Meg kell találnunk magunkban a gyilkos ösztönt

   

Znojmóban három feltétele lesz a sikernek: támadni kell és nyomás alá helyezni a cseheket, fegyelmezettség és hátul kiváló kapusteljesítmény szükségeltetik. Ezek együttállása esetén meglehet a negyedik győzelem is az EBEL-ben.

Ha csak az eredményeket nézzük, akkor egyértelmű, hogy Rob Pallin és csapata kiválóan kezdte a szezont. Három győzelem, 9-ből 8 megszerzett pont, ez fantasztikus teljesítmény. Ám a játék szemmel láthatóan messze elmarad az előző szezon második felében látottól. Ezt csak részben indokolja, hogy meghatározó csatárok hiányoznak a gépezetből, hiszen szemmel látható, hogy sem Bartalis Istvánt, sem Sarauer Andrew-t nem lehet pótolni saját forrásból.

Valami nem az igazi, és ennek legutóbb már a vezetőedző is hangot adott, szokatlan módon egy győzelem után bírált igen élesen. Mint a Ljubljana legyőzését követően fogalmazott: “Hiányzott a megfelelő kapu előtti határozottság. Néhány játékos a jelek szerint nem hajlandó a munka kemény részét elvégezni az ellenfél kapuja előtt, ez azonban nem mehet így tovább. Több csatárunk van, akiknek kulcsszerepet kellene betölteniük, de ez egyelőre egyáltalán nem így van. Számottevő előrelépést várok el több támadónk játékában.”

AVSZNO

Természetesen számos értéke van a csapatnak, ami a sikerekhez vezet, ezeket kell tudni még jobban hangsúlyozni, és az edző által kért piszkos munkát is elvégezni, akkor még Csehországban is teremhet pont a Fehérvár számára.

“Mikor 2-0-ra vezettünk, megvolt az esélyünk, hogy végleg lezárjuk a mérkőzést, de nem sikerült – szólt a tréner már a vasárnapi meccs beharangozójában. – Ebben is fejlődnünk kell még, ilyen esetekben meg kell találnunk magunkban a gyilkos ösztönt, hogy amint lehet, eldöntsük a meccseket. A Connolly, Francis, Vincze trió szenzációsan játszott, kilenc pontból nyolcat megszereztünk, ez bizakodásra ad okot.”

A Volán korábbi csatára, a 3 mérkőzésen 8 pontot (4+4) szerző Colton Yellow Horn által húzott Znojmo kiválóan kezdte a szezont, de a legutóbbi, bécsi mérkőzés megmutatta, bőven van gyenge pontjuk a cseheknek. A 2. helyezett látogat a 3. otthonába, a forduló egyik legnagyobb rangadóján.

A mérkőzést élő rádióközvetítésben követhetik, a www.onlinehockey.hu oldalra kattintva.

Znojmo–Fehérvár 2-1

   

A támadójáték és az emberelőnyök kihasználása továbbra is akadozik, a védelem azonban továbbra is rendben levőnek tűnik, ez vasárnap Znojmóban egy nagyon szoros vereségre volt elég a Fehérvár EBEL-es csapatának.

Hetényi Zoltán kezdett a kapuban a Znojmo ellen, Dremelj párja pedig ezúttal Gebei Péter volt. Góltalan első periódust követően a második harmadban nagyon korán vezetést szerzett a cseh csapat, Pucher 52 másodperc elteltével volt eredményes. Ezt követően előnybe került a Volán, de nem sikerült beverni a fórt. A következő létszámfölény sem sikerült jobban, 17 másodperc elteltével 4-4 játékos küzdhetett a jégen. Ez már jobban feküdt a fehérváriaknak, a korábban Rob Pallin által is megdicsért Connolly, Francis duó egalizált, előbbi volt a gólszerző. Tíz perccel később a csehek eddigi legjobbja, a korábban Fehérváron játszó Yellow Horn volt eredményes, így a második szünetre 2-1-es állással mehettek a csapatok. Talán ki lehetett volna többet hozni ebből a harmadból, de ehhez összeszedettebb előnyös játékra lett volna szükség. A harmadik játékrész is nagyon kiegyenlített küzdelmet hozott, újabb gólt azonban nem, így végül a hazaiak egy 2-1-es győzelemmel otthon tartották a három pontot.

znoavs
Forrás: HC Orli Znojmo Facebook-oldala

Szabályos gólt vettek el a Fehérvártól?

   

A Fehérvár vezetőedzője így érzi. Pallin ugyanakkor elismeri, a befejezéssel ismét gondok voltak.

Jirí Reznar (vezetőedző, Znojmo): Ez korántsem volt olyan könnyű győzelem, mint az első két mérkőzésünk alkalmával, de a nehezen megszerzett három pont sokkal többet ér, mint egy sima 7-0-s siker. A Fehérvár kellemetlen ellenfél volt, fizikailag nagyon erős játékosokkal. Az utolsó pillanatig harcolnunk kellett ellenük, sok problémát okoztak nekünk. A Bécsben elszenvedett súlyos vereség megrázta a fiúkat, külön öröm, hogy azonnal tudtunk javítani. Ez visszaadhatja az önbizalmunkat.

Rob Pallin (vezetőedző, Fehérvár): A játékunkra ezúttal nem lehet panasz, keményen küzdöttünk, kialakítottuk a helyzeteket is, de a befejezéssel ismét gondjaink voltak. Nagyon kevés gólt lövünk, ebben gyorsan fejlődnünk kell. Úgy érzem, a játékvezetők rosszul döntöttek, a harmadik harmadban lőtt egyenlítő gólunk szabályos volt. Ha azt a gólt megadják, másként alakulhatott volna a mérkőzés.

(A nyilatkozatok forrása a hivatalos csapathonlap.)

EBEL, 2703 néző. Játékvezetők: Gebel, Dremeý, Raković, Soos.
Nechvátal: 96,2% (Fucík)
K
Hetényi: 94,7% (Rajna)
Stehlík, Sulák, Sedivy, Bartos, Yellow Horn
1
Varga, Orbán, Kovács, Nagy, Sárpátki
Stach, Biro, Tomas, Pucher, Fiala
2
Szirányi, Wehrs, Vincze, Francis, #3883
Boruta, Baca, Lattner, Podesva, Novak
3
Szaller, Martinelli, Kóger, #2268, Banham
Csamango, Nemcik, Spacek, Seda, Beroun
4
Benk, Becze, Sikorcin
Jirí Reznar
E
Rob Pallin, Sille Tamás
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 20:25 ZNO Pucher Tomas Stach
1-1 25:37 FHA #63 Francis
2-1 35:17 ZNO Yellow Horn Bartos
38 Kapura lövések száma 26
18 Kiállításpercek 12

A Znojmo–Fehérvár videó-összefoglalója

   

A Laola képes anyaga itt megtalálható.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 6-1VÉGE
VB 16:00 HUNKOR 6-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 4-3 HVÉGE
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 1-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 4-3VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 2-0VÉGE
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 2-3VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 3-2 HVÉGE
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 4-2VÉGE
VB 16:00 ITAKOR 8-1VÉGE
VB 19:30 HUNSLO 2-1VÉGE
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum