A Fehérvár bécsi bravúrral térhet vissza a győzelem útjára

   

Két vereséggel melegített a Vienna Capitals a Fehérvár elleni pénteki hazai rangadóra.

Előbb Ljubljanában kaptak ki a bécsiek EBEL-meccsen, majd hazai jégen a cseh Litvinov verte őket a Bajnokok Ligája kieséses körében. Mindezek mellett két játékosát, köztük az egyik legfontosabb láncszemet, a kapitány Ferlandot is elvesztette a csapat. A rossz előjelek tömege bizonyosan segít összekovácsolni azt a csapatot, amelyikhez az eddigi EBEL-statisztikák alapján általában vereséget szenvedni járt a Fehérvár. Azonban éppen a legutóbbi idényben sikerült megmutatni, hogy a bécsi csarnokba belépve sem kell feladni a reményt, több mint 4 év után előbb a középszakaszban, majd a negyeddöntő első bécsi meccsén is bizonyítást nyert, hogy az Albert Schultz Halle sem bevehetetlen erőd számunkra. A tavalyi párviadalt végül hat mérkőzésen a Vienna nyerte, és bár az alapszakaszt sokan nem tartják annyira fontosnak, különösen a szezon elején, mégis azt reméljük, a visszavágás vágya kellően fűti a fehérvári játékosokat.

VIC

A Volán sem túl jó sorozattal érkezik Bécsbe, hiszen legutóbbi két meccsén összesen 2 pontot szerzett. Igaz, a Ljubljana elleni, hosszabbításos győzelem értékét utólag növeli, hogy két nappal később a zöldek éppen a pénteki ellenfelet kalapálták el meglepően biztosan. Ha a bécsieknél a nem éppen szívderítő eredmények és események jelenthetnek plusz motivációt, akkor Fehérváron épp elég kell legyen ehhez az, hogy az előző idény negyeddöntőjében összesítésben kétmeccses fehérvári vezetésről nyerte a Capitals sorozatban 4 győzelemmel a párharcot, amiért így éppen elegendő ok van revánsot venni.

A Sportklub Tv anyaga szerint Sarauer játéka kérdéses, Banham nem bevethető és Brocklehurst sem az orvosok szerint. Továbbá elképzelhető, hogy Bécsben olyan fiatal is jégre lép, aki még nem játszott EBEL-meccset. Izgalmas kirándulás vár a kék-fehérekre.

Mindkét edző nagy csatára számít. “Azt hiszem, a magyarok ma erősebbek, mint korábban” – mondta erről Jim Boni, a Vienna Capitals mestere.

“Nagyon intenzív meccsre számítok, ha sikerül stabilan védekeznünk, akkor bármi lehetséges” – jelezte tömören Rob Pallin, a Volán vezetőedzője.

Vienna Capitals–Fehérvár 5-4

   

.Az utolsó pillanatig nyílt mérkőzésen nyert a Vienna Capitals a Fehérvár ellen.

Háromszor vezetett a Fehérvár Bécsben, de sajnos a meccs végén már a sárga-feketéknél volt az előny. A visszatérése óta bombaformában játszó Sikorcin szerezte meg a vezetést a 13. percben, de következett egy majd félperces kettős emberhátrány, amelynek lejárta előtt egyetlen másodperccel az osztrákok egyenlíteni tudtak. A második harmad közepén aztán a harmadik fehérvári emberelőny végre gólt hozott, Francis révén ismét sikerült megszerezni a vezetést. Sajnos ezúttal egy percig sem tartott ki az előny, a bécsiek ismét egyenlítettek. A bosszankodó fehérváriakat postafordultával Kovács Csaba gólja nyugtatta meg, újra, immár harmadszor vezetett a Volán. A második harmad vége viszont nem sikerült jól, a 38. perc elején, majd a 40. percben kétszer is sikerült mattolniuk a hazaiaknak Rajna Miklóst, így a meccs során először vezettek, így mehettek a második pihenőre. A 47. percben aztán újabb emberelőnyös gólt szereztek a bécsiek, ezzel két góllal megléptek. Még idejében, az 51. perc legelején érkezett Conolly gólja, felcsillant az egyenlítés esélye. Ezzel azonban nem sikerült élni, pedig az 59. percben emberelőnyhöz is jutott a Fehérvár, és Pallin edző Rajna helyett is mezőnyjátékost küldött a jégre. A Capitals azonban túlélte a fehérvári próbálkozásokat és otthon tartotta mindhárom pontot.

Egy-két játékosom még mindig nem ébredt fel

   

Pallin többekkel elégedetlen, a hazaiak edzője szerint pénteken a három pont megszerzése volt a legfontosabb.

Jim Boni (vezetőedző, Vienna Capitals): Nagyon jól kezdtünk, jól játszottunk az első harmadban. Aztán viszont túl sokat hibáztunk, különösképpen a játék építkező szakaszában. Ezen változtatnunk kell. Ezen az estén a legfontosabb a három pont megszerzése volt.

Rob Pallin (vezetőedző, Fehérvár): Megint egy nagyon szoros meccs volt, csakúgy, mint a Znojmo elleni. Mindkét idegenbeli mérkőzésen nagyon keményen dolgoztak a fiúk, egy-egy pontra legalább rászolgáltak volna – de hát ilyen az élet, igazságtalan. Majdnem október van, de egy-két játékosom még mindig nem ébredt fel. Márpedig mindenkire szükségem volna, és mindenkinek száz százalékon kellene pörögni, nem csak kilencvenötön.

(Forrás:  Vienna Capitals és nso.hu)

EBEL, 3750 néző. Játékvezetők: Babic, Smetana, Smeibidlo, Soos.
Lawson: 85,7% (Kickert)
K
Rajna: 85,7% (Hetényi)
Fraser, Lakos, Whitmore, Dzieduszycki, McLean
1
Varga, Orbán, #2268, Sikorcin, Sárpátki
Iberer, Milam, Gamache, Sharp, Rotter
2
Szirányi, Wehrs, Kóger, Nagy, Kovács
Klimbacher, Pretnar, Nödl, Bois, Fischer
3
Szaller, Martinelli, #3883, Francis, Vincze
Peter, Bauer, Grosslercher, Schiechl, Hartl
4
Szabó K., Becze, Benk
Giacinto Boni, Rick Nasheim
E
Rob Pallin, Sille Tamás
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 13:57 FHA Sikorcin #49
1-1 16:20 VIC PP2 Gamache Rotter Sharp
1-2 26:09 FHA PP Francis Kóger Wehrs
2-2 27:07 VIC Grosslercher Rotter Iberer
2-3 28:50 FHA Kovács Kóger
3-3 37:08 VIC Whitmore McLean Dzieduszycki
4-3 39:18 VIC Hartl Grosslercher Pretnar
5-3 46:01 VIC PP Sharp Rotter Gamache
5-4 50:07 FHA #63 Francis
35 Kapura lövések száma 28
12 Kiállításpercek 20

A Vienna Capitals–Volán vdeó-összefoglalója

   

A Laola1 Tv egybe vágta a bécsi mérkőzés legfontosabb jeleneteit. Ide kattintsanak.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum