A Miskolc a szezonban először játszik az UTE-val

   

Vasárnap a listavezető otthonában nem sikerült a liláknak közelebb zárkózniuk az élmezőnyhöz, hétfőn a címvédő otthonában sem lesz könnyebb dolguk a tévés meccsen.

A jegyzőkönyv tanúsága szerint Debrecenben az UTE 54 alkalommal találta el a kaput, egyetlen gólját mégis csak kettős előnyből volt képes szerezni. Visszaköszönt tehát Szilassy Zoltán problémája a helyzetkihasználással és a kapura lövések minőségével kapcsolatban. Ha Miskolcon többre akarják vinni, akkor ezen mindenképpen változtatniuk kell. Az ötödik fordulóra pedig nem maradt olyan csapat a ligában, amely hibátlanul védekezik hátrányban, bár az UTE egyetlen bekapott gólját minden más csapat megirigyelhetné a ligában.

A Miskolc vasárnap a nagyon kemény Fehérvár otthonában győzött 4-2-re. Külön öröm lehet a Jegesmedvék-szurkolóknak, hogy a kirobbanó formában kezdő Tóth Adrián, illetve a légiósok mellett Somogyi Balázs és Galanisz Nikandrosz is hamar húzóemberei lettek a csapatnak. A statisztikákat böngészve szintén feltűnő egy másik új igazolás, Jarkko Leppanen teljesítménye. A finn bekk sallangmentesen, ám annál hatékonyabban teszi a dolgát, az eddigi négy meccsen mindössze kétszer volt kiállítva, pontot ugyan nem szerzett, plusz/mínusz mutatója azonban így is +4-en áll, ami mindenképpen megsüvegelendő teljesítmény.

MISUTE3
A hétfői mérkőzés nagy küzdelmet ígér, a Miskolc az esélyesebb, különösen hogy Elomo játékára még mindig nem számíthat az újpesti szakvezetés, így továbbra is egy légiós csatár áll Szilassy Zoltán vezetőedző rendelkezésére, de intő jel lehet a hazaiak számára, hogy eddig számtalanszor borult már a papírforma. Az eddigi 17 mérkőzésből 6 alkalommal nem hozott döntést a rendes játékidő, további két meccsen pedig mindössze egyetlen gól döntött. Az este hat órakor kezdődő mérkőzést az M4 Sport élőben közvetíti. Miskolcon az összeállítással kapcsolatban az a legnagyobb kérdés, hogy a légiós kapus, Mark Guggenberger kipihente-e kisebb sérülését, vagy továbbra is a megfelelő teljesítménnyel bemutatkozó fiatalok kapnak lehetőséget.

Mayer Péter, a Miskolc vezetőedzője így várja a találkozót: Nehéz mérkőzésre számítok, hiszen az Újpest már a tavalyi szezonban is bizonyította, hogy számolni kell velük. Nem szabad elkövetnünk azt a hibát, hogy az UTE első mérkőzéseiből vonunk le komoly következtetéseket, hiszen éppen pénteken már javítottak is és legyőzték a Fehérvárt. Hétfőn este mindkét csapat meccsből érkezik. Nagyon fontos lesz, hogy melyik csapat energiaszintje lesz a magasabb, ki tud majd dominálni. Hazai pályán nekünk ez kötelező, ezért természetesen arra fogunk törekedni, hogy irányítsuk a játékot. Hangsúlyosak lesznek az emberelőnyös helyzetek, mert ezekkel mindkét oldalon akadnak gondok, ezért döntő lehet, ki jön ki jobban ezekből a szituációkból. Nekünk mindenképpen stabilizálni kell a védekezésünket, mert ez az alapja a mai hokinak.

Szilassy Zoltán számára egy visszatérő probléma megoldása jelent akadályt: A támadójátékunk végén levő koncentrálásra kell nagyobb hangsúlyt fektetnünk. A labdajátékok törvényszerűsége, hogy ha kihagyod a helyzeteidet, az megbosszulja magát. Ez egy egyszerű képletnek tűnik, amire azonnali megoldást kell találnunk. Bízom benne, hogy a hétfői, Miskolc elleni összecsapáson már tudunk ezen is javítani.

Miskolc–UTE 3-2

   

Az UTE közel állt ahhoz, hogy megszakítsa a Jegesmedvék hazai veretlenségi sorozatát, ám végül Somogyi Balázs hajrában lőtt góljával a címvédő otthon tartotta a három pontot.

A mérkőzést a miskolciak kezdték aktívabban, de pár perc után az újpestiek is felvették a ritmust, főleg az ellentámadásokra építettek a lila-fehérek. A 7. percben góllal zárult egy Jegesmedvék-akció, Láda a kapu mögött korcsolyázott, ellőtte a korongot, Sila hátáról pedig a kapuba vágódott a pakk. Fél perccel a gól után Mihalík szabálytalansága nyomán emberelőnybe kerültek a hazaiak, a vendégek majdnem szereztek egy emberhátrányos találatot. A kiegészülés után egy perccel Cseter ült ki a büntetőpadra. Az UTE felállt 5 a 4 ellen, a korongjáratás végén Lindgren lőtt, Kiss Bence védett, végül a kipattanót Virág Tamás közelről beemelte. Az egyenlítés után nem sokkal Sagert nem hagyta el a jeget, miután leesett a fejvédője, így újabb újpesti emberelőny jött, de kihasználatlanul maradt. A harmad végét megnyomta a Miskolc, hiába, Sila rendre védett.

A második játékrész elején nagy lehetőség adódott a Jegesmedvék előtt, 33 másodperc eltéréssel Mihalík és Gröschl is kétperces büntetést kapott, de az UTE hősiesen kibekkelte a kettős emberhátrányt. Nem játszhattak sokáig 5 az 5 ellen a csapatok, Miskolczi szabálytalankodott Dömötörrel, de kimaradt az emberelőny, akár csak Gröschl újabb büntetésénél. A harmad második felében a hazaiak támadtak többet, az utolsó percben mégis a vendégek találtak be, de nem adták meg a gólt azonnal, mivel Gröschl zavarhatta a kapust, miközben kislesen állt. A videóbírózás nem igazolta a gyanút, szabályosnak ítélték a találatot a játékvezetők, így egygólos újpesti vezetéssel vonultak szünetre a felek.

A záró húsz perc elején kihagyott egy emberelőnyt a Miskolc, de nem sokkal Hegyi visszatérése után Booras próbálkozása túljutott Silán, de úgy tűnt, hogy tévében elsőre inkább úgy tűnt, a gólvonalat csípve állt meg a korong. A játékvezetők ismét a videóbíró segítségét igény bevették (milyen jó is az, ha van ilyen technikai segítség egy jégpályán), és akárcsak az előző harmad hajrájában, most is megadták a gólt. A játékrész első felében a Jegesmedvék játszott jobban, a közepétől viszont egyre többet támadott az UTE. Az 54. percben Booras palánkra lökte Turbuczot, de nagyjából egy perccel később Huba is kiült a büntetőpadra újpesti részről, így nem maradt előnyös esély a lilák előtt. Ráadásul a miskolci csatár visszatérése utáni emberelőnyt kihasználta a hazai csapat, három és fél perccel a vége előtt Dansereau passzát a kapu előtt üresen maradt Somogyi lőtte be közelről.

Szilassy Zoltán 40 másodperccel a vége előtt időt kért, majd lehozta Silát, hiába. A Miskolc 3-2-re nyert, az UTE kiválóan helytállt a címvédő otthonában, sokszor a 18 éves Kiss Bence kapus mentette meg a még nehezebb szituációtól a hazaiakat. A teljes képhez tartozik, hogy a másik oldalon Ales Sila is extrát nyújtott.

Mayer Péter (vezetőedző, Miskolc): Sok helyzetet dolgoztunk ki, de ezek kihasználása nem volt a legjobb. Ám amíg megtaláljuk az utat a győzelemhez, addig ez inkább egy finomításra váró feladat. Helyenként jól játszottunk, több periódusban is uraltuk a játékot, és végül be tudtuk ütni a győztes gólt.

Szilassy Zoltán (vezetőedző, UTE): A Miskolc dominált a mérkőzésen, ám a defenzív játékunk jó volt. A végén több kiállítást szedtünk össze a kelleténél, és végül így kaptuk a harmadik gólt. Úgy érzem, legalább egy pontra rászolgáltunk.

Erste Liga, Miskolci Jégcsarnok, 910 néző. Játékvezetők: Németh, Kincses, Soltész, Soós.
Kiss B.: 90,9% (Adorján)
K
Sila: 89,7% (Pleszkán)
Sagert, Vojtkó, Hajós, Tóth, Dansereau
1
Lindgren, Kiss D., Nemes, Mihálik, Virág
Gőz, Dudas, Galanisz, Somogyi, Booras
2
Huba, Hegyi, Gröschl, Csányi, Turbucz
Laczkó, Leppanen, Láda, Miskolczi, Cseter
3
Dósa, Garbacz, Dömötör, Pichler, Kiss Á.
Popovics, Györfy, Pavuk, Szilágyi, Ritó
4
Zalavári, Sommer, Feil, Egyed, Hodos
Mayer Péter, Kontsas Jukka
E
Szilassy Zoltán, Baróti Zsolt
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 06:27 MIS Láda Cseter
1-1 11:48 UTE PP Virág Lindgren Kiss D.
1-2 39:26 UTE Lindgren Nemes Csányi
2-2 43:05 MIS Booras Dudas
3-2 56:30 MIS PP Somogyi Dansereau
29 Kapura lövések száma 22
8 Kiállításpercek 12

A Miskolc–UTE galériája

   

A Miskolc–UTE teljes egészében

   

A mediaklikk.hu-n máris megnézhető a hétfői tévés meccs.

Cimkék: , ,

Te mit gondolsz?

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
május 15., szerda
VB 16:20 CZEDEN 7-4VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:20 GERLAT 8-1VÉGE
VB 20:20 SUIGBR 3-0VÉGE
VB 20:20 SVKPOL 4-0VÉGE
május 16., csütörtök
VB 16:20 FINAUT 2-3VÉGE
VB 16:20 KAZSWE 1-3VÉGE
VB 20:20 CANNOR 4-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 20:20 USAFRA 5-0VÉGE
május 17., péntek
VB 16:20 GBRDEN 3-4VÉGE
VB 16:20 GERKAZ 8-2VÉGE
VB 20:20 CZEAUT 4-0VÉGE
VB 20:20 POLUSA 1-4VÉGE
    • SPORT 2
május 18., szombat
VB 12:20 DENSUI 
VB 12:20 LATSWE 
VB 16:20 CANFIN 
    • SPORT 2
VB 16:20 GERPOL 
VB 20:20 CZEGBR 
VB 20:20 FRASVK 
május 19., vasárnap
VB 16:20 NORAUT 
VB 16:20 USAKAZ 
VB 20:20 SUICAN 
VB 20:20 SVKLAT 
május 20., hétfő
VB 16:20 GBRNOR 
VB 16:20 SWEFRA 
VB 20:20 FINDEN 
    • SPORT 1
VB 20:20 KAZPOL 
május 21., kedd
VB 12:20 AUTGBR 
    • SPORT 1
VB 12:20 FRAGER 
VB 16:20 CANCZE 
    • SPORT 1
VB 16:20 LATUSA 
VB 20:20 FINSUI 
VB 20:20 SWESVK 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum