A Debrecen egymás után fogadja a két ligaújoncot

   

Devon Krogh csütörtökön Székesfehérváron köszöntötte csapattársait, de még jó ideig nem térhet vissza. A MAC kedden szerepelt Debrecenben, pénteken a Fehérvár látogat a tavalyi újonchoz, amely az UTE elől a MAC irányába menekülne.

A DHK a MAC ellen szoros küzdelemben győzött és ezzel kétcsapatosra szűkítette az élbolyt a ligában. Két csapatnak van 30 pontja, a Miskolc egy meccsel kevesebbet játszott, eddig összesen hat pontot vesztett, míg a debreceniek kilencet. Mindkét teljesítmény figyelemre méltó. A Fehérvárnak 19 pontja van, ezzel a negyedik helyen áll, közvetlenül az élmezőny után. Hátránya a nagy rivális MAC-hoz képest öt pont, egy meccsel kevesebbet játszott, és ott is van már legalább egy pontja. Hátulról a magára találó UTE fenyegeti, amely vesztett pontok tekintetében már csak egy pontra van tőlük. A fejér megyeiek nagyon masszív csapatot alkotnak, hat vereségükből egyszer sem volt kétgólosnál nagyobb a különbség. Ezen felül idegenben is erősek, csak Pesterzsébetről és a Megyeri útról távoztak pont nélkül, de két meccsen 4 pontot hoztak el a Tüskecsarnokból és pontot raboltak Miskolcon is.

Nagy kérdés, milyen hatással lesz Devon Krogh kiesése a csapat teljesítményére. A kanadai hátvéd 12 meccsen 11 pontnál járt, amikor Újpesten megsérült. A komoly sérülés és műtét után meglepően korán, már csütörtökön hazaengedték a kórházból a fiatal játékost, akire a hírek szerint 4-6 hetes rehabilitáció vár. Krogh meglátogatta a csapatot és üdvözölte a játékostársait. A csapatnál a szakemberek a keddi balesetet követően természetesen foglalkoztak a fiatalok mentális állapotával, de a sérült társ látogatása nyilvánvalóan jót tett a hangulatnak.

A Debrecen tavalyhoz képest egy szinttel feljebb lépett, októberben csak a Miskolctól és az UTE-tól kapott ki, előbbitől egyetlen góllal, utóbbitól hosszabbításban. Egy hete éppen Fehérváron járt, ahol sikeresen védekezett, hiszen feleannyi kapura lövéssel is nyert 3-2-re, nem csoda, hogy a mérkőzés után mindkét edző elégedetlenül nyilatkozott. Tyler Dietrich akkor azt emelte ki, hogy nem jöttek ki elég harapósan, aminek debreceni vezetés lett a vége, aztán már csak futottak az eredmény után, ami roppant frusztráló volt. Hazai pályán a DHK feltehetően jobban kinyílik, ez kedvezhet az egyik leggyorsabban korcsolyázó Fehérvárnak a védelem feltörésében. Jó meccsre van kilátás, a Debrecen tartaná a lépést a Miskolccal, a Fehérvár pedig közelebb húzódna a MAC-hoz.

Dmitrij Romanov (vezetőedző, Debrecen): Két nagyon erős csapattal találkozunk ezen a héten. Kedden sikerült legyőznünk a MAC együttesét egy nagyon jó mérkőzésen, pénteken a Fehérvár AV19 látogat hozzánk. Nagyon erős, gyorsan korcsolyázó csapatról beszélünk. Az emberelőnyeiket hatékonyan használják ki, erre komolyan oda kell majd figyelnünk. Természetesen hazai pályán csak a győzelem az, amit a játékosaimtól elfogadhatónak tartok.

Énekes Lajos (edző, Fehérvár): Teljes lendülettel folytatjuk a bajnokságot, a történtek nem vetik vissza a csapatot, elszántak vagyunk, fizikailag és mentálisan is készen állunk a folytatásra. Nagyon fontos játékosunk dőlt ki a sorból, Devon Krogh-ra egy-másfél hónapig nem számíthatunk. Ellenben jó hír, hogy Szabó Dániel felépült kézfejcsonttöréséből, így megkezdheti a szezont. Elképzelhető, hogy az EBEL-csapatból is kapunk vissza valakit, de ez csak az indulás előtt derül ki. Nagyjából meglesz a négy sorunk. Az UTE ellen jól küzdött, jó benyomást tett csapatunk, jó volt látni, hogy sok fontos részletet megvalósítottak a fiatalok abból, amit külön is gyakoroltunk, amiket változtattunk. Így hasznosabban fogunk játszani a jövőben. A Debrecen kifejezetten jó formát mutat, idehaza nem sikerült legyőznünk őket, bár a játék képe akkor sem volt rossz, de ezúttal szeretnénk fordítani az akkori eredményen.

Debrecen–Fehérvár 1-3

   

A DHK a fővárosi újonc keddi legyőzése után pénteken nem bírt el a fehérvári fiatalokkal. A hajdúságiak 9 emberelőnyt hagytak kihasználatlanul.

A Fehérvár 2 olyan játékossal állt fel, akik nemrég EBEL-meccset játszottak, Szabó Krisztián vasárnap Ljubljanában, Szaller Márk pedig kedden a Klagenfurt ellen lépett jégre. Mindketten aktív résztvevői voltak a péntek esti meccsnek, ugyanis a 22. percben Szaller asszisztot jegyzett Reisz Áron góljánál, a második harmad közepén pedig Szabó adott gólpasszt Hegyinek emberelőnyben. A 35. percben hiába szépített Könczei, két és fél perccel később Szaller visszaállította a kétgólos különbséget. A harmadik harmadban kettős emberelőnyben is játszhatott a DHK, viszont mindegyik emberfóros helyzetük kihasználatlanul maradt. A Fehérvár 3-1-re nyert remek emberhátrányos védekezésének és Kalnins 35 védésének köszönhetően.

Dmitrij Romanov (vezetőedző, Debrecen): A MAC legyőzése után túltengett a játékosokban az önbizalom, hiába óvtuk őket ettől. Az első két harmadban egyszerűen nem találtuk a játék ritmusát. A harmadikban megtaláltuk, de akkor már nem volt köszönet benne. A vonat már elment. Érthetetlen, hogy az emberelőnyös helyzetekben mennyire gyengék vagyunk. Sajnos ez nem új keletű probléma, a játékosok nem azt játsszák mérkőzésen, amit edzésen gyakorlunk. Könnyű gólokat adtunk az ellenfélnek, miközben nem lőttük be a helyzeteinket és a bulikkal is gondjaink voltak. Mindenki a csapattársától várta a megoldást.

Tyler Dietrich (vezetőedző, Fehérvár): Nagyon jól kezdtük és jól is folytattuk a meccset, ami annak tükrében meglepő volt, hogy eddig a találkozók utolsó szakaszaiban tudtunk igazán felpörögni. Nagyon kellett a jó kezdés, mert a harmadik harmadban a sok kiállítás miatt akadtak gondjaink, de ezeket fegyelmezett védekezéssel túléltük, így nagyon értékes győzelmet arattunk Debrecenben.

Erste Liga, Debreceni Jégcsarnok, 200 néző. Játékvezetők: Németh, Varjú, Sipos, Kis-király.
Vay: 90,3% (László)
K
Kalnins: 97,2% (Scola)
Csíki, Kovács, Hári, Dancsfalvi, Vaszjunyin
1
Szabó Dániel, Hegyi, Reisz, Orban, Bodó
Hetényi P., Wéber, Könczei, Saluga, Berta
2
Reiter A., Szabó B., Szabó K., Holmberg, Shupe
Kunajev, Emanuelsson, Usztyancev, Milan, Kaszkov
3
Vokla, Szaller, Tóth, Szita, Hamvai
Godó, Barabás, Tanka
4
Pados, Lengyel, Pillók, Reiter R., Mazzag
Romanov Dmitrij, Razov Igor
E
Dietrich Tyler, Énekes Lajos
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 21:21 FHA Reisz Bodó Szaller
0-2 32:23 FHA PP Hegyi Shupe Szabó K.
1-2 34:53 DHK Könczei Godó
1-3 37:31 FHA Szaller Orban Bodó
36 Kapura lövések száma 31
8 Kiállításpercek 20

A Debrecen–Fehérvár képes összefoglalója

   
Cimkék: , ,

Te mit gondolsz?

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
május 15., szerda
VB 16:20 CZEDEN 7-4VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:20 GERLAT 8-1VÉGE
VB 20:20 SUIGBR 3-0VÉGE
VB 20:20 SVKPOL 4-0VÉGE
május 16., csütörtök
VB 16:20 FINAUT 2-3VÉGE
VB 16:20 KAZSWE 1-3VÉGE
VB 20:20 CANNOR 4-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 20:20 USAFRA 5-0VÉGE
május 17., péntek
VB 16:20 GBRDEN 3-4VÉGE
VB 16:20 GERKAZ 8-2VÉGE
VB 20:20 CZEAUT 4-0VÉGE
VB 20:20 POLUSA 1-4VÉGE
    • SPORT 2
május 18., szombat
VB 12:20 DENSUI 0-8VÉGE
VB 12:20 LATSWE 2-7VÉGE
VB 16:20 CANFIN INFO
    • SPORT 2
VB 16:20 GERPOL INFO
VB 20:20 CZEGBR INFO
VB 20:20 FRASVK INFO
május 19., vasárnap
VB 16:20 NORAUT 
VB 16:20 USAKAZ 
VB 20:20 SUICAN 
VB 20:20 SVKLAT 
május 20., hétfő
VB 16:20 GBRNOR 
VB 16:20 SWEFRA 
VB 20:20 FINDEN 
    • SPORT 1
VB 20:20 KAZPOL 
május 21., kedd
VB 12:20 AUTGBR 
    • SPORT 1
VB 12:20 FRAGER 
VB 16:20 CANCZE 
    • SPORT 1
VB 16:20 LATUSA 
VB 20:20 FINSUI 
VB 20:20 SWESVK 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum