Öt csapat máris bejelentkezett Kane-ért

   

A Blackhawks menedzsmentje tényleg torkig van kulcsjátékosának fékezhetetlen magaviseletével. Máris beindultak a spekulációk, hogy hol landolhat a liga egyik legjobb csatára. A helyzetet valamelyest nehezíti a közel 24 milliárd forintos szerződése.

Ez persze még odébb van, elvégre mégiscsak két lábon járó 84 millió dollárról beszélünk, aligha engedhetik meg maguknak, hogy ilyen tét mellett az érzelmek vezéreljenek. Az elégedetlenség mindenesetre több mint érthető. Kane olyan képességekkel rendelkezik, amiről a legtöbben még álmodni sem mernek, olyan edzésmunkát végez, amelyre szintén csak nagyon kevesen képesek, emellett igazi vezéregyénisége is csapatának. A klasszis játékos ismérveinek legnehezebben megszerezhető elemeiben a legjobb tehát. Azonban a legnagyobb játékosok nem csak a jégen, hanem a jégen kívül is példaértékű magaviseletet tanúsítanak. Kane-nek pedig ez egyáltalán nem megy, három évenként pedig garantáltan belekeveredik valami gigantikus botrányba.

2009-ben egy taxissal került összetűzésbe egy pár centről szóló nézeteltérés kapcsán, természetesen ittas állapotban. A csapat vezetése már ekkor világosan tudtára adta a játékosnak, hogy ezt nem tolerálják. Eltelt három problémamentes év, jött 2012 nyara és megint borult a bili, nyilvános részegséggel, egy hölgy inzultálásával, mindez képekkel, szemtanúk plasztikus és minden részletre kiterjedő beszámolóival gazdagon fűszerezve. A legsúlyosabbnak azonban a mostani eset ígérkezik, a szexuális erőszakot sehol a világon nem veszik annyira komolyan, mint az Egyesült Államokban.

kane

Főhet tehát a menedzsment feje, hiszen a fizetési sapka szorításában, jelentős öncsonkításba kezdtek, olyan játékosok távoztak a klubtól vagy nem hosszabbítottak szerződést, akik köré kis túlzással egy másik versenyképes csapatot lehet felépíteni: Saad, Sharp, Richards, Oduya, Vermette. További fontos játékosok helyzete pedig még mindig bizonytalan. Nyilvánvalóan egészen más stratégiát dolgoz ki a menedzsment, ha ez a botrány előbb pattan ki. Kane szeptemberben kezdi kitölteni nyolc évre szóló 84 millió dolláros szerződését, egymaga képes lett volna megoldani a Chicago pénzügyi gondjait. Felelőtlensége olyan bizonytalansági tényező, amellyel nehezen kalkulálhat a szakvezetés.

Tudják ezt az ellenfelek is, a Chicago Sun értesülései szerint ezért öt, kevésbé finnyás csapat máris bejelentkezett a játékosért az ügy kipattanása óta. A Chicagóról ugyanis lehet tudni, hogy a ligában senki nem építi náluk tudatosabban az imidzsét. A találgatások máris megkezdődtek, hogy melyek lehetnek a leginkább érintett klubok. A kérdőjelek persze számosak, semmit nem lehet tudni az ügy büntetőjogi következményeiről, egyelőre feljelentés sem történt, ezt követi majd a liga eljárása és szankciója. A klubvezetés nyilván csak ennek fényében fogja értékelni a lehetséges lépéseket. Ráadásul Kane szerződése nem csak egy évi 10,5 millió dolláros összegről szól, de tartalmaz egy klauzulát arról, hogy a játékos akarata ellenére nem lehet eltávolítani a csapattól. Ennek ellenére a thescore.com összeszedte, melyik három klub mutathatja a legaktívabb érdeklődést a piacon.

Florida Panthers
Az nyilvánvaló, hogy ha Kane-en túlad a csapata, akkor csakis a keleti konferenciában szereplő csapat jöhet számításba. A személyes viszonyokat tekintve pedig közülük is az egyik legesélyesebb a Panthers GM-je lehet. Dave Tallon ugyanis 2007-ben még Chicagóban dolgozott, ő volt az, aki az akkori draft első választásának jogával kiválasztotta Kane-t. 2010 májusa óta van Floridában, közvetlenül azelőtt távozott tehát, hogy a mostani generáció az első Stanley Kupáját megnyerte volna. Az elmúlt évek munkájának köszönhetően jelentősen javultak a csapat kilátásai, kibontakozóban van az a fiatal mag, akikkel hosszabb távon sikeres lehet a klub, nem mellesleg van 13 millió dollárnyi helyük a sapka alatt, hogy a nagyon fiatal és viszonylag idősebb játékosok közötti űrt olyan szupersztárral egészítsék ki, mint Kane.

2015 NHL Stanley Cup Final - Game Six

New York Islanders
Nagy dolgok vannak készülőben a Szigetlakóknál és egy ilyen átigazolással Garth Snow igazán emlékezetessé tehetné első brooklyni évét. Snow is rengeteg tehetséges fiatalt tart a csapat körül, ott van például Mathew Barzal, Michel Dal Colle, Josh Ho-Sang, hogy csak néhányat említsünk. Nekik is van még keret egy NHL-es szinten is szupersztárnak mondható játékosra, 9 millió dollárral vannak a plafon alatt, mindezt egy olyan kerettel, amely 101 pontot ért el tavaly. Tavaresnek például még három éve van a szerződéséből, nevetséges, 5 és fél millió dollárért szezononként, ha megkapná maga mellé Kane-t, az garantáltan borítaná az erőviszonyokat Keleten. Ráadásul a csapat így is rendben, csak némi playoffrutin hiányzik, mondani sem kell, Kane mekkora erősítést jelentene ezen a téren a három bajnoki gyűrűjével.

New Jersey Devils
A csapat és az első általános igazgatói évére váró Ray Shero nehéz szezon elé néz, amelynek végén feltehetően nagy versenyben lesznek a 2016-os draft első választási jogáért. Egy olyan dinamikus és páratlan képességekkel rendelkező csatár érkezése, mint Kane betöltené azt az űrt, amit még Ilja Kovalcsuk hagyott maga után 2013-ban. A csapat foglalkoztatja a liga jelenlegi egyik legjobb kapusát Cory Schneider személyében, ami a jelenlegi kerettel, és különösen a fiatal hátvédekkel, egyszerűen pazarlás. Kane alkalmazása értelmet adna a fiatalok munkájának is, Sherónak reális esélye lenne, hogy ugyanúgy a semmiből tegye fel a térképre a csapatot, ahogyan azt a Pittsburghgel tette a kétezres évek második felében. Ráadásul jelen pillanatban övék az egyik legalacsonyabb bérkeret a ligában, 14 millió dollárral maradnak el a maximumtól.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 6-1VÉGE
VB 16:00 HUNKOR 6-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 4-3 HVÉGE
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 1-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 4-3VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 2-0VÉGE
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 2-3VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 3-2 HVÉGE
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 4-2VÉGE
VB 16:00 ITAKOR 8-1VÉGE
VB 19:30 HUNSLO 2-1VÉGE
    • SPORT 2
május 7., kedd
VÁL 19:00 HUNCAN ÉLŐ
    • Duna World/M4 Sport+
Partnerünk
Archívum