A Fehérvár visszavághat a Ferencvárosnak

   

A két csapat legutóbbi találkozóján a Fradi kétgólos hátrányból állt fel, kedden hazai pályán vehetnek elégtételt.

A Fehérvár talán a legkiszámíthatatlanabb csapat a ligában. Bombaerős légiósokkal rendelkeznek, de a csapat nagyon fiatal, ami már jó néhány pontjába került a csapatnak. Jó példa erre éppen a Ferencváros elleni idegenbeli meccsük, ahol 4-2-es vezetést adtak ki a kezükből és vesztettek 6-4-re, vagy a HSC elleni hazai mérkőzés, ahol szintén 4-2-es vezetésről vesztettek pontot. Ugyanakkor sikerült már borsot is törni az ellenfelek orra alá az utolsó percekben lőtt góljaikkal. Várható, hogy a szezon közben folyamatosan szerzik majd meg a meccsrutint és akkor teljesítményük is kiegyenlítettebb lesz. A Fradi mérlege eddig 100%-os a Fejér megyei csapatok ellen, a DAB-ot oda-vissza verték, míg a Fehérvárt hazai pályán múlták felül. Emellett továbbra is zárkóznának az élmezőnyhöz, egy rendes játékidős győzelemmel a 13 pontos csapatok exkluzív klubjához csatlakozhatnának.

Tyler Dietrich (vezetőedző, Fehérvár): A Ferencváros ellen lehetőségünk volt nyerni, de nem játszottunk jól a mérkőzésen. A csapatnak meg kell tanulnia, hogy egy mérkőzésen, ha nyerni akarsz, 60 percen keresztül jól kell játszani. Azt már mindenképp tudjuk, hogy jó és jól felkészült csapat a Ferencváros, és nem adják könnyen magukat. (Forrás: fehervarav19.hu)

Greg Lindqvist (vezetőedző, FTC Budapest ESMTK): Nehéz mérkőzésre számítok Fehérváron, négy sorral fog rohamozni minket az ellenfél. Számíthatunk a nyomásra a kapunk előtt, a fiataljaik jól korcsolyáznak. Okosan és keményen kell játszanunk, ahogyan a DAB ellen is tettük a második harmadtól. Egyszerű megoldásokat kell választanunk, minimalizálni kell az egyéni hibákat. Kevés kiállítással kell végig hajtani a meccset és a lehetőségeinket ki kell használnunk.

FTCAVS

Fotó: Claus János (FTC)

Fehérvár–Ferencváros 3-0

   

Sikerült a visszavágás a fehérváriaknak, a Ferencváros egyelőre lecsúszott a dobogóról.

Először a szezonban a hazai játékosok több gólt lőttek a légiósoknál a Fehérvárban, remeklésük pedig biztos győzelmet ért. Az első percekben a csapatok nem igazán találták a ritmust, sorra kellett megszakítani a játékot szabálytalanságok miatt. A második percben ennek kapcsán a Fehérvár büntetőhöz is jutottSuoraniemi emberelőnyben elkövetett szabálytalansága nyomán, azonban nem sikerült élnie a nagy lehetőséggel. A második ferencvárosi szabálytalanságot is Suoraniemi követte el, ezúttal két percet érően. Az emberelőnyt Szabó Pál Krisztián használta ki másfél perc alatt. A harmad lefújása előtt érkezett a második gól is a hazaiak  hazai játékosaitól, az újpesti kölcsönadásból hazahozott Tóth Gergő növelte az előnyt.

Továbbra is fegyelmezetlenek voltak a vendégek, a 24.percben előbb Hietamaki, majd Apelis kapott két perces kisbüntetést. Ezzel a védelem két kulcsjátékosa esett ki időlegesen, óriási lehetőséghez jutott a Fehérvár. Ki is használta, Chris Bodo szerzett újabb gólt a 25. percben. Kevesen gondolták volna ekkor, hogy nem lesz több gól a meccsen, ám így történt. Mintha a játékosok beletörődtek volna abba, hogy ezen az estén a Fehérvár lesz a győztes. A Ferencváros is kapott egy kettős előnyt, amely 23 másodpercig tartott, ám nem tudott élni vele, ahogy a későbbi előnyökkel sem, Greg Lindqvist csapataitól szokatlan módon. A Fehérvár győzelmével az 5. helyre jött fel, a Ferencváros viszont nem tudott ragadni az éllovasokra, időlegesen lecsúszott a 4. helyre.

A helyükre kerültek az eddig nem működő fogaskerekek

   

A Fehérvár hatodik meccsén az első hárompontos sikert aratta.

Tyler Dietrich (vezetőedző, Fehérvár): A helyükre kerültek a dolgok, azok a fogaskerekek, amelyek nem működtek korábban, ezúttal rendben voltak. Nem kaptunk gólt, ez mindenképpen a védekezésünket dicséri, és az emberelőnyös játékunk is működött. Most minden sorunk jól teljesített, ez volt a győzelem záloga.

Greg Lindqvist (vezetőedző, FTC): A mérkőzést nagyban meghatározta, hogy a kettős emberelőnyünket nem tudtuk gólra váltani a találkozó elején, ha azt kihasználjuk, egészen más forgatókönyve lett volna az összecsapásnak. A fő különbséget azonban nemcsak ebben látom, hanem, hogy a hatodik meccsünket játszottuk tizenkét nap alatt, és egyértelműen kiütközött a fáradtság. Amíg az ellenfél ki tudta használni a fórjait, addig ez nekünk nem sikerült.

Forrás: nso.hu

Erste Liga, Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok, 525 néző. Játékvezetők: Haszonits, Varjú, Kis-király, Váczi.
Scola: 100% (Kalnins)
K
Ágoston: 91,2% (Budai)
Krogh, Szaller, Szabó K., Holmberg, Shupe
1
Valecko, Hietamaki, Dubek, Kiss G., Rafaj
Reiter A., Hegyi, Reisz, Orban, Bodó
2
Suoraniemi, Apelis, Kovács, Manninen, Fliszár
Korbuly, Arany, Kocsis, Tóth, Hamvai
3
Lévai, Géczi, Farkas, Galló, Papp
Pados, Varga B., Pillók, Vokla, Mazzag
4
Pál, Üveges, Fekti, Ódry, Mach
Dietrich Tyler, Énekes Lajos
E
Lindqvist Greg Kjell, Szakács Ferenc
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 08:41 FHA PP Szabó K. Hegyi Holmberg
2-0 19:08 FHA Tóth Kocsis Hamvai
3-0 24:28 FHA PP2 Bodó Orban Krogh
34 Kapura lövések száma 29
14 Kiállításpercek 14

A Volán–Ferencváros góljai

   

Cimkék: , ,

Te mit gondolsz?

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
május 15., szerda
VB 16:20 CZEDEN 7-4VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:20 GERLAT 8-1VÉGE
VB 20:20 SUIGBR 3-0VÉGE
VB 20:20 SVKPOL 4-0VÉGE
május 16., csütörtök
VB 16:20 FINAUT 2-3VÉGE
VB 16:20 KAZSWE 1-3VÉGE
VB 20:20 CANNOR 4-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 20:20 USAFRA 5-0VÉGE
május 17., péntek
VB 16:20 GBRDEN 3-4VÉGE
VB 16:20 GERKAZ 8-2VÉGE
VB 20:20 CZEAUT 4-0VÉGE
VB 20:20 POLUSA 1-4VÉGE
    • SPORT 2
május 18., szombat
VB 12:20 DENSUI 0-8VÉGE
VB 12:20 LATSWE 2-7VÉGE
VB 16:20 CANFIN INFO
    • SPORT 2
VB 16:20 GERPOL INFO
VB 20:20 CZEGBR INFO
VB 20:20 FRASVK INFO
május 19., vasárnap
VB 16:20 NORAUT 
VB 16:20 USAKAZ 
VB 20:20 SUICAN 
VB 20:20 SVKLAT 
május 20., hétfő
VB 16:20 GBRNOR 
VB 16:20 SWEFRA 
VB 20:20 FINDEN 
    • SPORT 1
VB 20:20 KAZPOL 
május 21., kedd
VB 12:20 AUTGBR 
    • SPORT 1
VB 12:20 FRAGER 
VB 16:20 CANCZE 
    • SPORT 1
VB 16:20 LATUSA 
VB 20:20 FINSUI 
VB 20:20 SWESVK 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum