti büntetésért, de 2 másodperccel a vége előtt Johner kozmetikázott az eredményen. A Fehérvár 5-3-ra nyert, ezzel megszakadt a nyeretlenségi sorozata. A magyar csapat hétfőn Klagenfurtban lép jégre.

Fotó: Mudra László - http://www.mudralaszlo.hu

Fotó: Mudra László (jegkorongblog.hu)

EBEL, 3043 néző. Játékvezetők: Nikolic, Trilar, Verworner, Nagy.
Rajna: 89,3% (Hetényi)
K
Lamoureux: 88,9% (Herzog)
Brocklehurst, Szirányi, Kóger, Sarauer, Banham
1
Schlacher, Brunner, Petrik, Schofield, Platzer
Martinelli, Wehrs, #3883, Francis, Sárpátki
2
Kreuter, Bacher, Verlic, Hunter, Nageler
Orbán, Varga, Kovács, Sikorcin, #412
3
McKiernan, Kelly, Pance, Johner, Santorelli
Reiter, #4037, Nagy, Benk, Vincze
4
Alagic, Leiler
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 04:36 VSV Alagic Nageler McKiernan
0-2 08:42 VSV Schofield Schlacher Petrik
1-2 17:59 FHA Wehrs Banham Kóger
2-2 25:36 FHA Vincze Nagy
3-2 34:31 FHA Kovács Orbán Sikorcin
4-2 35:51 FHA Kóger Banham Sarauer
5-2 47:22 FHA Kovács #39 Sikorcin
5-3 59:58 VSV PP Johner Santorelli Pance
45 Kapura lövések száma 28
6 Kiállításpercek 8

A Fehérvár–Villach góljai

   

A Laola 1 Tv összefoglalója itt tekinthető meg.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum