Láthatóvá vált a MOL Liga sorvezetője

   

A Román Jégkorong Szövetség közzétette honlapján a román bajnokság sorsolását. Nyilvánosak tehát azok az időpontok, amelyeket a MOL Liga-menetrend átalakításakor kerülgetni kell.

Mint látható, a román bajnoki meccsek pénteken és szombaton 17:30-kor kezdődnek, tehát abban az idősávban, amikor a MOL Liga-mérkőzéseket kellene játszani. A Sportul Studentesc meccseit mindig szombaton 17:30-kor és vasárnap 11:30-kor játsszák, a mindenkori ellenfél pályáján. A bukaresti pálya híján otthon nélküli másik csapat, a Steaua az előző évi gyakorlathoz hasonlóan Karcfalván játssza hazai mérkőzéseit.

rjsz

Sportszerű nehezítés az összefésülésben, hogy van egy feloldhatatlannak tűnő eltérés a két liga szabályai között, ami miatt a Brassó-Csíkszereda meccseket nehéz lesz mindkét bajnokságba egyszerre beszámítani. A román bajnokságban a hosszabbítás ugyanis továbbra is 5 perces, 4 a 4 ellen, míg a MOL Ligában arról született döntés, hogy az AHL-ben, majd év közben az SHL-ben is bevezetett és sikeresnek tűnő szabály alapján 7 perces hosszabbításokat játszanak, ahol a 4 a 4 elleni játékról a 3. perc letelte utáni első játékmegszakításkor áttérnek a 3 a 3 elleni játékra. Emellett még különbség az is, hogy Romániában 5 légióst küldhetnek jégre a csapatok és csak hazai kapus védhet.

Mint jeleztük, a MOL Liga pénteken, az MJSZ elnöksége jövő kedden dönt arról, milyen megoldást tud kínálni a két erdélyi MOL Liga-csapat számára ahhoz, hogy a kialakult nehéz helyzetben is részt tudjon venni a 2015/16-os bajnokságban. A MOL Liga jelenlegi menetrendje itt található.

Cimkék: , , , , ,

Te mit gondolsz?

Eseménynaptár
augusztus 13., kedd
FELK 17:00 MHKAVS 
augusztus 14., szerda
FELK 17:00 KOLAVS 
augusztus 16., péntek
FELK   JESGYE 
FELK 17:40 BJAKOS 
FELK 18:00 FHASWL 
augusztus 17., szombat
FELK   OLLGYE 
augusztus 18., vasárnap
FELK 17:30 DEBMIS