A miskolci várban ragadná meg a lehetőséget a MAC

   

Fontos momentumhoz érkezett a ligaújonc, a MOL Liga pillanatnyilag legerősebb csapatának otthonában csak egy győzelemmel akadályozhatják meg, hogy leszakadjanak az élmezőnytől. Majoross Gergely vendégként tér vissza Miskolcra, ahová különleges vendégek is érkeznek.

Vasárnap egyetlen mérkőzést rendeznek a MOL Ligában, de az az egyik legérdekesebb összecsapásnak ígérkezik, hiszen a címvédő és listavezető Miskolc fogadja a ligaújoncként is harmadik MAC csapatát. Ami a közösségi médiában való megjelenést illeti, a MAC jelentős előnyre tett szert a többi csapattal szemben, a klub Facebook oldala az utóbbi időben rendszeresen érdekes tartalmakat közöl, ami nagy kincs a hazai viszonyok között. Legutóbb egy tartalmas interjúval jelentkeztek, amelyet Majoross Gergely vezetőedzővel készítettek, ezt már szemléztük, szombaton pedig a csapat 18 éves hátvédje, Stipsicz Bence nyilatkozott több témakörben is. Korábban pedig az eddigi statisztikákat elemezték és arra jutottak, hogy a csapat eddigi négy rendes játékidőben elszenvedett vereségéből kettő volt egygólos, a Debrecen és a Fehérvár ellen, de a másik két alkalommal is csak két találattal maradtak el ellenfeleiktől, a Miskolctól és a Fehérvártól. Mindeközben a támadójáték magas fordulatszámon pörög, amit jól tükröz a kapura lövési statisztikájuk. 13 meccsből 11 alkalommal lőttek legalább negyvenet ellenfelük kapujára, egyedül a Debrecen elleni első mérkőzésen maradtak alul ebben a mutatóban.

Az említett interjúban nem hiába beszélt Majoross Gergely arról, hogy egy új csapat összerakása időigényes folyamat, amit a sok fiatal beépítése tovább lassít. A szakvezető véleménye szerint már nem járnak messze attól a játéktól, amit a szezon előtt elképzeltek és hogy jelen pillanatban nem egyezne ki egy második hellyel, már első évükben is győzelemre törnek. Ezzel együtt az október egyelőre nem sikerült olyan jól, mint a szeptember, előbb hazai pályán kikaptak a Miskolctól az egyetlen meccsen, amin nem sikerült gólt lőniük, majd a mumus Fehérvár két meccsen négy pontot rabolt tőlük, és közben ugyan 5-2-re legyőzték a Fradit, de a sorozatot kedden szoros debreceni vereséggel zárták. Ez összesen 5 pontot hozott a konyhára a megszerezhető 15 pontból, ami sokkal rosszabb, mint a szeptemberben elért 19 pont a 24-ből. Itt az ideje tehát javítani, még ha ehhez Miskolcra is kell utazni.

Fotó: Mudra László - http://www.mudralaszlo.hu

Fotó: Mudra László (jegkorongblog.hu)

Ahhoz a Miskolchoz, amelynek nincsenek ilyen gondjai, magabiztosan menetel a bajnokságban, 13 mérkőzésen összesen hat pontot vesztett, 60 lőtt góljuk és +25-ös gólkülönbségük egyelőre behozhatatlannak tűnik a többiek számára. Legutóbb Dunaújvárosban jártak, ahol Gőz Balázs 1+2 pontjának is köszönhetően 4-3-as győzelmet arattak. Vezéráldozattal járt azonban a győzelem, agyrázkódást szenvedett ugyanis a csapatkapitány, Hajós Roland. (A másik oldalon Pozsgai Tamás hiányzik majd a kulcsemberek közül.) Az eddig 10 pontot termelő fiatalembert saját felelősségére hazaengedték a kórházból, pár nap teljes pihenés után döntenek arról, hogy mennyit kell kihagynia. A Miskolc hazai pályán idén egyelőre veretlen, utoljára 2015. január 18-án szenvedtek vereséget saját közönségük előtt, akkor Dab.Docler távozott három ponttal a borsodi megyeszékhelyről. Jelenleg a tabella élén 9 ponttal előzik a 3. helyezett MAC-ot, ha tehát van fontos momentum, amikor a MAC-nak meg kell ragadnia a lehetőséget a feljebb zárkózáshoz, akkor az egyik kétségkívül vasárnap este jön el a Népkertben.

A Miskolc egészen fantasztikus odahaza, legutóbb január 18-án szenvedett vereséget hazai jégen, akkor a DAB nyert, és 2015-ben ez az egyetlen hazai botlásuk volt. Azóta 13 győzelmet arattak, ebből 10-szer nem volt szükség ráadásra sem. A januári vereség előtt is hosszabb győzelmi szériájuk volt, úgy is összefoglalható a mérlegük, hogy a legutóbbi 19 miskolci találkozójukból 18-szor nyertek. Ez a MOL Liga igazi vára jelenleg, nem kétséges.

Mayer Péter (vezetőedző, Miskolc): Egy olyan csapat ellen készülünk, amely a liga 3-4 markáns együttesének az egyike. Játékerő szempontjából kiegyenlített az élmezőny,  a MAC ellen hatvan perc odafigyelésre van szükség. Jó mérkőzésre számítok, Miskolcon nem csak lózung, hogy a szurkolók sokat hozzá tudnak tenni a csapat teljesítményéhez, remélem, igazi jégkorongos atmoszférában fogunk játszani vasárnap este is. Ugyanolyan érdekes és jó meccsre számítok, mint amilyet a Tüskecsarnokban játszott a két csapat. A legjobbunkat szeretnénk nyújtani. Semmi különösre nem készülünk, minket nem befolyásol az, hogy ki az ellenfél és hogy ki foglal helyet a lelátón, az öltözőfolyosón ugyanúgy zajlik minden meccs előtt minden. Nyerni megyünk a jégre, és a hatvan perc végén eldől, sikerült-e ezt a tervünket megvalósítanunk. Hajós Roland hiányzik ezen a meccsen, ezért kisebb átszervezést hajtunk végre.

Majoross Gergely (vezetőedző, MAC): Nyilvánvalóan csak pozitív élményeim vannak arról a jégcsarnokról, ahová vasárnap utazunk. Nem csak arról van szó, hogy viszonylag jó évet produkáltunk tavaly, és három aranyérmet nyertünk. Hanem valami olyat sikerült elérnünk  együtt, amire mindannyian büszkék leszünk életünk végéig. Ezért különösen kedves nekem Miskolc és a Jegesmedvék jégcsarnoka. Ezzel együtt is a három pontért megyünk Miskolcra. Máshogy kell a támadójátékot alakítanunk, mint legutóbb tettük a Miskolc ellen. Valahogy hatékonyabbá kell tennünk. Ez már máskor is probléma volt, természetesen nagyon sokat dolgozunk rajta az edzéseken. Edzésen már teljesen más képet is mutat mindez, mint két hete mutatott, bízom benne, hogy ez a meccsen is látszani fog. Nagyon remélem, hogy az alapszakasz második negyedében egyre több olyan mérkőzésünk lesz, ahol végre összeáll az egész játékunk, tehát minden a helyére kerül, amikor működőképes a játékunk minden eleme. Aztán a harmadik negyedben még többször jön majd össze ez reményeim szerint, a hajrában pedig már közel járunk majd a playoffbeli formánkhoz. Pozsgai Tamás továbbra is sérült, ő nem játszhat, visszatérése a jövő hét második felében valószínűsíthető. Nagy Patrik marad a hatodik bekkünk, és ezúttal egy újoncot nevezünk hetedik hátvédként, Herszényi András mutatkozik be csapatunkban.

Fotó: Mudra László - http://www.mudralaszlo.hu

Miskolc–MAC 4-3

   

A Miskolc továbbra is veretlen hazai pályán, ugyanakkor a MAC ismét nagyon megszorította ellenfelét. Sagert hosszabbításban lőtt gólja döntött a borsodiak javára, akik kezdenek ellépni a mezőnytől.

Az első két harmad újra egyenlő erők küzdelmét hozta, bár a vendégek korán, a 4. percben megszerezték a vezetést, McDonald ütötte be Hayes és Olson passzát. Másodpercre pontosan 10 perccel később érkezett a hazai válasz, Dudas és Cseter előkészítéséből Láda Balázs egyenlített. Fegyelmezetten játszottak a csapatok, 40 perc elteltével mindössze egy-egy kiállítást fújtak be a sporik, a presztízs ellenére a játékra koncentráltak a csapatok. A meccs felénél a meccsek óta igen aktívan és jól játszó Pavuk Attila szerzett vezetést a hazaiaknak, a támadásból Sagert és Somogyi szerzett pontot. Negyven perc után 2-1 állt az eredményjelzőn, vagyis semmi nem dőlt el, a kapura lövések is nagyon egyformán alakultak, ebben 21-19-re vezetett a Miskolc.

Fotó: Mudra László - http://www.mudralaszlo.hu

Fotó: Mudra László (jegkorongblog.hu)

Nem dőlt el tehát semmi a harmadik játékrész, amely két emberelőnyös találattal indult, mindkét csapat kihasznált egy-egy lehetőséget. Előbb Leppanen lőtte meg élete első MOL ligás találatát, majd Hayes verte be a Vojtkó kiállítása miatt adódó lehetőséget. Nem egészen három perc múlva ismét Hayes lépett elő főszereplőnek, második gólját szerezve a mérkőzésen kiegyenlítette az állást. 10 perccel a rendes játékidő előtt tehát kezdődhetett minden elölről. A rendes játékidő újabb gólt már nem hozott, jöhetett a hosszabbítás, amely hat kiélezett percet hozott. Ennyi idő elteltével viszont a miskolci Kevin Sagert talált ellenfele hálójába, ezzel 4-3-ra nyert a Miskolc, otthon tartva két nagyon fontos pontot a háromból.

Ez volt a szezon legjobb mérkőzése

   

A MAC számára nem az extra pont volt a lényeg, hanem hogy ismét kapott egy pozitív visszajelzést a fejlődéséről.

Mayer Péter (vezetőedző, Miskolc): A mérkőzés elején kicsit lassan vettük fel a fordulatszámot, ám a második harmadtól átvettük az irányítást és kétgólos előnyt szereztünk. Utána a MAC nem érdemtelenül egyenlített, de összességében jobb teljesítményt nyújtottunk. Úgy gondolom, hogy eddig ez volt a szezon legjobb mérkőzése, és büszke vagyok a csapatra, meg tudtuk nyerni.

Fotó: Mudra László - http://www.mudralaszlo.hu

Fotó: Mudra László (jegkorongblog.hu)

Majoross Gergely (vezetőedző, MAC): Mi egy hosszú építkezési folyamatban vagyunk, ahol minden mérkőzés egy vizsga, hogy éppen hol állunk. Ma egészen közel kerültünk ahhoz, hogy a liga legjobb csapatát a saját pályáján megverjük, de ez végül nem sikerült, habár voltak furcsa körülmények a hosszabbításban. Ma nem az extra pont volt a lényeg számunkra, hanem hogy ismét kaptunk egy pozitív visszajelzést a fejlődésünkről.

Erste Liga, Miskolci Jégcsarnok, 1350 néző. Játékvezetők: Halassy, Haszonits, Soltész, Muzsik.
Adorján: 90,9% (Kiss)
K
Bálizs: 89,2% (Arany)
Gőz, Dudas, Tóth A., Dansereau, Booras
1
Olson, Tokaji, Klempa, McDonald, Hayes
Sagert, Leppanen, Láda, Miskolczi, Cseter
2
Nagy P., Quinn, Nagy K., Saarenpaa, Szappanos
Györfy, Vojtkó, Galanisz, Somogyi, Pavuk
3
Stipsicz, Mestyán, Roczanov, Terbócs, Németh A.
Popovics, Szilágyi, Ritó
4
Herszényi, Németh Á., Silló, Schmál, Egyed
Mayer Péter, Kontsas Jukka
E
Majoross Gergely, Svasznek Bence
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 03:35 MÚB Olson Klempa Hayes
1-1 13:35 MIS Láda Dudas Cseter
2-1 29:48 MIS Pavuk Sagert Somogyi
3-1 45:23 MIS PP Leppanen Booras Somogyi
3-2 47:38 MÚB PP Hayes McDonald Klempa
3-3 50:15 MÚB Hayes Klempa McDonald
4-3 66:00 MIS Sagert Leppanen Booras
37 Kapura lövések száma 33
4 Kiállításpercek 6

A Miskolc–MAC képei

   

A Miskolc–MAC videó-összefoglalója

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 6-1VÉGE
VB 16:00 HUNKOR 6-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 4-3 HVÉGE
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM INFO
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR INFO
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA INFO
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum