A múlt heti horrormeccs visszavágója

   

Két tudatosan építkező fiatal edző fiatalokkal tűzdelt csapata lép jégre Fehérváron a MOL Liga kedd esti összecsapásán. Már az is jó hír, hogy a két csapat múlt heti találkozóján súlyosan megsérült Devon Krogh a lelátóról nézheti a visszavágót.

A hazaiak mindenképpen a MOL Liga kellemes színfoltját jelentik, a felnőtté cseperedett fiatalok mellé remek légiósokat igazolt a Volán, akik segítségével a MOL Liga minden indulója ellen győzelmi esélyekkel vehetik fel a küzdelmet. A kanadai táblázatot például az egyaránt Kanadából importált, magyar gyökerekkel rendelkező Chris Bodo és Brance Orban vezeti, de Shupe, Krogh és Holmberg is jól áll. Ők öten a csapat góljainak és pontjainak több mint kétharmadát termelték. A védelemnek a két légiós kapus, a lett válogatottal a vb-t is megjárt Kalnins és Scola ad tartást. Ez a támogatás lehetővé teszi a fiataloknak is, hogy megmutassák, mire képesek, és a szurkolóknak eddig nem is kellett csalódniuk bennük. A juniorból kiöregedett játékosok és a juniorcsapatból felkerülők is megállják a helyüket, veszélyes csapat lett a kis Volán, méltán áll playoffot érő helyen.

uteavs14

Fotó: Rózsa Zoltán

Az ellenfél UTE nagyon korán kialakította csapatát, a liláknak volt a legkorábban komplett keretük a holtszezonban. Érkeztek rutinos játékosok, maradtak fiatalok, a légiósok egy része lecserélődött. Ígéretes csapat látszott alakulni a Megyeri úton, amely ennek ellenére döcögősen kezdett. Igaz, az első meccs előtt közvetlenül derült ki, hogy hosszabb időre kiesett a csapat szellemi vezére, Teemu Elomo, és kiderült, Jussi Tapio hiánya sokkal inkább érezhető, mint arra bárki is számított korábban. Elomo egyelőre még lábadozik térdműtétje után, Tapio helyére pedig a nehézségek láttán érkezett Erik Pance. A szlovén csatár egy év kihagyás után tért vissza, szerződtetése elsőre kockázatos lépésnek tűnt. Ő azonban igazolta, hogy érdemes volt Újpestre hozni, rendkívül gólerősen, lendületesen játszik. Jozef Mihalik lassabb kezdés után felpörgött, Csányira is ugyanez igaz, a honosított fiatal csatár rendkívül ponterős és a plusz-mínusz mutatója is nagyon jó. Virág Tamás is megszolgálta a bizalmat, a 61-es már az előző idényben is lehetőséget kapott az első emberelőnyös sorban is, és igaz ez idén is. Hegyi Ádám rosszul kezdett a MAC ellen, de azóta rendkívül hasznosan játszik, biztos pont a védelemben, jól segíti a támadásokat, eddig igazolta Szilassy Zoltán bizalmát.

A meccs tétje nem kicsi. Ha a Volán három pontot szerez, beéri a dobogó legalsó fokán álló MAC-ot, újpesti győzelem esetén pedig a lilák zárkóznak fel a fehérváriak nyakára, és lépnek el a kétpontos közelségbe került ősi rivális Ferencvárostól.

Fehérvár–UTE 2-4

   

Az újpestiek legyőzték a fehérvári fiatalokat, sikerükkel 1 pontra megközelítették ellenfelüket. Turbucz 2 góllal és 1 gólpasszal járult hozzá a lila-fehérek diadalához.

Az első harmadban az UTE játszott jobban, a kapura lövési mutatót 12:5-re megnyerték a lila-fehérek, de gól nem született, kimaradt 1-1 emberelőny mindkét oldalon. A második játékrész meghozta a gólokat, a Fehérvár előbb kihagyott egy emberelőnyt, majd az újpestiek játszhattak 5 a 4 ellen, viszont Bodo révén a Fehérvár szerezte meg a vezetést egy emberhátrányos találattal. A mérkőzés felénél Orban kétgólosra növelte a hazai előnyt, Szilassy Zoltán időt kért. Meghozta az eredményét, bő egy perccel később Turbucz szépített. A 35. percben újra döntetlen volt az állás, Csányi talált be Scola kapujába. A záró húsz perc elején az UTE nem élt egy áthúzódó emberelőnnyel, a kiegészülés után nem sokkal viszont Turbucz góljával már a vendégek vezettek. Az 51. percben Pichler is betalált, amivel beállította a 4-2-es végeredményt. A fehérváriak csütörtökön az FTC-hez látogatnak, míg az újpestiek a MAC-ot fogadják.

Az első harmad olyan volt, mint egy holtági hoki

 

A játék minden elemében felülmúlt minket az Újpest.

Tyler Dietrich (vezetőedző, Fehérvár): A játék minden elemében felülmúlt minket az Újpest, nemcsak a koronggal és korong nélkül, hanem akaratban is. Vissza kell néznünk ezt a mérkőzést, és alaposan elemeznünk a játékosokkal, hogy tanuljunk belőle.

Szilassy Zoltán (vezetőedző, UTE): Az első harmad olyan volt, mint egy holtági hoki, mindkét csapat csapkodóan játszott. A szünetben gyorsabb játékot kértem a csapattól, ennek ellenére még lassúbbá váltunk, két kontrából is gólt kaptunk. Időt kértem, és nem voltam túlzottan udvarias, de ez, úgy látszik, hatott. Elégedett vagyok, mert az egyik legjobb kondícióban levő csapatot győztük le, erős tempót diktálva.

Forrás: nso.hu

Erste Liga, Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok, 356 néző. Játékvezetők: Babic, Gangel, Soltész, Ozsváth.
Scola: 89,2% (Kalnins)
K
Sila: 88,9% (Pleszkán)
Szabó Dániel, Hegyi Á. Z., Reisz, Orban, Bodó
1
Lindgren, Kiss D., Mihálik, Pance, Virág
Szabó B., Reiter A., Szabó K., Holmberg, Shupe
2
Huba, Hegyi Á., Nemes, Csányi, Kiss Á.
Vokla, Szaller, Kocsis, Tóth, Szita
3
Zalavári, Garbacz, Feil, Gröschl, Hodos
Pados, Lengyel, Hamvai, Reiter R., Mazzag
4
Sommer, Dömötör, Pichler, Turbucz
Dietrich Tyler, Énekes Lajos
E
Szilassy Zoltán, Baróti Zsolt
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 26:55 FHA SH Bodó Orban
2-0 29:56 FHA Orban Shupe Szabó B.
2-1 31:01 UTE Turbucz Huba Pance
2-2 34:27 UTE Csányi Garbacz Nemes
2-3 42:19 UTE Turbucz Csányi
2-4 50:32 UTE Pichler Zalavári Garbacz
18 Kapura lövések száma 37
8 Kiállításpercek 6
Cimkék: , ,

Te mit gondolsz?

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
május 15., szerda
VB 16:20 CZEDEN 7-4VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:20 GERLAT 8-1VÉGE
VB 20:20 SUIGBR 3-0VÉGE
VB 20:20 SVKPOL 4-0VÉGE
május 16., csütörtök
VB 16:20 FINAUT 2-3VÉGE
VB 16:20 KAZSWE 1-3VÉGE
VB 20:20 CANNOR 4-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 20:20 USAFRA 5-0VÉGE
május 17., péntek
VB 16:20 GBRDEN 
VB 16:20 GERKAZ 
VB 20:20 CZEAUT 
VB 20:20 POLUSA 
    • SPORT 2
május 18., szombat
VB 12:20 DENSUI 
VB 12:20 LATSWE 
VB 16:20 CANFIN 
    • SPORT 2
VB 16:20 GERPOL 
VB 20:20 CZEGBR 
VB 20:20 FRASVK 
Partnerünk
Archívum